Week van de Gezondheid in Zwolse wijken

Zwolle – De wijken Diezerpoort en Holtenbroek staan in de week van 1 tot en met 5 november en van 8 tot en met 12 november volop in het teken van gezondheid. De Brede School het Wonderwoud, SportService Zwolle, GGD IJsselland, Travers Welzijn, Doomijn en Icare houden dan de Week van de Gezondheid. In die week ligt de nadruk op bewegen en gezond eten, zowel voor kinderen en jongeren als voor ouders.

In de eerste week van november gaat Diezerpoort op de gezonde toer. Op dinsdagmiddag 2 november wordt in het Wonderwoud door fitnesscentrum ProfitGym zumbales geven. Deze is bedoeld voor alle kinderen en hun ouders in de wijk. Verder staat voor kinderen van basisschool de Springplank een gezonde lunch op het programma. Zij kunnen aansluitend samen met hun ouders de workshop ‘Gezonde traktaties’ volgen en meedoen aan diverse beweegactiviteiten. Ouders van peuters kunnen in deze week terecht op de peuterspeelzaal voor de ouderbijeenkomst ‘Eetplezier en Beweegkriebels’. Voor jongeren wordt via het jongerenwerk een fittest georganiseerd. Zwolle Gezonde Stad is met een stand te vinden in supermarkt Albert Heijn.

De tweede week is Holtenbroek aan de beurt. Zo vindt er maandagochtend 8 november een koffie-ochtend plaats op het Carillon, waar gezonde traktaties gemaakt kunnen worden. Op woensdag 10 november is er in het wijkcentrum een gezonde lunch en een gezondheidsbeurs, een dag later is er een supermarktrondleiding bij de C1000 in de wijk gepland.

Meer informatie over deze en andere activiteiten is te vinden op www.stadskids.nl. Met de activiteiten willen de deelnemende partijen een gezonde en actieve leefstijl stimuleren. Dit doen ze onder andere door informatie te geven aan ouders en kinderen over gezonde voeding, door hen kennis te laten maken met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten en dat allemaal onder de vlag van het programma Zwolle Gezonde Stad.

Artikel delen:

Reageer