Studiebeurs Zwolle, 10 en 11 november in de IJsselhallen

Zwolle – Studie kiezen in de IJsselhallen. Op woensdag 10 en donderdag 11 november vindt Studiebeurs Zwolle plaats. De grootste onderwijsbeurs van Noord-Oost Nederland wordt georganiseerd in de IJsselhallen. Een groot aantal mbo-, hbo-instellingen en universiteiten uit het hele land presenteren zich met honderden studiemogelijkheden.

studiekiezers_op_studiebeurs_470.jpg
Eigen foto

Met een diversiteit aan beroepen valt het niet mee om in deze tijd een studiekeuze te maken. Om aankomende studenten hierbij te helpen is een bezoek aan Studiebeurs Zwolle zeker de moeite waard. Omdat er veel scholen met een groot aanbod aan opleidingen uit alle delen van het land aanwezig zijn, is de beurs voor aankomende studenten de ideale mogelijkheid om zich te verdiepen in hun toekomst. Op www.studiebeurszwolle.nl staat eenvolledig overzicht van alle aanwezige scholen. Nieuw dit jaar zijnonder meer: CAH Almere, Maritiem Instituut De Ruyter, AIS Flight Academy en het SOMA College.

Decanenexcursie
Op donderdag 11 november staat een ochtend speciaal voor decanen op het programma. Omdat decanen een belangrijke rol hebben in het studiekeuzeproces van de leerling, nemen zij een kijkje in de praktijk. Zo kunnen zij zich een beeld vormen van wat je uiteindelijk kunt worden met bepaalde opleidingen. Tijdens de decanenexcursie maken decanen in het werkveld kennis met bedrijven in en rond Zwolle en de medewerkers en stagiaires die daar werkzaam zijn.

Entertainmentplein
Net als vorig jaar geven leerlingen van verschillende scholen een show op de catwalk van het entertainmentplein. Op de catwalk vinden gedurende beide beursdagen doorlopend de meest uiteenlopende optredens plaats. Te denken valt aan een muzikale, mode-, dans- of sportoptredens.  

Gratis parkeren
Studiebeurs Zwolle is 10 en 11 november geopend van 14.00 – 21.00 uur.Entree en parkeren is gratis.Voor bezoekers vanaf het station in Zwolle is de loopafstand naar de IJsselhallenongeveer tien minuten. Studiebeurs Zwolle heeft een eigen website: www.studiebeurszwolle.nl. Leerlingen, hun ouders, standhouders en decanen vinden daar meer informatie over de beurs.  

Initiatiefnemers
Studiebeurs Zwolle is een initiatief van Stichting Promotie Zwols Beroepsonderwijs; een samenwerkingsverband van  de Zwolse mbo- en hbo-instellingen: Landstede, De Groene Welle, ROC Menso Alting, Gereformeerde Hogeschool, Katholieke Pabo Zwolle, Windesheim, het Cibap en het Deltion college.

Artikel delen:

Reageer