V.V. SVI organiseert jeugdtoernooi ‘Tour Holland’

Zwolle – De v.v. SVI organiseert op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober voor de eerste keer het internationale voetbal toernooi Tour Holland.

Vorig jaar werd al een dergelijk toernooi gehouden met alleen deelname van Deense teams die onderling hun wedstrijden speelden, of een vriendschappelijke wedstrijd tegen een SVI team speelden. Dit jaar is het in samenwerking met Euro-sportring allemaal groter aangepakt en zal er een internationaal toernooi gehouden worden met teams uit: Denemarken, Duitsland, Polen, Zweden, Zwitserland en Nederland. Op het gebied van het aantal deelnemers is dit toernooi te vergelijken met de Hanze Trophy, het toernooi dat SVI al jaren tijdens de paasdagen organiseert.

Er zijn deelnemende teams in de leeftijdscategorie van 10 tot 16 jaar. Ook hebben wij bij de C-junioren een poule voor de dames.  Bij de B-junioren doen naast enkele Deense teams en gastheer v.v. SVI ook de Zwolse verenigingen HTC, Zwolsche Boys en vv Berkum mee.

De 36 buitenlandse teams verblijven tijdens dit toernooi  allemaal bij Summercamp de Schaarshoek in Heino. Hier kunnen zij zich na het voetballen op een voortreffelijke manier vermaken. Zo is er een zwembad, discotheek, bioscoop en voor diegene die nog meer willen voetballen is er een voetbalveld.

De v.v. SVI heeft al jarenlang ervaring in de organisatie van grootschalige internationale toernooien. De Hanze Trophy, die jaarlijks tijdens de Paasdagen wordt gehouden krijgt elke editie lovende kritieken. Voor SVI en haar vrijwilligers is het altijd een genoegen om gastheer te zijn.

Zaterdagmiddag zal rond 16.00 uur bij SVI de prijsuitreiking plaatsvinden.  Op zondag zullen onze buitenlandse deelnemers, na hopelijk een voortreffelijk weekend, weer naar huis gaan.

Artikel delen:

Reageer