Herinrichting Beulakerwiede in Aa-landen

Zwolle – De gemeente Zwolle werkt sinds het afgelopen voorjaar aan de herinrichting van het gebied Beulakerwiede in de Aa-landen. Een onderdeel van de herinrichting is de reconstructie van de straat Beulakerwiede.

De bestrating van het oude plein wordt van maandag 25 tot en met zaterdag 30 oktober vervangen door een asfaltweg met trottoirbanden. De afsluiting van de Beulakerwiede tijdens deze wegwerkzaamheden is noodzakelijk en veroorzaakt omleidingen. Om de verkeersoverlast te beperken worden de werkzaamheden aan de straat Beulakerwiede in de herfstvakantie van de basisscholen van maandag 25 tot en met zaterdag 30 oktober gerealiseerd. De Beulakerwiede wordt gedurende die periode afgesloten voor het doorgaand verkeer. De verkeersdruk is in de herfstvakantie laag waardoor het mogelijk is het autoverkeer om te leiden via de Rijnlaan en Waallaan. Voor fietsers wordt een omleidingroute ter plaatse gemaakt.

Het werk bestaat uit: het verwijderen van de klinkers, het aanleggen van asfaltfundering, het aanbrengen plateaus en asfalt. Omleidingsroute De straten die aan de Reggelaan zijn gelegen, zijn tijdens de afsluiting van de Beulakerwiede normaal te bereiken via de Reggelaan. De straten die aan de Maaslaan zijn gelegen, zijn via de Waallaan te bereiken. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingen voor het gemotoriseerd verkeer aan. Een pendelbus van Syntus rijdt gedurende de afsluiting van de Beulakerwiede van maandag 25 tot en met zaterdag 30 oktober op de route Merwedelaan – Reggelaan vice versa. De bushaltes op de genoemde route worden voorzien van informatie.

Artikel delen:

Reageer