Gratis buspendel bij afsluiting Beulakerwiede

Zwolle – De gemeente Zwolle werkt sinds het voorjaar aan de herinrichting van het gebied rond de Beulakerwiede, in de wijk Aa-landen. Een onderdeel van de herinrichting is de reconstructie van de straat Beulakerwiede. De bestrating wordt onder meer vervangen door een asfaltweg met trottoirbanden. Afsluiting van de Beulakerwiede van maandag 25 tot en met zaterdag 30 oktober voor de werkzaamheden is noodzakelijk en veroorzaakt omleidingen. Er wordt voor een buspendel gezorgd.

De buspendel komt er op voorspraak van verkeerswethouder Cees Berkhout. ‘In samenwerking met vervoerder Syntus zorgen we dat gedurende de werkzaamheden mensen op de route Merwedelaan/Reggelaan gebruik kunnen maken van pendelbussen’, aldus de wethouder. De gratis bussen rijden tussen 8.00-18.00 uur tussen de halte aan de Volterbeek en de halte aan de Rijnlaan, bij de Rivierenhof en winkelcentrum De Dobbe. Berkhout: ‘Wegwerkzaamheden zijn noodzakelijk, maar het is belangrijk dat de overlast die dat oplevert zo beperkt mogelijk blijft. In dit geval kunnen we met een gratis buspendel buurtbewoners van dienst zijn.’

Om de verkeersoverlast te beperken worden de werkzaamheden aan de straat Beulakerwiede in de herfstvakantie van de basisscholen gerealiseerd, van maandag 25 tot en met zaterdag 30 oktober. De Beulakerwiede wordt gedurende die periode afgesloten voor het doorgaand verkeer. De verkeersdruk is in de herfstvakantie laag waardoor het mogelijk is het autoverkeer om te leiden via de Rijnlaan en Waallaan. Voor fietsers wordt een omleidingroute ter plaatse gemaakt. Het werk bestaat uit: het verwijderen van de klinkers, het aanleggen van asfaltfundering, het aanbrengen van plateaus en asfalt.

De straten gelegen aan de Reggelaan zijn tijdens de afsluiting van de Beulakerwiede normaal te bereiken via de Reggelaan. De straten gelegen aan de Maaslaan zijn via de Waallaan te bereiken. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingen voor het gemotoriseerd verkeer aan.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. goeie actie! Voorheen moesten we tijdens werkzaamheden aan de weg weleens vanaf de beulakkerwiede naar de aldi lopen voor de dichtsbijzijnde bushalte :'(


    ⚠️ Meld

Reageer