Kortingsactie voor bibliotheekleden

Zwolle – Bibliotheekleden ontvangen 25 oktober, 1 en 3 november korting op de door Filmtheater Fraterhuis speciaal geselecteerde film Away from her. De film is een intiem portret van een huwelijk waarin de man moet zien te leven met het feit dat zijn aan Alzheimer lijdende vrouw gevoelens krijgt voor een ander. Away from her sluit qua thematiek aan bij De grote zaal (1953) van Jacoba van Velde, het boek dat dit jaar centraal staat in de landelijke bibliotheekcampagne ‘Nederland leest’.

Grant (Gordon Pinsent) en Fiona (Julie Christie) zijn al vele jaren gelukkig getrouwd. Inmiddels zijn ze beide op hogere leeftijd en leiden een comfortabel leven op het platteland. Op een zeker moment krijgt Fiona steeds meer problemen met haar geheugen. Vastbesloten om Grant niet op te zadelen met haar problemen, laat ze zich opnemen in een verpleeghuis. Daar wordt ze echter verliefd op een andere patiënt, Aubrey. Grant moet met lede ogen aanzien dat hij voor Fiona verandert van haar echtgenoot in een trouwe kennis. Vooral zuster Kristy heeft met hem te doen. Actrice Sarah Polley baseerde haar regiedebuut op het verhaal ‘The Bear Came Over The Mountain’ van Alice Munro. Julie Christie ontving een Golden Globe voor haar prachtige hoofdrol.

De film Away from her draait op maandagavond 25 oktober en 1 november (19.45 uur) en woensdagmiddag 3 november (14.30 uur) in Filmtheater Fraterhuis. Op vertoon van een geldige bibliotheekpas ontvangen bibliotheekleden 1 euro korting op de entreeprijs. Reserveren van entreekaarten is mogelijk via de website van Filmtheater Fraterhuis.

Bekijk de filmtrailer

Artikel delen:

Reageer