SVI en Begeleid Werken vinden elkaar

Zwolle – Voetbalvereniging SVI en Begeleid Werken (BW) gaan samenwerken in het begeleiden van mensen met een beperking in een zinvolle dagbesteding. De beperking van de mensen die gaan deelnemen in het serviceteam kan liggen op het lichamelijke, psychosociale of verstandelijke vlak. Ongeacht een beperking heeft iedereen kwaliteiten en vaardigheden. Samen met SVI wordt geprobeerd de mogelijkheden en de ontwikkeling van cliënten met passende arbeid te benutten.

Als vrijwilligersorganisatie heeft SVI altijd behoefte aan mensen die een helpende hand kunnen bieden. Een serviceteam van ongeveer vijf cliënten van BW gaat in november starten met hun werkzaamheden op sportpark ‘de Siggels’, de thuishaven van v.v. SVI. Ze worden daarbij begeleid door een professionele begeleider vanuit BW en worden ondersteund door vrijwilligers van SVI. In eerste instantie gaat het om klussen in de groenvoorziening, onderhoud en het beheer en herstel van voetbalmaterialen. De bedoeling is om dit op termijn uit te bouwen naar metaal- en horecawerkzaamheden.

Begeleid Werken is een re-integratiebedrijf o.a. werkzaam in de regio Zwolle. Op basis van ieders kwaliteiten, vaardigheden en mogelijkheden wordt actief gezocht naar een passende werkplek. De cliënt en de sociale omgeving staan daarbij centraal. Belangrijk onderdeel in de sociale omgeving is een zinvolle dagbesteding, en die vinden ze met passende arbeid en zorg bij SVI.

Voor SVI is dit een welkome aanvulling van mensen die onze vrijwilligers kunnen helpen bij het onderhoud en allerhande klussen. Op termijn kunnen we met dit serviceteam invulling geven aan specifieke wensen die we anders (nog) niet kunnen realiseren. Denk daarbij aan het openstellen van het clubhuis op woensdagmiddag (bij jeugdtrainingen) of bij bijeenkomsten voor wijk- en/of buurt. Door deze samenwerking geeft SVI op meerdere manieren invulling aan haar maatschappelijke rol.

Begeleid Werken BV wil graag in contact komen met mensen met een beperking die graag bij SVI willen werken. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Judith Huisman (jhuisman@begeleidwerkenbv.nl ) of via 06-30701077.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer