Geboorteboom voor 120.000ste inwoner

Zwolle – Aan de Zwolse laan met herinneringsbomen plantte burgemeester Henk Jan Meijer donderdag 21 oktober een geboorteboom ter herinnering aan de geboorte van de 120.000ste Zwollenaar Robin Wimmenhove. De ouders en grootouders van Robin hebben daarbij geholpen. Stadsdichter Alet Boukes droeg een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht voor.

robin_wimmenhove.jpg

Robin Wimmenhove is op 14 september 2010 geboren. Henk Jan Meijer heeft tijdens de kraamvisite namens de gemeente Zwolle deze geboorteboom aangeboden aan de ouders. Bij de ingang van de laan staat een bord waarop staat wanneer er bomen zijn geplant naar aanleiding van een speciale gelegenheid. Na het plantseizoen zal ook de naam van Robin ter herinnering aan zijn geboorte als 120.000ste inwoner op het bord worden vermeld.

In het verleden zijn al vele tientallen herinneringsbomen in Zwolle geplant, voorheen gebeurde dit in het Vegtlusterbos in Berkum. Aan de nieuwe herinneringsbomenlaan – een lindelaan – in Herfte werden in 2009 de eerste lindebomen geplant. Inwoners van Zwolle kunnen een aanvraag voor het planten van een boom voor een speciale gelegenheid indienen bij de Stichting Zwolle Groenstad, www.zwollegroenstad.nl.

Ondanks de economische achteruitgang in Nederland blijft Zwolle groeien. Belangrijkste oorzaken van de blijvende groei zijn het vestigingsklimaat voor bedrijven en de beschikbaarheid van nieuwe woningen in met name de uitbreidingswijk Stadshagen. Zwolle groeit de laatste jaren gemiddeld met 1.400 inwoners per jaar. Dat is ook de verwachting voor de komende jaren. Als die groei zo blijft is de 130.000ste inwoner al in 2018 te verwelkomen.  

De herinneringsbomenlaan heeft nu ook een straatnaam: Kindertjesweilandenpad, hetgeen verwijst naar het N.H. Weeshuis, de vroegere eigenaar van dit stuk land. De onthulling van het straatnaambord vond plaats na het planten van de geboorteboom. Het deel van de laan dat in het verlengde ligt van de Gooseveldweg krijgt de naam Gooseveldpad.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. 1. Het is me niet duidelijk wie dit artikel geschreven heeft.
  Is het een eigen tekst van weblogzwolle, of gaat het hier
  om een persbericht van de gemeente?

  2. Zijn de tweede en derde zin van de eerste alinea, niet
  wat ongelukkig geformuleerd?

  3. Kindertjesweilandenpad: hoe verzin je het.

  4. Gaat het goed met de jongen?  ⚠️ Meld

 2. @ Henri, makkelijk he alles afkraken. Doet een gemeente niets, is dat een reden om te zeuren. Doen ze wel iets, is het weer niet goed genoeg.
  Heb je zelf nog een leuk id, zou zeggen kom ermee. Heb ik ook nog iets te z**ken. Wat ben jij zuur.


  ⚠️ Meld

Reageer