Steuntje in de rug voor ’t Hoefijzer

Zwolle – Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer heeft een mooie donatie van 3000 euro ontvangen. De cheque werd donderdag door leden van Univé Verzekeringen overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Rachel Boogaart.

’t Hoefijzer heeft tot doel: het doen beoefenen en bevorderen van paard- en ponyrijden door personen met een beperking of handicap, op een medisch, fysiotherapeutisch, psychologisch, pedagogisch en hippisch verantwoorde wijze.” Als nevendoelstelling wil ’t Hoefijzer de integratie van validen en gehandicapten bevorderen en de zelfwerkzaamheid van gehandicapten stimuleren. Zij tracht dit te bereiken door het geven van paardrijlessen en door gehandicapten in de gelegenheid te stellen onder begeleiding dagelijks werkzaamheden te verrichten in en rondom de manege. Hoewel de ruiters op jaarbasis € 370 voor het volgen van de lessen betalen, dekt dit de totale exploitatiekosten slechts voor 80 %. Het verkrijgen van een sluitende begroting vergt elk jaar weer de nodige inspanning.

Door diverse acties en giften kan het jaarlijkse te kort meestal worden weggewerkt. Een gift Van Unive was dan ook zeer welkom. Steuntje in de Rug ‘Steuntje in de Rug’ is een initiatief van verzekeringsmaatschappij Univé. Omdat deze coöperatie geen winstoogmerk heeft, wordt een deel van de jaarlijkse winst gegeven aan een goed doel. Per regio worden bedragen van 3000, 2000 en 1000 euro beschikbaar gesteld. Uit het aantal goede doelen dat door leden van Univé Zwolle werd aangedragen, kwam Stichting Paardrijden Gehandicapten als één van de drie winnaars uit de bus. 1000 euro werd reeds uitgereikt aan het Zwols Dierenasiel en 2000 euro zal in de maand november uitgereikt worden aan Stichting Present Zwolle.

Artikel delen:

Reageer