Echtpaar Van der Meulen-Van den Berg 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Van der Meulen-Van den Berg waren zaterdag 16 oktober 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bezocht het echtpaar om hen te feliciteren. Het echtpaar vierde hun trouwdag in het Rode Hert, aan de Hessenweg in Dalfsen. Als cadeau ontving het echtpaar een luxe set bonbons.

De heer Daniel (Daan) van der Meulen is geboren op 9 mei 1919 in Suawoude (onder de rook van Leeuwarden). Mevrouw Gerrigjen (Gerrie) van den Berg werd geboren op 8 maart 1921 in “Berkum” aan de Hessenweg. Beider kennismaking ligt in de oorlogsjaren en bij de gereformeerde kerk, in 1942. In 1942 kwam Daan als onderduiker naar Zwolle. Hij kwam terecht op een tuiniersbedrijf bij familie van Gerrie en zo hebben ze elkaar leren kennen. Begin 1944 is eerst Daan en later ook Gerrie naar Rotterdam vertrokken. Kort na de oorlog op 16 oktober 1945 zijn ze in Zwolle getrouwd. Ze hebben nog even in Rotterdam gewoond maar binnen een jaar kwamen ze al weer terug naar Berkum.

Daan en Gerrie hebben 7 kinderen en 16 kleinkinderen. Achterkleinkinderen hebben zich nog niet gemeld.  Alle kinderen en kleinkinderen en partners verkeren in een goede gezondheid, daar zijn ze heel blij en dankbaar voor.

De heer en mevrouw Van der Meulen hebben van 1945–1946 in Rotterdam gewoond (Spangen/Delfshaven), van 1946–1947 in Berkum aan de Maatgravenweg 7 (inwonend bij de ouders van Gerrie), van 1947– 952 in Berkum aan de Dijkzichtweg 19, 1952 – 1995 in Berkum aan de Campherbeeklaan 57 en van 1995 – heden in Berkum aan de Erasmuslaan 35 (aanleunwoning  bij De Wissel).

De heer Van der Meulen was voorbestemd om verder te leren maar de oorlogsjaren gooiden roet in het eten. Hij heeft lange tijd in de bakkerswereld gewerkt, totdat hij in 1955 bij de toenmalige Raad van Arbeid (Sociale Verzekerings Bank) in de buitendienst terecht  kon. Later kwam hij daar in de binnendienst terecht. In 1982 ging hij met de vut. Mevrouw Van der Meulen wilde ook graag doorleren maar dat mocht niet. Zij heeft tot haar trouwen altijd als hulp in de huishouding gewerkt. Daarna is zij fulltime moeder geworden.

De hobby’s van de heer Van der Meulen lagen voornamelijk op kerkelijk en politiek terrein. Hij is jaren lid geweest van de plaatselijke ARP en de gereformeerde mannenvereniging. Later werd dat de PCOB. Na zijn pensionering deed hij niets liever als door de omgeving fietsen en met iedereen een praatje maken. En zwemmen en biljarten natuurlijk. Mevrouw Van der Meulen zat als vanzelfsprekend op de gereformeerde vrouwenvereniging. 

Zij mag graag kruiswoordpuzzels oplossen en boeken lezen. Vanuit hun aanleunwoning deed ze mee aan rummicup, sjoelen en koersballen.

Als bijzonderheid ervaart de heer Van der Meulen toch wel het verkregen speldje als deelnemer aan het verzet.

Helaas hebben ook de heer en mevrouw Van der Meulen nu wel te maken met ouderdomskwalen. Daarnaast speelt toenemende doofheid hem parten. Verder zijn haar ogen niet meer van de allerbeste.  Langzamerhand wordt het leven voor hen beiden zwaarder en sinds een jaar is er dan ook hulpverlening in huis gehaald. Samen hopen we uiteraard dat de rest van hun leven vooral menswaardig mag blijven.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer