Eredivisie Vrouwen steunt Stichting Pink Ribbon

Zeist/Zwolle – De Eredivisie Vrouwen steunt in de maand oktober de campagne van Stichting Pink Ribbon. Wedstrijden worden gespeeld met een speciale Pink Ribbon bal en de speelsters dragen roze polsbandjes om aandacht te vragen voor borstkanker. Voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen op 28 oktober doen voetbalmeiden een wereldrecordpoging hooghouden als aandachtstrekker voor Stichting Pink Ribbon.

nadja_olthuis_fc_zwolle.jpeg
Nadja Olthuis, FC Zwolle 

Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie, die aandacht vraagt voor borstkanker. Oktober is traditiegetrouw de campagnemaand waarin Pink Ribbon onder meer oproept te bewegen. Als je dagelijks dertig minuten beweegt, verklein je de kans op het krijgen van (borst)kanker met zo’n dertig procent. “Voetbal ís bewegen”, zegt Priscilla Janssens, manager Stichting Eredivisie Vrouwen. “De clubs en speelsters – topsporters en fantastische rolmodellen kunnen op een effectieve en positieve manier aandacht te vragen voor dit thema.”

Speciaal voor deze samenwerking heeft de Official Ball Supplier en partner van de vrouwencompetitie Sportdirect.com een unieke Derbystar bal gemaakt. Deze bal zal gebruikt worden tijdens Eredivisie Vrouwen wedstrijden in oktober. De bal wijkt af van de gangbare bal waarmee doorgaans wordt gespeeld; een groot aantal vlakken is paars en er is een prominente plaats voor het Pink Ribbon logo. Om ook buiten het veld Stichting Pink Ribbon te steunen, dragen de Eredivisie-speelsters een roze polsbandje.

Op 28 oktober doen voetbalmeiden in Zwolle een wereldrecordpoging hooghouden. Voorafgaand aan de wedstrijd FC Zwolle vrouwen – ADO Den Haag vrouwen houden zoveel mogelijk meiden 1 minuut lang de bal hoog. Meiden uit de wijde omtrek van Zwolle, maar ook uit de rest van het land kunnen meedoen. Inschrijven kan tot 21 oktober via info@fczwolle.nl. “Het zou fantastisch zijn als we voor Pink Ribbon zo’n prachtig plaatje kunnen neerzetten van honderden meiden die een bal hooghouden”, zegt Janssens. Gedurende deze actie kunnen de aanwezigen ook een donatie geven aan Stichting Pink Ribbon via roze collectedozen.

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer