Zwolle reikt Jong Goud uit op 18 november

Zwolle – Zwolle spreekt waardering uit voor maatschappelijk betrokken jongeren en is trots op de vijf genomineerde kandidaten voor Jong Goud 2010! Jong Goud is een onderscheiding voor individuele Zwolse jongeren die zich vrijwillig inzetten voor de stad. Deze jongeren zijn het goud van de stad en verdienen erkenning voor hun inzet.

Burgemeester Henk Jan Meijer is voorzitter van de Jong Goud jury en reikt de onderscheidingen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis op donderdag 18 november 2010. Dit jaar vindt de tweede editie van Jong Goud plaats. De genomineerde kandidaten zijn in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en zetten zich op verschillende fronten in voor de samenleving. De jongeren hebben een belangrijke voorbeeldfunctie. Sommigen zijn actief in de zorg, anderen zetten zich in voor een levendiger woonwijk en weer anderen dragen bij aan meer historisch besef en maatschappelijke betrokkenheid. Vooral van jongeren is het bijzonder dat zij vrijwilligerswerk doen. De gemeente Zwolle spreekt daarvoor graag haar waardering uit.

Feestelijke uitreiking
De jury, bestaande uit burgemeester Henk Jan Meijer als voorzitter, een jongere die in 2009 met Jong Goud is onderscheiden en vertegenwoordigers van het basis- en voortgezet onderwijs, de gemeenteraad en de Vrijwilligerscentrale Zwolle, heeft zich inmiddels beraden over wie van de genomineerden de onderscheiding Jong Goud krijgen. De jongeren ontvangen tijdens een feestelijke bijeenkomst allemaal een oorkonde en op basis van het juryberaad krijgt een aantal van hen ook de Jong Goud onderscheiding in de vorm van een speld.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer