Berkum verliest fors in Wezep

Zwolle – Het eerste elftal van VV Berkum is in de uitwedstrijd tegen WHC tegen een 4-0 nederlaag opgelopen. Hoewel die uitslag misschien wat ruim uitviel was er op de overwinning van de Wezepers niets af te dingen.

“We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten, en na de eerste goal liep alles gigantisch uit de hand,” analyseerde Berkum-coach Michel van Oostrum na afloop. “Bij veel van onze spelers heb ik het heilige vuur gemist. Het is tekenend dat we nu in één wedstrijd net zo veel tegengoals kregen als we tot nu toe in het hele seizoen hadden,” was zijn oordeel over de prestaties van zijn ploeg. Berkum begon aan het duel met aanvaller Jeffrey van der Vlist in de basis en de van een blessure teruggekeerde Bas Bouwhuis op het middenveld. Die terugkeer bleek van korte duur: na nog geen half uur spelen moest Bas opnieuw geblesseerd naar de kant, waarmee het opnieuw improviseren was wat betreft de middenveldbezetting.

WHC voerde na een aarzelend begin de druk steeds verder op waarbij spelers als Jolf Stel en William Potkamp constant gevaarlijk bleven. Schoten van Potkamp en Sonny Bosz werden echter geblokkeerd of gingen over en een kopbal van Stel belandde op de lat boven Berkum-keeper Erwin Duits. Berkum wist in de hele eerste helft vrijwel geen enkele mogelijkheid te creëren. Na de rust leek Berkum wat beter in het spel te komen door combinaties van onder anderen Chris en Marc van der Meulen, maar dat was voorbij toen in de 52e minuut Sonny Bosz zijn voet achter een voorzet van rechts kreeg en zo voor 1-0 zorgde. Keeper Duits redde zijn ploeg onmiddellijk daarna voor een grotere achterstand, maar slechts enkele minuten later zette Stel opnieuw voor en schoot Herre Huberts WHC naar de 2-0. Berkum probeerde vervolgens wel wat terug te doen maar slaagde daar niet in, ook al omdat WHC-keeper Arjan Verhoef een uitstekende partij speelde. Een hakbal van Jeffrey van der Vlist en een schot van Chris van der Meulen werden door Verhoef vakkundig gepakt. “Na die 2-0 kregen we nog wel een aantal mogelijkheden, maar echte kansen wil ik het niet noemen,” vond coach Van Oostrum. WHC bleef aandringen en kreeg ook goede mogelijkheden maar ook Berkum-doelman Duits deed goed zijn werk. Ongeveer vijf minuten voor tijd kreeg de einduitslag echter dramatischer afmetingen voor Berkum. William Potkamp kreeg de bal, volgens velen op de rand van buitenspel, aangespeeld en wist wel raad met de vrije kans: 3-0. Direct daarna ging Jolf Stel onderuit in het strafschopgebied en kreeg WHC, op aangeven van de grensrechter, een penalty. Erwin Duits wist die strafschop van Sonny Bosz weliswaar tegen te houden, maar een minuut later was het alsnog raak toen Stel uithaalde en de eindstand op 4-0 bracht. Door deze flinke nederlaag is Berkum naar de middenmoot van de Hoofdklasse C gezakt met 11 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week speelt Berkum een bekerwedstrijd bij ASC ’62 in Dalfsen. De eerstvolgende competitie wordt op 30 oktober op De Vegtlust gespeeld en dan is Staphorst de tegenstander.

WHC-Berkum, 16 oktober 2010
Eindstand: 4-0 (0-0)
Doelpunten: 52. Sonny Bosz (1-0), 56. Herre Huberts (2-0), 84. William Potkamp (3-0), 88. Jolf Stel (4-0)
Gele kaarten Berkum: Erwin Duits
Gele kaarten WHC: geen

Opstelling Berkum:
Erwin Duits, Kees Dorgelo, Jefrey Pohowainjaan, Edmund Mijnheer, Dennis Horstman, Roy Supèr, Marc van der Meulen, Bas Bouwhuis (27. Georgie Huisman), Jeffrey van der Vlist, Bram Roelofs (75. Hiro Gnanapragrassam), Chris van der Meulen

Opstelling WHC:
Arjan Verhoef, Adi Draganovic, Melchior Schoenmakers, Jason Huisman, William Potkamp, Herre Huberts (72. Henk Baum), Bas Bloemen, Jolf Stel (89. Rowdy van Raalten), Sonny Bosz, Tanju Sahin (89. Sander Meissner), Hein Daalmeijer

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer