Studenten Landstede in actie tijdens oefening ME

Zwolle – Ruim 175 Landstede studenten van het team Veilig & Beschermd werkten de afgelopen week mee aan een grote oefening van de Mobiele Eenheid (ME) in Zwolle  Tijdens de oefening was het de taak van de studenten om de werkzaamheden van de brandweer tijdens de bluswerkzaamheden te hinderen. Hier moest de ME aan te pas komen om de brandweermannen hun werk te laten doen. 

landstede_me.jpg

 

De dag werd ervaren als een oefendag met veel leermomenten voor zowel de studenten als de politie. Het nodige verzet werd geboden tijdens de oefening met de 175 studenten. De studenten ervaren de dag als ’geweldig’ en ‘dit had ik niet willen missen’. Afgezien van wat blauwe plekken en lichte kneuzingen gingen de studenten moe maar voldaan naar huis.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Triest? Het is triest dat jullie er zo over denken. Ik heb met mijn opleiding op het Deltion meegedaan aan zo’n ME oefening in het Zwolle stadion. Hartstikke leerzaam voor beide kanten. De ME krijgt kans om te oefenen op een ontspannen manier en de deelnemers kunnen nu een keer op een legale manier losgaan. 😀
  Degene die nu mee hebben gedaan zullen nu ook wel 2 keer nadenken als ze ooit eens de ME tegenover zich hebben staan. Uit deze ervaring weten ze dat ze toch geen kans maken.


  ⚠️ Meld

 2. @Marcelovic:
  Die oefening in het Zwolle-stadion ging wellicht lekker, maar eenzelfde soort oefening in het stadion bij de buren in Deventer leverde een dusdanige veldslag op dat de extra pelotons ME moesten worden opgetrommeld…


  ⚠️ Meld

 3. @Arie:
  Dat is koekdorp en werd gedaan door vrijwilligers. Iedereen kon zich aanmelden, dan krijg je natuurlijk dat tuig van koekdorp FC erbij.


  ⚠️ Meld

Reageer