Musicalproject voor en door jongeren in Zwolle

Zwolle – Dreamcre8ion start een nieuw musicalproject voor jongeren van 12 tot 16 jaar in Zwolle. Het doel is om met behulp van wekelijkse lessen van professionals op het gebied van zang, dans en drama toe te werken naar een grote, speciaal op jongeren gerichte uitvoering in het theater. Binnenkort starten de officiële auditierondes waarvoor nog kan worden aangemeld.

Het aanbod op het gebied van entertainment voor jongeren in de reguliere theaters is helaas nog steeds erg beperkt. Wat is er nu leuker om samen met je vrienden of je ouders een middag of avond te genieten van een professionele musical. Natuurlijk zijn er in Zwolle diverse initiatieven, maar daar ligt de nadruk hoofdzakelijk op de opleiding en in mindere mate op de uiteindelijke voorstelling. Dreamcre8ion wil dit graag omdraaien om zo een win-win situatie te creëren voor zowel de deelnemers als voor de jeugd en inwoners van Zwolle.

Door een echte avondvullende musical als uitgangspunt te nemen, één die op een zeer professionele manier zal worden neergezet, met de juiste techniek, videoschermen en decor, worden de deelnemers doelgericht opgeleid. Met name het gebruik van videoschermen als achtergrond dragen bij aan het gevoel dat je er helemaal in zit. Een uniek concept in de musicalwereld. De opleiding die ruim een half jaar duurt zal de deelnemende jongeren technieken bijbrengen op het gebied van zang, dans en drama. De lessen zullen groepsgewijs worden gegeven, maar waarnodig zal individueel de benodigde techniek worden ontwikkeld. Uiteindelijk zullen de jongeren, die vooraf middels een auditie worden gescreend op hun talent in een half jaar tijd een sprong voorwaarts maken in hun kunnen en zo de nodige ervaring en basiskennis opdoen om daarna bijvoorbeeld beter voorbereid te kunnen starten met een gerichte studie zoals de opleiding tot artiest bij het Deltion College.

De auditierondes zullen eind oktober en begin november worden gehouden, waarna direct zal worden gestart met de opleiding. Meer informatie is te vinden op de website www.dreamcre8ion.nl. Daar kan ook de auditie aanvraag worden gedaan.

Artikel delen:

Reageer