Wandel je fit!

Zwolle – Wandelen is gezond. Volgens veel wetenschappers is het zelfs de beste vorm van lichaamsbeweging. Toch wandelen mensen vaak te weinig. En dat is jammer; zeker als we ons geestelijk niet in orde voelen. Juist dan heeft wandelen aantoonbaar resultaat. De lichamelijke conditie verbetert en psychisch welbevinden wordt positief gestimuleerd. Reden voor INTEND Zwolle en BAG FysioMobilae om samen een 10-delige wandeltraining aan te bieden. Vanaf 4 november aanstaande kunt u onder deskundige begeleiding wandelen door de prachtige omgeving van Zwolle.

wandeltraining20intend20zwolle20foto20door20ernst20kruize.jpg

Het is aantoonbaar bewezen dat bewegen bijdraagt aan psychisch welbevinden. Toch ervaren juist mensen met stress, overbelasting en depressies vaak een drempel om actief te gaan sporten bij een vereniging of een sportschool. Gelukkig is dat ook niet persé noodzakelijk. Regelmatig een goede wandeling doet de mens psychisch en lichamelijk ook al heel goed. Om deze reden organiseert INTEND Zwolle, centrum voor Werk & Psyche, een wandeltraining in 10 delen.

Coach Karen Pullen (INTEND): “De deelnemers aan de training ervaren niet alleen dat wandelen fysieke voordelen biedt, zoals verbetering van spijsvertering en bloedsomloop. Ook is er sprake van stressreductie, vermindering van depressieve gevoelens en meer energie. Met elkaar wandelen motiveert bovendien extra om aan de slag te gaan en te blijven.” De wandelsessies duren anderhalf uur en worden mede begeleid door Ineke Witte, fysiotherapeut bij BAG FysioMobilae. Zij begeleidt het inwandelen en de ontspanningsoefeningen. Er wordt gewandeld in verschillende tempo’s en loopvormen.

De training bestaat uit tien bijeenkomsten op de donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur, wekelijks vanaf 4 november 2010. Vertrek vanaf de Koggelaan 71. De kosten voor deelname bedragen €65,- exclusief BTW. Meer informatie is verkrijgbaar via INTEND, 038-4675680.

Artikel delen:

Reageer