850 Landstedestudenten actief bij LEGO WORLD

Zwolle – Met de herfstvakantie voor de deur is het tijd voor de tiende editie van LEGO WORLD: het grootse spektakel waar jaarlijks tienduizenden bezoekers op af komen. Woensdag 20 oktober vindt de aftrap plaats. Acht opeenvolgende dagen kan jong en oud genieten van de LEGO activiteiten in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement waar een voorbereiding van maanden aan ten grondslag ligt. Een intensieve taak. Een recordaantal van ruim 850 Landstede studenten helpt mee om LEGO WORLD neer te zetten.

Al sinds de eerste editie helpen studenten van Landstede mee aan het evenement. ‘We zijn destijds met de inzet van slechts tientallen studenten begonnen’ vertelt Tiny Logtenberg, programmamager namens Landstede. ‘Het aantal studenten neemt elk jaar toe. Dit jaar hebben we een recordaantal van 850 studenten dat zich inzet voor LEGO WORLD’, aldus een enthousiaste Tiny. Deelname aan LEGO WORLD is voor de studenten praktijkervaring opdoen in een inspirerende leeromgeving. Tiny: ‘Studenten hebben hier volop de mogelijkheid om de geleerde theorie toe te passen in de praktijk’.

Gedurende het evenement helpen er elke dag studenten mee om LEGO WORLD tot een groot feest te maken. Je komt de studenten overal tegen, zowel voor als achter de schermen. Voor de schermen als host/hostess, informatiemedewerk(st)er, garderobemedewerk(st)er, animator, schminker, in de kinderopvang, of als spelbegeleider op de vele activiteiten die voor de kinderen worden georganiseerd. Achter de schermen bijvoorbeeld als kostuummaker, stagemanager of horecamedewerk(st)er. Landstede studenten van allerlei opleidingen, binnen de landschappen Gezond & Wel, Onderwijs & Opvoeding, Sport & Bewegen en Vrij en Gastvrij zijn actief tijdens het evenement, Deze studenten weten als geen ander hoe zij gastvrij moeten optreden en kinderen kunnen enthousiasmeren en vermaken. Maar LEGO WORLD biedt ook studenten uit andere landschappen de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen: studenten uit het landschap Vormgeving & Entertainment bijvoorbeeld, verzorgen de fotografie en film-opnamen. Deze foto’s en opnames worden gebruikt voor de website van LEGO WORLD en voor promotiedoeleinden voor volgende edities van het evenement. Nieuw is dat de productie hiervan in handen is van het Productiehuis van Landstede. Tiny: ‘de inzet van zoveel studenten verlangt veel organisatie, twee stagiaires van het Productiehuis die de opleiding Medewerker Evenementorganisatie volgen, helpen mij hierbij; voor hen ook een uitgelezen kans om praktijkervaring op te doen! Zowel Landstede als Libéma, organisator van LEGO WORLD heeft baat bij deze samenwerking. Gedurende de voorbereiding, de opbouw van en tijdens het evenement zetten studenten zich voor de volle 100% in. ‘Studenten willen graag meehelpen. Ze zijn erg betrokken. Vooral hun enthousiasme zorgt ervoor dat ze zich volledig inzetten’, aldus een tevreden Tiny Logtenberg. Niet alleen studenten van het mbo, maar ook leerlingen van Talentstad en JenaXL zetten zich in voor dit evenement.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Geweldig!
    Zelf help ik ook mee met de opbouw van Legoworld! Ik zit namelijk op JenaXL en ik loop een paar dagen mee in Legoworld.
    Ziet er cool uit en ik ben benieuwd naar morgen…
    Want dan gaat het open!;D


    ⚠️ Meld

Reageer