Bibliotheek Zwolle deelt duizenden boeken uit

Zwolle – Vrijdag 22 oktober start de vijfde editie van de landelijke campagne Nederland leest. Heel Nederland leest en spreekt vanaf dan tot en met 19 november over hetzelfde boek. Het actieboek van 2010 is De grote zaal van Jacoba van Velde, een vergeten meesterwerk uit 1953 dat op indringende wijze ouderdom, eenzaamheid en zorg beschrijft. Tijdens de actieperiode organiseert de bibliotheek extra activiteiten met ondermeer Marjan Berk en Jacques Vriens.

Alle volwassenen bibliotheekleden kunnen het boek tijdens de actieperiode gratis ophalen in een van de vestigingen. De diverse schoolklassen 4-Havo en 4-VWO hebben een kleine 2000 pakketten met het gratis boek gereserveerd.

Met lezingen, films en theater brengt de bibliotheek het debat over dit boek en de achterliggende thema’s extra onder de aandacht. Zo geeft de schrijfster Marjan Berk, zelf een vitale dame op leeftijd op 5 november een lezing onder de titel “Oud is in”. De NVVE geeft informatie en gaat in debat over waardig sterven op 9 en 10 november. Op 18 november een ontroerende voorstelling van Jacques Vriens over zijn moeder. Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op bibliotheekzwolle.nl  of in de flyer. Op deze site is ook een webforum, waar lezers kunnen reageren op het boek.

Het eerste exemplaar van het actieboek wordt op vrijdag 22 oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt aan een bewoner van Zorgcentrum de Rivierenhof te Zwolle. Voor alle bibliotheekleden geldt: zodra de bibliotheekvestigingen open gaan, is het boek “De Grote Zaal” op vertoon van de bibliotheekpas gratis af te halen. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober helpen ouderen met het uitdelen van de boeken aan leden. Hierna is het boek 4 weken verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Artikel delen:

Reageer