Verdachte van overval op pizzakoerier aangehouden

Zwolle – Op donderdag 14 oktober jl. werd in Rotterdam een 39-jarige inwoner van Beekbergen aangehouden. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op een pizzakoerier van 10 oktober jl. op de Bachlaan.

Daarnaast wordt gekeken of de man ook betrokken was bij andere overvallen/straatroven op of in de buurt van de Bachlaan/Klooienberglaan die dag. Ook wordt bekeken of de man verantwoordelijk was voor een overval op een 46-jarige Zwollenaar. De man werd op 24 december 2008 beroofd van zijn pinpas bij een pinautomaat op de Assendorperstraat. De verdachte werd ingesloten op het bureau.

Eerder verschenen berichten:

Beroofd van telefoon en fiets

Zwolle – Een 18-jarige Zwollenaar werd zondag 10 oktober omstreeks 03.15 uur op de Klooienberglaan beroofd. Op de genoemde weg stond een man midden op straat. Het slachtoffer besloot er omheen te fietsen, maar werd vervolgens van zijn fiets afgetrokken. De dader ging ervandoor met zijn telefoon en fiets. De politie heeft een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Het signalement van de dader luidt als volgt: ongeveer 20 jaar oud, donkere huidskleur en droeg een donkere jas met capuchon en bontkraag. Personen die informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Een anonieme melding kan gedaan worden via 0800-7000. 

Pizzakoerier overvallen

Zwolle – Omstreeks 19.30 uur op zondag 10 oktober werd een pizzakoerier op de Bachlaan (in de nabijheid van de Klooienberglaan) overvallen. Hij werd tot stoppen gedwongen door twee onbekende mannen. Vervolgens moest hij onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen zijn geld en diverse goederen afstaan, waarna de daders ervandoor gingen. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van de overval of personen die even daarvoor of daarna iets opvallende hebben gezien op de genoemde locatie. Het signalement van dader 1 luidt als volgt: 1.60 m. lang, kaal hoofd, donkere huidskleur, gouden tanden en een normaal postuur met buikje. Dader 2 ziet er als volgt uit: 1.60 m. lang, korte dreadlocks en had donkere kleding aan. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Een anonieme melding kan gedaan worden via Bel M. 0800-7000. 

Man beroofd door onbekende

Zwolle –  Zondagavond 10 oktober vlak voor middernacht werd een 37-jarige man uit Zwolle beroofd. Hij reed met zijn fiets over de Twistvlietbrug in de richting van de Bachlaan. De Zwollenaar werd op een gegeven moment tot stoppen gedwongen door een onbekende man. Hij moest diverse goederen, waaronder zijn portemonnee en fiets, afstaan. De dader fietste er vervolgens vandoor in de richting van de Holterbroekerdijk. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. De gestolen fiets betreft een zogenaamd opa-model van het merk Gazelle in de kleur zwart. Personen die informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844 (team Zwolle-Noord). Een anonieme melding kan via 0800-7000 doorgegeven worden aan Bel M. (Meld Misdaad Anoniem). De laatste twee dagen vond er aan de westkant van Holtenbroek meerdere berovingen plaats. Een fietser en een pizzakoerier werden beroofd. De dader van het laatste incident werd in de kraag gegrepen.

Man overvallen bij pinautomaat

Zwolle – Een 46-jarige Zwollenaar is woensdag 24 december rond 22.15 uur overvallen toen hij stond te pinnen bij een automaat aan de Assendorperstraat. Toen de man aan het pinnen was werd hij plotseling van achteren vastgegrepen. De overvaller sloeg een hand over de mond van het slachtoffer om te voorkomen dat hij kon schreeuwen. Vervolgens probeerde hij de pinpas en het geld te pakken. Doordat het slachtoffer zich verzette lukte het alleen om de pinpas te pakken. Vervolgens ging de overvaller er vandoor in de richting van het Assendorperplein. Een onderzoek naar de dader is opgestart.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer