Kinderen zwaaien de Zwolse schaapskudde uit

Zwolle – Het is zover: de schaapherder Roy Terpstra gaat op zaterdag 30 oktober met zijn schapen en bordercollies na een mooi seizoen weer vertrekken naar een winterverblijf buiten Zwolle. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn kinderen in Zwolle van harte welkom om de kudde uit te zwaaien op de wijkboerderij De Klooienberg (Klooienberglaan 1).

Naast het uitzwaaien van de kudde worden de kinderen getrakteerd op leuke attracties en kunnen zij meedoen aan leerzame activiteiten. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld een ritje maken in een paardentram, lekker springen op een springkussen of meedoen een speurtocht. Natuurlijk gaat de schaapsherder Roy Terpstra voor de laatste keer in dit seizoen een aantal interessante demostraties en attracties voor de kinderen geven met zijn honden. Deelname aan alle activiteiten is gratis.

Schapen zijn leuk en leerzaam bovendien. Van april tot en met oktober kan iedereen een bezoek brengen aan de Zwolle schaapskudde. De herder kan van alles vertellen over de kudde, het grazen en wat dat allemaal doet voor de natuur. Voor schoolklassen en iedereen die schapen leuk vindt, een leerzaam uitje. De kudde is vriendelijk en zeker niet agressief. De bordercollies zijn goed getraind en gehoorzaam. Iedereen kan gerust een stukje meelopen van of naar hun nachtverblijf bij wijkboerderij De Klooienberg. Langskomen op de plek waar de kudde graast, kan altijd.

Levende grasmaaiers

Zwolle streeft naar mooi en bloemrijk grasland dat de natuur dichter bij de mensen brengt. Door schapen een paar keer per jaar kortstondig als grasmaaier in te zetten verschraalt de bodem waardoor andere plantensoorten een kans krijgen en er meer variatie in de begroeiing komt. Van schapenbegrazing ondervinden insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren geen nadelen, die zij bij mechanisch maaien wel hebben. De wandelende graasmaaiers zorgen voor bloemrijker grasland waar verschillende dierensoorten leven. Meer informatie over de Zwolse schaapskudde vindt u op www.zwolle.nl/schaapskudde.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer