Topnotering in Elsevier voor GH Zwolle

Zwolle – De opleidingen van de Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle doen het uitstekend. Dat blijkt uit een ranking van 38 studies die weekblad Elsevier vorige week publiceerde. De GH wilde de topnoteringen van haar opleidingen Verpleegkunde, SPH en pabo niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom hield de hogeschool dinsdagmorgen een feestje.

gh-elsevier.jpg

Voorzitter van de Raad van Toezicht van de GH, ds. Arie van der Veer, kwam persoonlijk zijn felicitaties overbrengen. Je kunt rankings op allerlei manieren interpreteren, sprak hij. “Als je gaat googelen op ‘beste hogeschool’, krijg je nogal wat hits. Tal van scholen beweren de beste hogeschool van Nederland te zijn.” De ranglijsten in Elsevier zijn echter gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE), benadrukte Van der Veer, terwijl hij zich tot de studenten richtte. “Deze scores geven dus niet weer wat anderen van de GH vinden, maar is jullie eigen oordeel over jullie eigen hogeschool. Hieruit blijkt dat jullie de GH hoog waarderen.”

Ranglijst

De opleiding Verpleegkunde van de GH staat in Elsevier op de eerste plaats boven 17 andere HBO-V’s, met een 7,3+ als cijfer. De studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) krijgt dezelfde score en staat gedeeld op plaats 1 bij 18 instellingen. Bij 23 beoordeelde pabo’s komt de GH als vijfde uit de bus, ook met een 7,3+. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Godsdienst-Pastoraal Werk (GPW) komen in Elsevier niet terug, maar ook met deze studies scoort de GH goed in de Nationale Studenten Enquête. Met een 7,3+ eindigt de GH als tweede van 18 MWD’s. GPW krijgt een 7,7 en behaalt daarmee de derde plaats bij zeven instellingen.

Be what’s next

De tip die Van der Veer de studenten en medewerkers van de GH meegaf, was: Be what’s next. “Dat is de slogan die YouTube sinds een tijdje voert. Ik vind dat een prachtige pay-off voor elk christen. Niet alleen bezig zijn met het hier en nu, maar je handel en wandel laten bepalen door wat komen gaat. Als onderdaan van Gods Koninkrijk”, legde hij uit. “Dat sluit naadloos aan bij de slogan van de GH: Als je gelooft in je werk! Als professional die gelooft in zijn of haar werk, mag je aan de slag in de maatschappij.”

Artikel delen:
Reacties 6
 1. @ Tsja: zijn de kwaliteiten v.e. verpleegkundige afhankelijk vd vraag of zij/hij gelooft in de evolutietheorie dan wel het scheppingsverhaal? Ik denk het niet…
  Wel vraag ik me af of het volgen van een beroepsopleiding met enkel mensen van je eigen levensovertuiging je genoeg voorbereidt op de omgang met anderen.
  Hoe je het ook wendt of keert: de christelijke verpleegkundige zal straks in het ziekenhuis ook respectvol met vloekende en andersdenkende patiënten (bijv. mbt abortus en euthanasie) om moeten kunnen gaan. Ik heb in mijn omgeving wel eens een voorbeeld gezien waarin dat erg moeilijk bleek, wat voor alle betrokken partijen erg jammer was.  Maak melding

 2. Een hele goede Carola.Een verpleegkundige heeft toch een soort roeping en waar die dan vandaan komt ???Als ze het werk maar goed doen(als ze daar de tijd voor krijgen).Als ik ziek ben interresseert het mij niet wie me helpt als ik maar geholpen wordt.


  Maak melding

 3. @ Carola;

  @ Tsja: zijn de kwaliteiten v.e. verpleegkundige afhankelijk vd vraag of zij/hij gelooft in de evolutietheorie dan wel het scheppingsverhaal? Ik denk het niet…

  Denk het ook niet.


  Maak melding

Reageer