Zevende Bartjens Rekendictee…reken uit je win(s)t!

Zwolle – Heel Nederland kan nog steeds deelnemen aan het online Bartjens Rekendictee! Met de deelname van veertien grote regionale dagbladen, Dagblad de Pers en het Financieel Dagblad is het Zwols Bartjens Rekendictee uitgegroeid tot een nationaal evenement.

bartjens_rekendictee.jpg

Scholieren en aankomende (reken)meesters en -juffen gaan binnenkort in de voorrondes tegen elkaar strijden. Het Bartjens Rekendictee brengt het rekenonderwijs positief onder de aandacht door aantrekkelijke spelelementen te combineren met lastige hersenkrakers. De andere rekenwonders uit Nederland zijn nog druk bezig met het strijden tegen elkaar in het online rekendictee op www.bartjensrekendictee.nl. En om het nu helemaal spannend te maken wordt het online rekendictee met een week verlengt! Dus iedereen heeft nog de kans om de winnaar van Bartjens rekendictee te worden!

Online Internetdictee verlengt
Meespelen kan nu tot 8 november! Tientallen scholen en duizenden rekenwonders doen mee aan het internetdictee op de sites van veertien regionale dagbladen, dagblad de Pers, het Financieel Dagblad en Bartjens rekendictee.nl. Iedereen kan meedoen en de uitdaging aangaan om de beste te worden en zo een finaleplaats te bemachtigen.

Voorrondes op scholen
Iedereen kan op de website meedoen aan het online dictee. De scholen die meedoen aan het dictee, hebben zich reeds aangemeld. Zij krijgen een pakket gestuurd waar mee zij het rekendictee klassikaal kunnen afnemen. Dit doen zij van 3 november t/m 10 november.

Spannende finale met juryvoorzitter Jan Terlouw
Hogeschool Windesheim in Zwolle is de locatie waar op vrijdagavond 19 november de scholieren, pabo studenten, internetfinalisten en enkele prominenten het tegen elkaar opnemen om Nederlands beste hoofdrekenaar 2010 te worden. In 2009 ging de Bartjens Bokaal naar Allard Veldman uit Amsterdam (volwassenen) en Lawko van der Weiden van het Leidsche Rijn College (scholieren). Schrijver, oud-politicus en ambassadeur van het Bartjens Rekendictee, Jan Terlouw vindt het een geweldig initiatief en verleent opnieuw zijn medewerking als juryvoorzitter. Marjolein Kool, wiskundige en voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Volgens Bartjens…’ presenteert dit jaar opnieuw de finale op een leuke en speelse manier, waardoor het dictee levendig en spannend wordt. Het Bartjens Rekendictee wordt mede mogelijk gemaakt door de Stentor, Hogeschool Windesheim, Gemeente Zwolle, veertien regionale dagbladen, verenigd in de Geassocieerde Persdiensten (GPD), Dagblad de Pers, het Financieel Dagblad, RBT Vechtdal IJsseldelta, NVORWO, RTV Oost , 999 Games en, Librije’s Hotel, CPS Onderwijsontwikkeling en advies, ROC Twente, Kenniscentrum Hogeschool Utrecht, Zwolle Marketing, Rabobank, Van Gorcum, FIsme en VTB Professional.

Kijk voor meer informatie op http://www.bartjensrekendictee.nl

Artikel delen:

Reageer