Bewonersinitatief organiseert infoavond dubbel glas

Zwolle – Er zijn veel mogelijkheden om energie te besparen, maar mensen zijn zich hier niet altijd van bewust. Een groep inwoners van de Zwolse wijk Stadshagen vindt dit een gemiste kans en heeft daarom de werkgroep Duurzaam Stadshagen opgericht. Het doel van de werkgroep is om andere bewoners bewust te maken van de mogelijkheden om energie te besparen. Dit doen zij door inwoners actief te informeren over maatregelen die minder energie en dus minder geld kosten. Het eerste project gaat eind oktober van start.

De werkgroep Duurzaam Stadshagen organiseert op dinsdagavond 26 oktober van 20.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst over dubbelglas in het Cultuurhuis. Het bewonersinitiatief heeft een scherpe aanbieding, ruim 20% lager dan gebruikelijk, afgesproken met fa. Klappe uit Zwolle. Het energiezuinig isolatieglas is vooral interessant voor eigenaren van huizen in de Parkbuurt en de rest van wijkgedeelte Schoonhorst (huizen tussen Beeldsnijderstraat , Bussenmakerstraat, Karveelschipperstraat en Koperslagerstraat).

In Schoonhorst zijn de huizen meer dan 10 jaar oud. De werkgroep heeft ontdekt dat het huidige dubbelglas (zogenaamd thermopane) vaak lek is, waardoor het zicht door de ruit slecht is en de isolatiewaarde afneemt en er condensvorming optreedt. Garantie via aannemer of glasfabrikant bestaat na 10 jaar niet meer en ook is het niet mogelijk op via een verzekering de vervangingskosten te declareren. De werkgroep adviseert om het glas te vervangen door een glassoort met een hogere isolatiewaarde waardoor de energierekening daalt. In de huidige kozijnen is het mogelijk om HR++-glas te plaatsen. Ruimten waar de verwarming vaak aanstaat (woonkamer) zijn financieel het meest interessant om energiezuinig glas te laten plaatsen. Bijkomend voordeel is het extra geluidsisolerend is dat het bij verkoop een meerwaarde geeft aan het huis.

Op de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de diverse isolerende glastypes. Fa. Klappe legt uit hoe het bedrijf haar werkzaamheden doet en de glasproducent geeft informatie over het glas. De werkgroep Duurzaam Stadshagen gaat in de mogelijkheden om gebruik te maken van de afspraken. Opgave voor de informatiebijeenkomst is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.duurzaamstadshagen.nl  of mail via duurzaamstadshagen@gmail.com .

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer