VV Berkum start met VoetbalSpeciaal!

Zwolle – Op woensdag 20 oktober begint de VV Berkum in Zwolle met een nieuwe activiteit: VoetbalSpeciaal!. Het gaat daarbij om voetbal voor jongeren tussen de acht en twaalf jaar die een stoornis hebben in het autistisch spectrum, ADHD of andere gedrags- en concentratiestoornissen. Dat is dus wat anders dan het zogenaamde ‘G-voetbal’.

VoetbalSpeciaal! is opgezet door TeamSupport, een stichting die is verbonden aan de VV Berkum. De officiële start is op woensdag om 16.00 uur op sportpark De Vegtlust van Berkum aan de Boerendanserdijk 53-55 in Zwolle. Marc van der Meulen, aanvoerder van het eerste elftal van VV Berkum, zal dan de aftrap verrichten. Het project VoetbalSpeciaal! wordt gesteund door de Stichting Vrienden van de Ambelt, het Autismehuis en de Stichting Kids in Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Geweldig initiatief, maar zorg aub dat deze kinderen niet helamaal buiten de samenleving komen te staan. Ze zitten vaak al op het s.o onderwijs, waardoor ze dus op andere school zitten dan kinderen in de buurt. Hebben daardoor vaak geen kinderen in de buurt waar ze mee spelen, vaak hebben ouders in de buurt geen begrip voor het gedrag van jou kind.
    Hoop dus dat deze kinderen dus gewoon gaan voetballen in de al bestaande teams van de vereniging en niet in speciaal gevormde teams waar alleen kinderen uit deze groep voetballen.

    Dit kost extra inspanning van de ouders van het kind, van de begeleiding, en van de overige kinderen in het team. Maar het is zeker de moeite waard, om te zien dat hij vriendjes krijgt die gewoon bij hem in de buurt wonen. En de andere kinderen in het team leren er ook mee omgaan.


    Maak melding

Reageer