Het weer: harde wind

Zwolle – Donderdag zijn de meeste buien zijn voor het noorden van het land. In het midden en zuiden is het overwegend droog en is de zon geregeld te zien. De middagtemperatuur komt uit tussen 8 en 11 graden en er staat een stevige wind uit het westen tot zuidwesten. In het noordelijk kustgebied is de wind later op de dag krachtig tot hard, 6-7 Bft.

20-10-2010_weerfoto__kerkstraat_.jpg
Kerkstraat

Vrijdag wordt het met 10-13 graden wat warmer. Het weerbeeld is overwegend bewolkt met vooral in de kustgebieden een enkele bui. De wind waait nog altijd uit het westen tot zuidwesten, maar is minder nadrukkelijk aanwezig dan morgen. Zaterdag overdag is het waarschijnlijk overal droog, maar in de nacht naar zondag trekt vanuit het westen een koufront over het land en valt veel neerslag. Zondag zijn er verspreid over de dag ook losse buien. De maxima komen uit rond 11 graden. Ook begin volgende week houdt het wisselvallige herfstweer aan met af en toe veel wind en elke dag een grote neerslagkans. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden. De minima rond een graad of 6.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Hoe vaal is ons het niet overkomen, dan lekker thuiskomen en de douche in. Hoor ze hier (alle 3) ook nog niet klagen. ‘Winters gingen we ook altijd door de sneeuw en glijden met die fietsen. Genieten. We liepen wel eens naar school door pakken sneeuw. Volgens mij 1x bebracht naar school, maar toen was de sneeuw schier onbegaanbaar, het zou me niet verbazen als we toen voor “Jan L*l” kwamen. Eens naar Wapenveld heen en terug gelopen; eerst naar mijn nietsvermoedende oma en toen via ‘Attem waar er nog 1 familie had ook onverwacht verschenen. Met zwemweer, wedstrijdjes wie het eerst bij ’t Heerderstrand (2x langs De Bagwan met Rases Shaffie en wulpse dames in kleurrijke gewaden. Kochten we vaak een ijsje want ze waren van dichtbij nog intrigerender. was op de fiets en terug van zelfsprekend. Vrieskou, was: zo lang mogelijk zonder handschoenen naar school fietsen. De langste zonder was de winnaar Zou de jeugd tegenwoordig te veel vertroeteld worden? Hoop het niet.

  Deze eenzame fietster is ook sterk…als ze maar geen voetbalster wordt, of het bord voor de kop van de zakenman want daar wordt ze allen maar slechter van!


  Maak melding

 2. meeste vrouwen zijn bang dat hun haartjes nat worden,

  deze blonde, is bang voor een natte broek

  gister, wat een hagel:o half4 pikzwarte lucht maak je niet vaak mee8)


  Maak melding

Reageer