Pelikaan en KNLTB met straattennis de wijk in!

Zwolle – Op woensdag 27 oktober a.s. van 13:00 tot 16:00 uur komt het REAAL Straattennis naar Zwolle. De befaamde tenniscontainer met speelmuur, verschillende tennisveldjes en het Freestyle Court staan dan op de parkeerplaats bij winkelcentrum Aa-landen uitgestald. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen gratis meedoen met het REAAL Straattennis. Wij nodigen jong en oud uit te komen kijken.

Wat is REAAL Straattennis? Met REAAL Straattennis maken we geen jacht op de nieuwe nummer 1 van de wereld. Het is wel een kennismaking met de tennissport! Tijdens REAAL Straattennis ontdekken kinderen op een speelse manier hoe leuk tennis is. Een professioneel straattennisteam dat ondersteuning krijgt van de Pelikaan trainers Floor en Evert, heeft rackets en ballen beschikbaar voor alle kinderen die willen straattennissen. Meedoen is gratis, opgeven vooraf niet nodig en dus heel gemakkelijk maar vooral enorm gezellig! En er zijn ook nog leuke prijzen te winnen!

Wat kun je doen? De basisbeginselen van het tennis leren de kinderen al snel op de uitgezette tennisvelden. Maar er is meer! Het straattennisteam leert de kinderen binnen mum van tijd allerlei leuke trucs met de bal en het racket. Uiteraard geven ze ook even een show weg van stoere freestyle tennisbewegingen. Tegen de tenniscontainer kan naar hartenlust een bal geslagen worden. Op ons verzoek is in het REAAL straattennis-programma ook ruimte gemaakt voor rolstoeltennissers. Voor deze doelgroep hebben wij immers een aanbod gecreëerd binnen onze tennisvereniging. Waarom REAAL Straattennis? Straattennis is een mooie manier voor jonge kinderen om in de wijk kennis te maken met de tennissport. REAAL Verzekeringen is als hoofdsponsor van het Nederlandse tennis nauw betrokken bij de KNLTB en de aangesloten tennisverenigingen. Als hoofdsponsor van het tennis draagt REAAL op deze manier een steentje bij aan de ontwikkeling van tennis in de volle breedte. Hoe meer kinderen in aanraking komen met tennis, hoe beter het is voor de sport. Voor onze tennisvereniging ZTC De Pelikaan is dit een mooie gelegenheid zich te laten zien bij de jeugd in de nabijgelegen wijk Aa-landen. Wij zullen dan ook met o.a. onze tennisleraren Floor en Evert alsmede onze sponsor Hogeboom Sport uit Hattem aanwezig zijn en hebben speciale acties in petto voor de deelnemende jeugd. Zo zal er een terugkomdag georganiseerd gaan worden voor de deelnemers op de club en kunnen deelnemers een gratis jaarlidmaatschap bij onze tennisvereniging winnen met daarbij een tennisracket dat aangeboden wordt door Hogeboom Sport uit Hattem. Het REAAL Straattennis is een initiatief van de KNLTB en wordt mede mogelijk gemaakt door de NOC*NSF proeftuin-status van de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan, waar onze tennisvereniging deel vanuit maakt.

Artikel delen:

Reageer