Openbare repetitie Orkest van het Oosten

Zwolle – De violen worden gestemd, de piano staat klaar op het podium en de musici nemen plaats bij hun lessenaar: het Orkest van het Oosten opent de deuren voor het publiek om ook tijdens de repetities mee te kijken.

Op woensdag 20 oktober is de openbare repetitie in De Spiegel. Vanaf 20.00 uur stroomt de zaal vol. Vaste gastdirigent Mark Shanahan repeteert met het orkest delen van het pianoconcert van Schumann en de 2e symfonie van Bruckner. De openbare repetities van het Orkest van het Oosten zijn een manier om het publiek een kijkje achter de schermen te bieden en het nog meer te betrekken in de beleving van klassieke muziek. De repetities zijn gratis toegankelijk. Aanmelden kan via het bespreekbureau van Odeon De Spiegel theaters. 

Opvallend in het gezelschap op het podium, is pianosoliste Gunel Mirzayeva (Azerbajan). Zij is de winnares van de International Piano Competition for Young Musicians 2008. Zij treedt samen met het Orkest van het Oosten op als soliste tijdens het openingsconcert van het concours 2010, op 22 oktober in het Muziekcentrum Enschede. Tijdens de openbare repetitie in Zwolle wordt duidelijk dat zij een indrukwekkend muzikaal talent is. Het orkest zal het volledige concert vanaf donderdagavond voor het grote publiek spelen in Zwolle, Enschede en Wuppertal (Duitsland).

Reserveren voor de openbare repetitie kan hier.

Artikel delen:

Reageer