GL en Swollwacht tegen betonnen pad over dijk

Zwolle – De Zwolse politieke partijen GroenLinks en Swollwacht willen niet dat de gemeente een betonnen pad aanlegt over de dijk langs het koelwaterkanaal bij park De Wezenlanden in Zwolle. De beide partijen pleiten voor grasbetontegels, omdat een betonnen pad het natuurlijke karakter van het park aantast. Tijdens het komend Raadsplein, maandagavond, dienen de partijen een ‘Motie vreemd aan de orde van de dag’ in.

De twee partijen zijn van mening dat een betonnen (voet)pad hoe dan ook uitnodigt tot het gebruik van verkeer op wielen, al dan niet gemotoriseerd en dat dit een verdere inperking van de natuurwaarden van het park betekent en het de groene vingerstructuur, waar Zwolle zo trots op is, aantast. De politieke partijen vinden verder dat er in het park voldoende paden zijn die, als ze goed onderhouden worden, toegankelijk zijn voor mindervaliden en kinderwagens, en dat er paralel aan het voorgenomen pad aan de andere kant van het kanaal al een fietspad aanwezig is. Ze vinden dat het onnodig is om op de dijk een betonnen pad aan te leggen en dat grasbetontegels een voldoende voorziening is voor een (struin)voetpad en schouw/onderhoudspad voor het waterschap.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ik vind het nog niet zo’n slecht idee om daar een fietspad aan te leggen. Ik voel me op het fietspad langs het Almeloos Kanaal niet veilig, veel struiken en donkere plekken en veel te smal. Verder is het slecht van kwaliteit.

    Komt er een mooi fietspad langs het Koelwaterkanaal dan kan ik makkelijk met de kinderen naar de kinderboerderij en kan ik van mijn werk vanaf de Marslanden veilig naar huis fietsen


    Maak melding

Reageer