Nieuw directielid ArtEZ Conservatorium

Zwolle – ArtEZ hogeschool voor de kunsten heeft Ella Hueting benoemd tot directielid van het ArtEZ Conservatorium. Per 1 november 2010 wordt zij onder meer verantwoordelijk voor de conservatoriumlocatie Arnhem. De algemene beleidsportefeuilles en de eindverantwoordelijkheid voor de verschillende opleidingen worden nog verdeeld over de directieleden.

ella-hueting2-fotograaf20rob20gieling.jpg

Ella Hueting (1960) studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en startte haar loopbaan als advocaat. Zij werkte aan de Universiteit Twente en daarna gedurende twintig jaar bij de HAN in Arnhem. Aanvankelijk als docent Recht, later als manager van verschillende instituten, o.a. als directeur van de Informatica Communicatie Academie (ICA). De laatste drie jaar was zij directeur van de faculteit Techniek, waar zij onder meer het initiatief nam tot het Fablab. Ella Hueting heeft veel ervaring met veranderingsprocessen en staat bekend als een bindende directeur die de student en docent centraal stelt.

Ella Hueting neemt de functie over van Thom Koldenhof. Hij gaf eerder dit jaar aan zijn taken te willen afbouwen. Thom Koldenhof blijft betrokken bij het ArtEZ Conservatorium als directielid met projectmatige taken en als afdelingshoofd van Muziektheater.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, muziek, architectuur, dans en theater. Het brede onderwijsaanbod biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 850 docenten en overige medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Artikel delen:

Reageer