Weblog Zwolle bezoekers in actie voor Kika

Zwolle – Doordat Sjoerd van Karperen deze week voor Kika 5 dagen en 4 nachten karper  viste voor het goede doel werden diverse bezoekers via de website Weblog Zwolle gemotiveerd om ook een duit in het zakje te doen. Dit resulteerde vrijdagavond in een fraaie donatie van 200 euro voor Kika (Kinderkankervrij). De actie is, ondanks dat er geen enkele karper gevangen werd, nu al geslaagd.

22-10-2010_einde_vis_actie_kika_van_karperen_6.jpg

Bijna 24 uur per dag werd er via het nieuwsbericht van Weblog Zwolle ‘Karper vissen voor Kika’ een spontane actie op touw gezet om in korte tijd zoveel mogelijk geld in te zamelen en daarnaast een natje en een droogje gesponsord te krijgen, en artikelen in te zamelen voor een verloting. De vrouw van visser Sjoerd, Gerda van Karperen, liet de webloggers voortdurend weten hoe het met haar man ging en hoe de stand van zaken was met de actie. Het resultaat werd vrijdagavond bij de visstek aan de Oldeneelallee gepresenteerd. Onder het genot van een beker soep en een smakelijke haring vonden in het bijzijn van fotograaf Harry ten Klooster de donaties plaats. Derk deed dat namens de bezoekers. Ook wethouder Erik Dannenberg meldde zich spontaan bij de actievoerders. Dannenberg, die al op de eerste dag Sjoerd met een bezoek verblijdde, heeft de actie op de voet gevolgd.

22-10-2010_einde_vis_actie_kika_van_karperen_4.jpg

22-10-2010_einde_vis_actie_kika_van_karperen_7.jpg

22-10-2010_einde_vis_actie_kika_van_karperen_3.jpg

Buiten de deelnemers aan de donatie waren er ook veel sympathiebetuigingen, en gingen bezoekers buiten het tijdstip van overhandiging langs bij de visser voor een praatje of een donatie voor Kika.

22-10-2010_einde_vis_actie_kika_van_karperen_2.jpg

Het echtpaar van Karperen bedankt alle sponsoren van deze spontane actie. In het bijzonder Vishandel Theo Muys voor de haringen en Feestenculinair voor de warme soep. En uiteraard al die andere bedrijven die belangeloos aan de actie meegewerkt hebben.

22-10-2010_einde_vis_actie_kika_van_karperen_5.jpg

22-10-2010_einde_vis_actie_kika_van_karperen_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Derk doet op foto 4 een flap in de bak.

  Dan viel de opbrengst dus toch een beetje tegen. De wethouder deed zo op de tweede foto te zien een grotere gift, maar ja dat zal wel uit de gemeentekas zijn gekomen.


  ⚠️ Meld

 2. Dat was 5 euro uit zijn eigen zak dame 😉

  Hij had niet meer bij zich volgens mij en PEdV heft ook nog geld in de bus gedaan en hij en ik waren zowat de enige die ook nog wat doneerden voor de soep 😉


  ⚠️ Meld

 3. @ Derk, zou zeker een mooi bedrag zijn minstens 2000 euro.
  Wij hebben indertijd toen Sander adjudant was bij de carnaval was ook een geweldige aktie gehouden voor Kika.
  En behalve het geld van de verloting ook nog het geld van de statiegeld aktie.


  ⚠️ Meld

 4. Hallo web loggers .
  bedankt voor jullie inzet tijdens de vis actie voor kika.
  wil je jullie allemaal bedanken voor wat jullie hebben gedaan .ik vond het super ,en had er niet op gerekend.
  mijn vis tijd zat er bijna op , toen er een auto stopte en stapte derk er uit met in zijn arm een grote doos met zoute haring ,Derk bracht de zoute-haringen van Theo muis mee , even later kwam de warme soep van Feest culinair er werd 200 euro in de emmer gedaan door derk van de web loggers , de gapert kwam langs met een envelop met in houd, john kwam de donatie zelf langs brengen.wethouder dannenberg ook deed nog een duit in de emmer.zelfs de soep werd betaald .
  alles met elkaar is er die dag 284 euro voor KIKA binnen gehaald . de bloemen die ik heb gekregen werd cadeau gedaan door Sjef mulder en ik kreeg van mijn vrouw een aandenken gemaakt door medailehuis logterman uit Dalfsen .als het goed is heeft Harry daar een foto van gemaakt .al met al een dag om niet meer te vergeten .
  nu nog even afwachten wat de eind opbrengst word voor KIKA en er komt nog een verloting .
  namens mij Sjoerd mijn vrouw Gerda en ons zoontje Nick allemaal heel erg bedankt .


  ⚠️ Meld

 5. Sjeord,Gerda en Nick.

  Ook jullie bedankt voor de inzet en aandacht die aan Kika geschonken is,een mooi en waardevol gebaar naar een organisatie die niet kijkt naar religie/kleur of afkomst,maar waar het kind centraal staat.

  Niets anders dan HULDE en RESPECT.


  ⚠️ Meld

 6. Sjoerd bedankt iedereen en iedereen bedankt Sjoerd ,wat een Kanjer.
  Maar hoe zit het nu met die verloting .Kunnen we daar nog iets aan doen .??Wanneer is die.Deze week heb ik wat tijd en wil wel proberen in Westenholte prijzen op te halen.Ook zal ik bij mijn biljartclubs een kleine inzameling houden.


  ⚠️ Meld

 7. Hoi allemaal leuke foto’s

  De verloting , ja lijkt me leuk als we nog een week proberen door te doen te zoeken na spulletjes , en laten we zeggen dat volgende week zondag de verkoop begint,

  Sjoerd heeft nog 2 andere hengels te beschikking gesteld voor de verloting,,, het zijn karpers hengels maar er kan natuurlijk ook op andere vis gevist worden.

  En we hebben nog een playstation 2 amper gebruikt die doen we er ook bij ,,,,,hij is wel niet nieuw maar zo goed als.

  En het is natuurlijk allemaal voor het goede doel.

  Dus Wichert als het je lukt nog wat leuke dingen bij elkaar te zoeken hoor ik het graag


  ⚠️ Meld

 8. Van die verloting zou iets groots gemaakt kunnen worden: mét bijdrage van alle gemeenteraadsleden; wethouders en burgemeester?! Zodat ook voor mensen die al gedoneerd hebben een herkansing bestaat? Of niet natuurlijk, maar het stadsbestuur mag toch ook wel meedoen? En de ambtenaren van de gemeente en de provincie waar altijd zo over gejankt wordt in ons land? Misschien pakt iemand bij de gemeente of de provincie deze uitdaging op? Donaties van (goedlopende) bedrijven zijn natuurlijk OOK altijd welkom…….initiatiefnemers hoeven dit stuk met reacties volgens mij ALLEEN maar uit te printen en te laten zien?


  ⚠️ Meld

 9. hallo allemaal .
  was vergeten door te geven , na dat Feest culinair de soep had opgehaald dat Feest culinair ook nog eens 20 euro in de emmer deed voor kika .bedankt daar voor …

  mvgr sjoerd


  ⚠️ Meld

 10. hallo allemaal .
  wat een berichtjes ben nog niet klaar met lezen , hahaha.

  maar de loten verkoop is begonnen , je kunt lotjes kopen via ons email adres loten kosten 2 euro per stuk .

  er zijn leuke prijzen te winnen ..

  vanavond komt er een lijstje met de prijzen en als ik het goed heb komen er misschien nog meer prijzen bij .

  even afwachten of wichert nog wat kan ophalen .

  groeten van mij aan jullie ..


  ⚠️ Meld

Reageer