Politiek Log 16

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 17 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 278
 1. @ Dame, niet gezien maar ik ken teveel plaatsen als Rijssen

  Weet dit ABSOLUUT ZEKER: Ik denk dat ik me als (ex)katholiek ook niet happy zou voelen in Rijssen.

  Gelukkig is Staphorst erg ver-Zwolst. Maar WALGELIJK zeg: Schokkender vond ik de documentaire een aantal jaren geleden bij RTV Oost (jawel) over het laatse volksgericht in Staphorst ergens eind jaren 60, begin jaren 70. Twee kennelijk overspelige mensen werden op een strontkar door het dorp geduwd nadat de vrouw uit huis bij haar kinderen was gesleurd. Shocking. En dan deze week dat bericht dat die wijkagent uit Assendorp dat gebruik in ere wil herstellen voor inbrekers. Komt zeker ook uit Staphorst.

  Ja schokkend bericht uit Assendorp

  En dan deze week dat bericht dat die wijkagent uit Assendorp dat gebruik in ere wil herstellen voor inbrekers. Komt zeker ook uit Staphorst.

  wie weet meer van deze ver-buitenwettelijke wens?


  ⚠️ Meld

 2. Bericht door dick, op 22 oktober 2010 om 22:48
  Maar WALGELIJK zeg: Schokkender vond ik de documentaire een aantal jaren geleden bij RTV Oost (jawel) over het laatse volksgericht in Staphorst ergens eind jaren 60, begin jaren 70. Twee kennelijk overspelige mensen werden op een strontkar door het dorp geduwd nadat de vrouw uit huis bij haar kinderen was gesleurd. Shocking. /quote]

  Er zijn ook nog landen waar je voor dit “vergrijp” gestenigd wordt. Het frappante van die landen is dat de mannen altijd buiten schot blijven.


  ⚠️ Meld

 3. Weer een mislukte kwoot van de Assendörper. Zo moet ie zijn:

  Er zijn ook nog landen waar je voor dit “vergrijp” gestenigd wordt. Het frappante van die landen is dat de mannen altijd buiten schot blijven.  ⚠️ Meld

 4. Er zijn ook nog landen waar je voor dit “vergrijp” gestenigd wordt. Het frappante van die landen is dat de mannen altijd buiten schot blijven.

  Nou Assie, breek me de feministische b*k niet open. Gelukkig kennen wij dit soort achterlijke, wrede gewoonten niet. Niettemin betalen ook hier in Nederland en in andere West-Europese landen vrouwen vaak de rekening.


  ⚠️ Meld

 5. Er zijn ook landen waar ze blind en gehersenspoeld achter de grote Libische/Iraneese/Koreaanse/Jaja ook Rusissche leiders aanhollen. Of waar ze geloven in drugskoningen/of waar ze als Hutu’s en Tutsi’s tegen elkaar worden opgezet/landen waar ze geloven in de kracht van de maffia (Italië) of in een nieuwe Napoleon/landen waar ze geloven in het slechte SLECHTS bij de buurman (Midden-Oosten)/landen waar ze nog steeds in eigen belang en geld geloven (States)/landen waar ze in de kracht van OLIE geloven en er zelfs GROTE en veel landen mee manipuleren/2 Landen die nog erg met de gevolgen van vrogger zitten (Spanje en Portugal)/ Cyprus schijnt ook niet helemaal te kloppen/ Landen die absoluut niet over gelijkheid gaan (India, Pakistan en China (kijk eens welk leven de machthebbers hebben. en wat de kracht van de CENSUUR is) Landen (zovelen ex-Oostblok maar schijnt nog een beetje zo te zijn) die in het Communisme geloven/ Zoals ook CUBA/ Landen die in corruptie geloven (Haïti maar ook Dominicaanse Rep., voormalige Antillen en Suriname (?)

  Overal is wel wat en wij hebben het hier dondersgoed. Grond is grond en grenzen zijn slechts symbolisch….het zit in de mens zelf.

  Ok betoog is een beetje zwart-wit aangezet zoals in 23:00 en 23:06.

  Mijn neef Harry is al (volgens mij 30-35 jaar als Cultureel Antropoloog in het buitenland) Hoop en verwacht in elk geval dat ie al zijn ervaringen eens vastlegd….Heb hem volgens mij nog nooit gesproken.


  ⚠️ Meld

 6. Mag jullie citaat zijn….ik zou niet alleen door het leven kunnen en willen.

  Wie zegt dat Assie en ik “alleen door het leven kunnen en willen”?
  Je hebt het niet helemaal begrepen, Dick.;)


  ⚠️ Meld

 7. Vervolg op 23:18 Albanië nota bene voor in het alfabet vergeten….daar leefden ze een paar jaar terug nog als in de Middeleeuwen….Hoeveel doden heeft voormalig Joegoslavië wel niet gekost. Met een minder fraaie rol voor mijn geloofsgenoten en met maar 1 leiderT. Turkije…..wat hebben we daar wel niet kapot gemaakt met onze geloofsopdringing?

  Wat hebben we vooral en ook tussen de oren teweeg gebracht met onze slavenhandel; in hoeveel landen?
  Lekker slim van Lex en Maxima om daar een droompaleis te willen plaatsen! Alweer een beetje dom, iedereen weet nog waar de vorige “beetje dom” over ging!

  Tja dan Argentinië
  met hun Junta

  Brazilië dat zo mooi lijkt met die stranden en dat metershoge zalvende Jezu-beeld: de verschillen tussen staatarm en puisant rijk moeten er inmens zijn….Colombia, waar we nog een vertegenwoordigster hebben.

  Na deze hele opsomming (die absoluut niet compleet is!) wilde Bush toch nog koste wat kost politie van de wereld spelen….in naam van God weliswaar……nou wel zijn God!
  —————————————-
  Ken maar een paar helden tijdens mijn leven, volgens mij maar 2

  Een blanke en een witte man
  Een Ier en een Zuid-Afrikaan

  De 1 heeft oa enorm bijgedragen aan de vrede in Noord-Ierland die ongetwijfeld ook in Engeland en Ierland doorwerkt…Beroep: Artiest

  De ander een natural born-leader met een incasseringvermogen en een tolerantie waar wij allen een voorbeeld aan zouden MOETEN nemen
  Nelson Mandela

  En die donkere leider uit Amerika waar U2 over zong “One man came in the name of Love”…..Marten Luther King.

  Laten we blij zijn met wat we hebben en onder welke omstandigheden we leven. Wij hebben immers ook niet ons geboorteplekkie uitgezocht?


  ⚠️ Meld

 8. Valt me wel vaker op dat die PvdA’ers niet alles meteen begrijpen.

  Ach Assie, zijn gewoon heel keurige mensen met minder schalkse gedachten dan jij en ik.;)


  ⚠️ Meld

 9. je man komt dan zeker uit Friesland?

  Hmm, geloof dat ik Assie toch meer gelijk moet geven dan ik net deed. Ik ben toch geen kind van me man, gek.:D


  ⚠️ Meld

 10. Ik wil Zwolse nog wel even complimenteren met de linkjes die ze afgelopen week heeft geplaatst in plaats van die hele lange lappen die soms door dick worden geplaatst. Ik vind dat veel prettiger dan die lange lappen die ik iedere keer moet scrollen.


  ⚠️ Meld

 11. Heaven Dame, jij bent er zo 1 die spraakverwarringen veroorzaakt op verjaardagen. Lees mee en huiver:

  dick 23:32
  @ Dame, je man komt dan zeker uit Friesland?

  Bericht door Dame, op 22 oktober 2010 om 23:33
  Valt me wel vaker op dat die PvdA’ers niet alles meteen begrijpen.

  1 minuut!


  ⚠️ Meld

 12. Heaven Dame, jij bent er zo 1 die spraakverwarringen veroorzaakt op verjaardagen. Lees mee en huiver

  Multitasken, Dick, multitasken. Als je nu je eigen lange lap ertussen uit laat en de discussie even volgt dan snap je het wel weer……….(hoop ik).


  ⚠️ Meld

 13. Misschien wil ik alles niet snappen 😉
  Je hebt lange lappen (kopie) en lange lappen he (inspiratie)…hoop en verwacht dat jij het onderscheid ziet.

  Maar ben afgeleid door deze mail:
  REUNIE CCC MAVO – mail je favoriete TOP 3

  En door de film op 2….dus tot over ff.


  ⚠️ Meld

 14. PFFF wat een steenkolen-Westenholtes…Derk ik bedoelde 23:54

  Jammer dat ze “nee” antwoordt op kennen of niet…nu is het niet degene die ik voor me had.

  Kan ieman ff helpen met favo top 3?
  Moest afgelopen zaterdag maar 1 nummer invullen nu
  3 voor volgende week zaterdag.

  Op 1 blijft U2 —ONE en de andere 2???


  ⚠️ Meld

 15. Wat een onvoorstelbare prutsers werken er toch bij het OM in Ammedam! En die Wilders en zijn advocaatje maar lachen. Hele rechtszaak kan over omdat sommige magistraten niet opletten met wie ze aan tafel zitten…Onvoorstelbaar dat dit kan in Nederland anno nu.


  ⚠️ Meld

 16. Nou Dick, had net een reactie weggegumd omdat ik het wat al te kattig vond overkomen (is niet verstandig zo op de late avond) maar als je na je “er” van 23:53 nu om 23:58 over mij als “het” gaat praten, dan vraag je er toch om.>:(;)


  ⚠️ Meld

 17. Bericht door Dame, op 23 oktober 2010 om 00:07
  @Derk en Dick Een Friese Mem en een Gelderse vader, da’s de juiste mix.
  Die mix zou ik graag eens mogen aanschouwen. 🙂


  ⚠️ Meld

 18. Asjeblieft: pas op corruptie. Doe aangifte dan Derk? Met roeptoeteren en het vertrouwen in de rechtstaat nog verder naar beneden praten demoraliseer je een hele maatschappij.

  Tuurlijk worden her en der fouten gemaakt, maar ik hoorde dat we ver onder gemiddelden van andere landen zitten. Dit is nu net een tak waar geen fouten gemaakt mogen worden (zoals die van vandaag) maar we zijn nog steeds van vlees en bloed. Mensen maken fouten….waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt HOE ENORM LULLIG ook. Geloof absoluut niet in kwade opzet en complottheoriën……zonder dat het tegendeel bewezen is.


  ⚠️ Meld

 19. Dick ik durf te beweren dat de rechtspraak ook corrupt is. We hebben een liegende rechter, een slaande rechter enzo hebben we er meer. Maar daar ga ik hier niet over verder zo meteen staat de staat voor mijn deur 😮


  ⚠️ Meld

 20. Hoe Dick, word je boos omdat ik je gevoelens probeer te sparen? Moet niet gekker worden. Tip: als je ‘over’ mij praat doe dat dan met een ‘zij’ of ‘haar’ oid (plat Zwols mag ook), maar iig níet met ‘er’ en ‘het’.:)


  ⚠️ Meld

 21. Als je wat durft Derk en dit nixxx onderneemt. Vind ik je hypocriet, temeer omdat je het vertrouwen in de rechtstaat nog verder naar beneden loopt te praten je demoraliseert je een hele maatschappij. Dat doet men eigenlijk niet zonder belang? Man dat zou toch wat zijn als jij via een rechtszaak wat bloot zou leggen! Of heb je belang bij angst, twijfel en woede in de maatschappij? Het is zo gezaaid hoor! Reken maar, kijk maar naar Geert…..zoek een slachtoffer en zeg dat het puur aan hun ligt, degene aan wie je het verteld is absoluut onschuldig!!!

  We hebben (nog steeds) een veel te mooi land voor die onzin! Idd Tot Het Tegendeel Bewezen Is.


  ⚠️ Meld

 22. Respect voor Hannie van Leeuwen van het CDA trouwens, zij is geen actief lid van het CDA meer en blijft alleen nog gewoon lid, ze staakt haar activiteiten voor het CDA omdat ze zich ergert aan haar partij-genoten in dat minderheidsgedrocht. Hulde voor zoveel vastberadenheid!

  @Derk; ik geloof nooit dat het OM corrupt is, eerder arrogant en in deze zaak oliedom!


  ⚠️ Meld

 23. Jammer en teleurstellend dat ik geen enkel nummer lees!

  Kan ieman ff helpen met favo top 3?
  Moest afgelopen zaterdag maar 1 nummer invullen nu
  3 voor volgende week zaterdag.

  Op 1 blijft U2 —ONE en de andere 2???  ⚠️ Meld

 24. Dick jij weet niet wat ik doe en waar ik mee bezig ben dus aub geen oordeel of vooroordeel. Aangiftes liggen er al genoeg verders ga ik hier niet op in.


  ⚠️ Meld

 25. Stadshagenees, je onderwerp Hannie is gelukkig al lang en lang gepasseert. Lees eerst eens voor je begint te posten (= verwijzing naar dame en mij op MSN)  ⚠️ Meld

 26. Dame haha ik ben niet boos joh, je kunt hier heerlijk met je eigen emoties spelen da’s waar.

  Bijvoorbeeld:
  Ik ga naar bed :D:D:D (wie zegt dat ik graag naar bed wil, dat ik er om lach, dat ik dansend naar bed ga)
  Ik ga naar bed >:(>:(>:( (ben nog nooit balend naar bed gegaan, zeker niet nadat ik uithuizig woon.) en >:(>:(>:( = volgens mij de max.kwaadheid.


  ⚠️ Meld

 27. Derk; Weet dat je graag een sluiertje over je heen wilt, jouw goed reacht. Maar het lijkt me verstandig om er dan idd niet verder op in te gaan….je voedt zo nl elke keer de discussie. Midden in de discussie de hakken in het zand zetten schiet niet op.


  ⚠️ Meld

 28. Bericht door Stadshagenees, op 23 oktober 2010 om 00:31
  @Derk; ik geloof nooit dat het OM corrupt is, eerder arrogant en in deze zaak oliedom!

  Heb je deels gelijk in ik denk en ondervind het anders, moeten we eens een boompje over opzetten maar nu lijkt mij dat niet het juiste tijdsstip.


  ⚠️ Meld

 29. Bericht door dick, op 23 oktober 2010 om 00:39
  Derk; Weet dat je graag een sluiertje over je heen wilt, jouw goed reacht. Maar het lijkt me verstandig om er dan idd niet verder op in te gaan….je voedt zo nl elke keer de discussie. Midden in de discussie de hakken in het zand zetten schiet niet op.

  Beter de hakken in het zand zetten als met teksten komen die ergens totaal anders overgaan en andere postingen niet lezen.

  truste


  ⚠️ Meld

 30. Dus de hakken geef je toe. Jammer dat je teksten blijkbaar anders ervaart dan ik ze opgeschreven heb. Heb echter niets aan achteraf geklaag en ik vind het ook niet belangrijk genoeg om op te zoeken.

  Trusten.


  ⚠️ Meld

 31. Gadverdamme Zwolse, moet ik (ongetwijfeld) weer een ernstig vooringenomen TeleTroepToeTerT-link openen….omdat jij het bent:

  Het zal toch niet waar zijn!!!! VVD en CDA willen natuurlijk onschendbaarheid omdat Geert ze die vraag opgedrongen heeft.

  Geert is bang voor Berlusconi-achtige toestanden.

  VVD, CDA en PVV hebben tijdens de formatie van het nieuwe kabinet onderzocht of ze politici konden vrijwaren van vervolging wegens groepsbelediging. Doel was om het vrije maatschappelijke debat niet door strafbaarstelling te laten hinderen.

  Brammetje en Eva hadden de extra-Geert munten natuurlijk in gedachten al uitgegeven…..wordt een mooi geprek tussen het belang van Geert en de poet die het Brammetje (zeker ook in de toekomt) kan opleveren…………Mag er een camera op edelachtbare?


  ⚠️ Meld

 32. ‘VN heeft gefaald bij bescherming van Palestijnen’

  ‘Een onafhankelijke Palestijnse staat is een illusie’
  Richard Falk, VN-vertegenwoordiger voor de mensenrechten in de bezette Palestijnse gebieden concludeert dat er nooit een onafhankelijke Palestijnse staat kan komen, omdat er te veel joodse kolonisten in illegale nederzettingen op Palestijns grondgebied wonen. Het terugdraaien hiervan lijkt onbegonnen werk te zijn.

  alk hield een persconferentie op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Volgens de VN-gezant hebben de VN en de VS ‘gefaald als het gaat om de bescherming van de rechten van Palestijnse burgers’.

  De nederzettingen zijn een groot obstakel voor de vredesonderhandelingen tussen Israël en Palestina. Eerder liepen de onderhandelingen al vast omdat Israël het verbod op de bouw van nederzettingen niet wilde verlengen. Israël negeert met de bouw artikel 49 van de Vierde Geneefse Conventie, die stelt dat het een bezettingsmacht niet toegestaan is delen van de eigen bevolking te vestigen in bezet gebied.

  Israël doet de bevindingen van Falk af als ‘bevooroordeeld’. Volgens de Israëlische regering kiest Falk partij voor de Palestijnen.

  Misschien eenillusie, toch moeten ze op een andere manier KUNNEN samenwonen


  ⚠️ Meld

 33. @ dennis, op 23 oktober 2010 om 15:49 topic vermist en gevonden meisje

  Klopt: Vrijheid-doen-verantwoording….hoef niet te wijzen naar de echte Kabinets-chef die echter nixxx hoeft te verantwoorden.

  Maar ok daar hebben VVD & :-* CDA het zelf naar gemaakt.

  Immuniteit tijdens formatie Lees meer bij NRC: Immuniteit politici in formatie bepleit  ⚠️ Meld

 34. CDA-nieuws in 1 stijlloze link

  * Bleker maakt slechte beurt

  * CDA-politicus mishandeld

  * 1e analyse oordeelt hard over CDA
  – Binnen het CDA is sprake van zelfgenoegzaamheid en heerst een “verstikkende consensuscultuur”. Potentiële politici worden niet geselecteerd op basis van inhoudelijke en communicatieve kwaliteiten, maar op basis van geslacht, geloof en regio.  ⚠️ Meld

 35. VVD EN HET CHRISTENdemocratisch App?l (zonder van Agt natuurlijk) steunt/gedoogt dit:

  Wat PVV-leider Geert Wilders betreft, komen er zoveel mogelijk joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Hij liet dat zaterdagavond via twitter weten. Volgens hem is Jordanië ,,de enige Palestijnse staat die er ooit zal komen.”
  ————

  Geert laat al bliksemsnel zijn ware doel zien! Zou niemand (tijdens de formatie en geen enkele journalist) hem ook naar het vijandige, hatelijke nederzettingenbeleid gevraagd hebben?
  >:(:o:'(:(


  ⚠️ Meld

 36. Tweet van de dag
  za 23 oktober 2010
  Blijkbaar is het slecht om een “dubbele loyaliteit” te hebben, behalve als het om Israël gaat. Zoiets noemen wij een dubbele standaard. #pvv

  Michiel Sikma  ⚠️ Meld

 37. Mexico: Gister of eergister liepen we hier aardig wat landen af….Conclusie, in NL zit je nog niet zo gek….

  Jonge feestgangers Mexico vermoord

  Een schietpartij in de Mexicaanse stad Ciudad Juárez
  AP Toegevoegd: zaterdag 23 okt 2010, 17:31

  In de Mexicaanse stad Ciudad Juárez zijn opnieuw mensen tijdens een feest doodgeschoten. Gewapende mannen drongen een huis binnen en openden het vuur. Zeker twaalf jongeren werden gedood en achttien raakten gewond.

  De doden zijn allen tussen de 14 en 20 jaar oud. Een jongen van 9 raakte zwaargewond, zei een politiewoordvoerder.

  De politie vond in het huis meer dan zeventig kogelhulzen, van een soort die over het algemeen worden gebruikt door drugsbendes. De daders wisten te ontkomen.

  Smokkelroutes
  Vorige week vielen in dezelfde stad tijdens een feestje zes doden toen gewapende mannen een huis binnenvielen.

  Ciudad Juárez ligt vlakbij de grens met de Verenigde Staten. Drugsbendes vechten in die regio om de beste smokkelroutes naar de VS. Daarbij vielen dit jaar tot nu toe 2500 doden.

  De burgemeester heeft 7500 extra politieagenten ingezet om de stad veiliger te maken.  ⚠️ Meld

 38. De Hond peilt (vgl TK2010): pvv 33 (+9) vvd 31 pvda 21 (-9) cda 17 (-4) sp 15 d66 13 (+3) gl 12 (+2) cu 5 sgp 2 dieren 1 (-1).

  PvdA zakt verder weg.


  ⚠️ Meld

 39. Elke week peilingen is enkel tbv de broodtrommel van Slinkse Maurice de gravendelvert. Hoe dom kun je zijn als zwevende kiezert dat je elke week wat anders wil stemmen? Dan wil je de paar steekwooden die bij een partij horen ook niet wete. Zodat een stem makkelijker is gezet. Denk dat je dan een stem-hooligan bent……Nutteloos dus die figuren die 52x per week hoppen…..en onzeker, dat staat buiten kijf…..dom dat ze zelf nog niet in de gaten hebben dat ze zelfs chantabel zijn.

  Maar ik hou wel van lijstjes:

  AJAX-Heerenveen: woensdag 3-1

  😀


  ⚠️ Meld

 40. En dat als je er iets over zegt, ze je wel weten te vinden.
  Hoop dat ze de dader(s) flink aanpakken. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten.


  ⚠️ Meld

 41. Zwolse, ik vind dat een non-discussie, dat vond ik jaren geleden al en dat vind ik nu nog steeds. Ik vind het veel belangrijker hoe hij zijn plannen voor de komende jaren uit gaat leggen vandaag samen met zijn vriend Maxime en ik hoop dat Cohen net zoveel daadkracht en verzet uitstraalt als Emiel Roemer van de SP. Cohen is volstrekt onzichtbaar en met hem ook de Halsema’s en Pechtold’s van deze wereld. De laatste zat gisterenochtend wel bij Wakker Nederland, net als Roemer vanochtend, maar ik mag toch hopen dat er nu eindelijk eens echt oppositie tegen dit a-sociale gedooggedrocht gevoerd gaat worden.


  ⚠️ Meld

 42. Dame, inderdaad ik heb op de VVD gestemd en zoals ik al veel eerder heb aangegeven is dat het domste geweest wat ik bij de laatste verkiezingen heb kunnen doen. Ik heb nooit ingeschat dat de VVD met de PVV in zee zou gaan, Mark Rutte is een wolf in schaapskleren gebleken en dat is voor mij een verbijsterende constatering.


  ⚠️ Meld

 43. Stadshagenees.

  Het mag dan een non-discussie zijn zoals jij het noemd,maar dat neemt niet weg dat Rutten in mijn optiek zich geheel onbetrouwbaar heeft gepresenteerd.Hoe kun je het rechtbreien ,iets wat je eerst steunde en nu als geen bezwaar zijnde noemd.
  Maar deze Zweedse dame komt niet uit een moslimland toch? en dat was Mevr.Albayrak wel,dus toch een beetje erg veel racistische trekjes van Rutten?


  ⚠️ Meld

 44. @Zwolse ; “.Hoe kun je het rechtbreien ,iets wat je eerst steunde en nu als geen bezwaar zijnde noemd.”

  -Voortschrijdend inzicht
  -Zo de wind waait, waait m’n hoedje
  -?


  ⚠️ Meld

 45. Wilders heeft zijn motie van wantrouwen inmiddels ook al ingetrokken, wat een treurigheid en wat een onbetrouwbaarheid. Er zullen wel meer van dit soort akkefietjes komen en zijn achterban blijft het allemaal maar prachtig vinden. Geeft aan dat een belangrijk deel van die achterban of niet nadenkt of gewoon geen eigen mening heeft. Leve NEEderland!


  ⚠️ Meld

 46. Nu.nl

  SP-leider Emile Roemer (…)dinsdag tijdens het debat over de regeringsverklaring.
  Hij beschuldigde premier Mark Rutte van diefstal. ”Het kabinet-Rutte wordt precies zoals ik voorspelde: een omgekeerde Robin Hood.”
  “Het gaat stelen van de armen en verdelen onder de rijken. Robin Hood is een legende, Robin Rutte dreigt de harde werkelijkheid te worden.”

  Rutte op de strontkar van Witte?


  ⚠️ Meld

 47. DWDD NU: “Meneer Blok”, zei onze kamervoorzitster Verbeet destijds, “kunnen wij even afspreken dat u niet mee uitlokt?” Jammer dat ze er niet aan toevoegde “op uberarrogante wijze”.

  Net over Geert….Job verweet hem nogal niet wat…..de mensen aan de tafel zeiden dat ie het wel absoluut wel had gezegd! Klasse dat Jan gelijk naar de mic loopt als PvdA ter sprake komt…..

  Natuurlijk Heer van Rossum weet het weer te dulden…..uitlokking 😀

  Hou toch op Felix)…..dat is wat iedere voetballer weet. Jij weet

  Sjek erg positief over Job, zeker qua dossierkennis! Jan Mulder: hij verloor daar niet nee……heb het zelf niet zien. (de broertje dood en broertjedood- vergelijking was HEERLIJK van Mu, ere wie er toekomt).

  Agut, Leers: Jakhals vraagt “Bent u niet bang vaker op het matje te moeten komen bij Geert?” ……”Welk matje, ik zie helemaal geen matje: ZUCHT, ZUCHT…zucht.

  Mulder is vandaag in vorm!


  ⚠️ Meld

 48. Ongelooflijk naïef dat je DAT niet had ingeschat….hoe vaak is er tevoren niet gezegd:

  Een stem op het CDA is een stem op Geert en
  Een stem op de VVD is een stem op Geert?

  Plasterk noemt Rutte net een kameleon….die meeverandert met zijn omgeving :D:D:D maar hoe >:( en:'( ook!


  ⚠️ Meld

 49. Bovenstaande was aan Rogier/Stadshagenees 26/11 11:47

  Maar waar heeft dit betrekking op?

  Bericht door Stadshagenees, op 25 oktober 2010 om 11:04
  @Dick post 24/10 15:44, alleen jammer van zijn voornaam….De beste man had en heeft overigens volkomen gelijk.

  Mijn naam wordt genoemd 😀 maar “wie z’n voornaam”, “wie is de beste man” “wie heeft het grote gelijk”. Omdat ik vast deelnemer ben in deze roddel, ben ik alleen daardoor al er blij :-*


  ⚠️ Meld

 50. Vier dubbele paspoorten in coalitie, dank je Zwolse. De rest hoe ik niet te lezen uit die bron. Dit kabinet heet niet voor nixxx het Telegraaf-kabinet…met zusjes Krachtelozen, Stijllozen en o.a. nep-Wakkeren.

  Zakie onze ineens uber milde Geert, terwijl iedereen nog weet hoe ie teggen ‘Hirschi dochter van dochter van dochter van’ optrad. Nu kijkt ie zelf met geschrokken kloontjes de verkeerde kant op.

  Dezelfde hyocrycie als bij de daden van Drinkman en laatst met die Militair uit Kampen: Waarom horen we daar nooit meer wat van “SENSATOR”? Het is notabene in JULLIE verspreidingsgebied. Dus wil je serieus genomen worden moet je die man, voor het def. uit het nieuws is toch minstens een interviewen! En als dat niet lukt: vermelden en laten zien dat je er zoveel voor gedaan hebt!


  ⚠️ Meld

 51. Dame, sprak vanmiddag een agent in de binnenstad, over dat foute Witte verhaal…..ik ga er hier niet over schrijven (als dank voor zijn eerlijkheid).

  Tja, wel aanspreken

  Hij beschuldigde premier Mark Rutte van diefstal. ”Het kabinet-Rutte wordt precies zoals ik voorspelde: een omgekeerde Robin Hood.”
  “Het gaat stelen van de armen en verdelen onder de rijken. Robin Hood is een legende, Robin Rutte dreigt de harde werkelijkheid te worden.”  ⚠️ Meld

 52. Jammer Stadshagenees, die vooringenomen anti-PvdA reacties terwijl je zelf niet eens weet waar je NU voor moet zijn. Zou zeggen, lees eerst 19:52 eens! Met je Cohen is volstrekt onzichtbaar. Vanavond mag je DWDD ook in de herhaling kijken, het zit net in het begin…..terugkijken alles is mogelijk behalve ontkennen dat je het gezien hebt….ja dat kan wel: maar da’s dan onwil…

  Let ook even op Maarten van Rossem en (ik geef het toe, heb niet alles gezien) maar zels overkill-MU lijkt in vorm. Die verklaring zelf voorlezen? Nee, Rogieer het is ook na te lezen en dan zie je die poppenkast er niet bij.


  ⚠️ Meld

 53. @ Bericht door ingrid, op 24 oktober 2010 om 19:30
  http://www.nu.nl/binnenland/23…mburg.html

  te gek voor woorden.

  Bericht door bernard, op 24 oktober 2010 om 19:40
  Inderdaad te gek voor woorden.

  Een sterke aanwijzing dat de hennepteelt nu in handen van criminelen is.

  ===============================================
  Helaas helaas, CDA wilde dat toch altijd zo graag, alleen Leers was daar nog een beetje rebels met Maastricht…..CDA wilde natuurlijk de laatste keer al erg graag met de partij van “Rijk en Witteboorden crimineel NL” dan moet je ze paaien he. Het dondert ze niet wat voor uitwerking dat heeft. Ga dinsdag naar dat symposium in Windesheim dat hier stond aangekondigd……….Benieuwd wat de deskundigen er van vinden.

  Verslaving: boeien, zeer moeilijk inleefbaar onderwerp met meer dan verschrikkelijke gevolgen. Met gedogen hadden we er redelijk grip op leek me?


  ⚠️ Meld

 54. @ Dick, het gaat mij er eigenlijk niet om of je voor of tegen een bepaald beleid bent. Maar meer over het feit dat wanneer je het kenbaar maakt door een stel mallooten die het niet met je eens zijn te grazen wordt genomen.:'(


  ⚠️ Meld

 55. Heb vandaag de hele dag alles gevolgd en gezien via politiek24,en Job Cohen stond daar als een waardig en rustig persoon die alert en zonder stemverheffing de zaken clip en klaar benoemde.

  Ga nu vervolg kijken dat nu met Pechthold verder gaat.;)


  ⚠️ Meld

 56. :D:D:D Vette mazzel Zwolse, dat je alles kunt zien…..hoop (en verwacht stiekum) dat CDA & VVD nu al balen dat ze zich zo een Kabinet in hebben laten loverboyen >:(


  ⚠️ Meld

 57. Dame, goedenavond heb gezocht en dus tijdgebrek, misschien overheen gelezen….Ok de Hoogster rechter in Buitenhof. Vond ik erg goed overkomen. ….. ok soms is ’t ff puzzelen maar dan heb je ook wat. Er stond namelijk nog geen naam bij.


  ⚠️ Meld

 58. Grappige was, dat ik vlak daarvoor al eens een boom had opgezet met mijn zoon over voornamen “die niet meer kunnen”. Voorbeeld Judas, maar ook deze is er een die veel reactie oproept. Jammer, want best een leuke voornaam.


  ⚠️ Meld

 59. @ wichert de deadline van onze Kroniek, welliswaar de digitale versie, is i.o.m de grote Chef….uitgesteld TOT zaterdag. Dus als jezelf nog wat hebt, over die reuniecommissie oid? Komt goed uit in 2 opzichten…

  1. Had het stukje over “Graaien” alleen nog maar in klad

  2. Vond dit net….inmiddels door mij aangepaste stukje… mooitriest slot of zo

  Graaien

  De timing is absoluut goed. Net nu Wall Street II in de bioscopen is gearriveerd, komt het nieuws naar buiten dat Londense bankiers afstevenen op topbonussen. Greed is good, inderdaad. Al is de ondertitel van deel II ook niet slecht: Money Never Sleeps.
  Meer dan de helft van de bankiers in de City mogen dit jaar rekenen op substantiele bonussen, oplopend tot 70 procent!
  In totaal zou het om extra betalingen gaan van circa 7 miljard pond. Vogens The Daily Telegraph worden bij lokale dealers de nieuwe Porsches alweer besteld, net als vroeger.
  In de afzonderlijke landen maar ook in Europees verband zijn pogingen ondernomen om extravagante beloningen in de banksector in te dammen. Dit om al te doorgeslagen manieren, om klanten om de tuin te leiden, te beperken.
  Goedbedoeld allemaal, maar in de praktijk gaat alles gewoon zoals vroeger.  ⚠️ Meld

 60. Fokke & Sukke zijn weer zeer skerp sprak vanmiddag dus nog een agent en wilde hem vragen naar [/url] C2000, gelukkig heb ik het gelaten, want dan was er vast een heel gefrustreerd verhaal los gekomen?

  C1000 zou de slogan kunnen hanteren (waar C2000 ophoudt gaan wij verder……of C1000 communiceert w?l) als dit teveel reclame is, dan wis maar. Het is niet zo bedoeld.


  ⚠️ Meld

 61. Zou heel goed bij hun niveau en “geef het volk brood en spelen (desnoods dode inktvissen-gemier) strategie zsm geld verdientactiek kunnen horen……gewoon doorlopen menschen als je ergens zo dure, vingerszwartmakert ziet liggen. Ergert u niet, verwondert u slechts. En schudt meewarig uw wijze knar 😉


  ⚠️ Meld

 62. Wil jij dat Roemer-statement ff opzoeken?

  Heb ik er hier 1 van een hele …… laat ik er geen letters aan besteden. Maar dat Onderwijsland er klaar voor is is duidelijk:

  Minister van Bijsterveldt
  Aleid Truijens,= juf

  Na de val van het vorige kabinet twitterde ze al ??Plasterk is van mij. Ik heb er zin in!?? Nu zit ze waar ze wezen wil.
  Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs ?? verrassend! De hoogleraar met jarenlange onderwijs- en onderzoekservaring maakte plaats voor een verpleegkundige die nooit voor de klas stond en geen universiteit van binnen zag. Door bestuurlijke ijver, partijtrouw en aanhankelijkheid aan de leider kan een lichtgewicht hoog stijgen in de politiek.
  Warmlopen
  Wat schiet het onderwijs de komende vier jaar op met deze minister? Ze kon lekker warmlopen als staatssecretaris. Toespraakjes waren haar fort. Breed lachend voor de fotografen liet ze vaak het woord ??uitdaging?? vallen. Elk bezoekje aan het ??veld?? was enorm ??inspirerend??, want haar ??hart?? lag bij het onderwijs. Ook konden we rekenen op gratuite retoriek als ??De lat moet omhoog??, ??Inzetten op rekenen en taal?? en ??Het Nederlandse onderwijs hoort bij de wereldtop??. Dat laatste is onwaar, we sukkelen gestaag omlaag op alle rankings. En van de eerste twee ambities kwam nog weinig terecht.
  Laatst vernamen we in de Volkskrant dat Van Bijsterveldt vindt dat leraren minder het slachtoffer moeten uithangen. Eis je vak terug van de schoolleiding!, maande ze. Hé. Zou deze CDA-minister willen tornen aan de almacht van managers en bestuurders? Welnee, ook dat was retoriek. Van Bijsterveldt houdt onverkort vast aan de autonomie van schoolbesturen. Dat betekent dat de ware macht in het onderwijs blijft bij een schimmige werkgeversorganisatie als de VO-Raad. Bestuurders kunnen rustig doorgaan met ondernemertje spelen met gemeenschapsgeld. Ze mogen kwistig diploma??s blijven uitdelen en onbevoegde, laagopgeleide, breed inzetbare ?? kortom goedkope ?? docenten blijven aanstellen. Ze mogen de veelgeroemde ??professional?? blijven intimideren. Slechts in dramatische gevallen wordt afgerekend op kwaliteit.
  Verzet
  Van de aanbeveling van de commissie-Rinnooy Kan ?? haal de academici terug naar havo/vwo-scholen en betaal die behoorlijk ?? kwam dankzij het verzet van de staatssecretaris niks terecht. De minieme beloofde salarisverhoging zal verdampen, want lerarensalarissen worden op de ??nullijn?? gezet. De belofte na het rapport-Dijsselbloem, ??nooit meer een opgelegde onderwijsvernieuwing??, werd gebroken: het mbo kreeg landelijk het competentiegerichte leren door de strot geduwd. Voor ouders en leerlingen valt niets te kiezen.
  Heeft Van Bijsterveldt dan helemaal geen wapenfeiten? Jawel: gratis schoolboeken, hardnekkig vasthouden aan de ??urennorm?? en een verplichte maatschappelijke stage. Alle drie leiden ze aantoonbaar niet tot kwaliteitsverhoging. Die wil de minister nu bereiken met prestatieloon voor leraren. Maar wat is presteren: hoge cijfers voor middelmatige leerlingen? Weinig zittenblijvers? Niet-frontaal lesgeven? Gehoorzamen aan de schoolleiding? Zo worden leraren nog meer overgeleverd aan werkgevers voor wie kwaliteit een hinderpaal vormt.
  Investeren in vakkundige, hoogopgeleide leraren, dat is de enige ingreep waarvan vaststaat dat het niveau erdoor omhoog schiet; elke euro investering daarin loont. Het nieuwe kabinet heeft de mond vol van ??onderwijskwaliteit?? en ??kenniseconomie?? maar het mag geen stuiver kosten. Weer vier jaar wachten.  ⚠️ Meld

 63. Ow mijn post is vastgezogen in de censuurtrechterD!

  Minister van Bijsterveldt
  Aleid T. schrijft dit en is juf:

  Na de val van het vorige kabinet twitterde ze al ??Plasterk is van mij. Ik heb er zin in!?? Nu zit ze waar ze wezen wil.
  Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs ?? verrassend! De hoogleraar met jarenlange onderwijs- en onderzoekservaring maakte plaats voor een verpleegkundige die nooit voor de klas stond en geen universiteit van binnen zag. Door bestuurlijke ijver, partijtrouw en aanhankelijkheid aan de leider kan een lichtgewicht hoog stijgen in de politiek.
  Warmlopen
  Wat schiet het onderwijs de komende vier jaar op met deze minister? Ze kon lekker warmlopen als staatssecretaris. Toespraakjes waren haar fort. Breed lachend voor de fotografen liet ze vaak het woord ??uitdaging?? vallen. Elk bezoekje aan het ??veld?? was enorm ??inspirerend??, want haar ??hart?? lag bij het onderwijs. Ook konden we rekenen op gratuite retoriek als ??De lat moet omhoog??, ??Inzetten op rekenen en taal?? en ??Het Nederlandse onderwijs hoort bij de wereldtop??. Dat laatste is onwaar, we sukkelen gestaag omlaag op alle rankings. En van de eerste twee ambities kwam nog weinig terecht.
  Laatst vernamen we in de Volkskrant dat Van Bijsterveldt vindt dat leraren minder het slachtoffer moeten uithangen. Eis je vak terug van de schoolleiding!, maande ze. Hé. Zou deze CDA-minister willen tornen aan de almacht van managers en bestuurders? Welnee, ook dat was retoriek. Van Bijsterveldt houdt onverkort vast aan de autonomie van schoolbesturen. Dat betekent dat de ware macht in het onderwijs blijft bij een schimmige werkgeversorganisatie als de VO-Raad. Bestuurders kunnen rustig doorgaan met ondernemertje spelen met gemeenschapsgeld. Ze mogen kwistig diploma??s blijven uitdelen en onbevoegde, laagopgeleide, breed inzetbare ?? kortom goedkope ?? docenten blijven aanstellen. Ze mogen de veelgeroemde ??professional?? blijven intimideren. Slechts in dramatische gevallen wordt afgerekend op kwaliteit.
  Verzet
  Van de aanbeveling van de commissie-Rinnooy Kan ?? haal de academici terug naar havo/vwo-scholen en betaal die behoorlijk ?? kwam dankzij het verzet van de staatssecretaris niks terecht. De minieme beloofde salarisverhoging zal verdampen, want lerarensalarissen worden op de ??nullijn?? gezet. De belofte na het rapport-Dijsselbloem, ??nooit meer een opgelegde onderwijsvernieuwing??, werd gebroken: het mbo kreeg landelijk het competentiegerichte leren door de strot geduwd. Voor ouders en leerlingen valt niets te kiezen.
  Heeft Van Bijsterveldt dan helemaal geen wapenfeiten? Jawel: gratis schoolboeken, hardnekkig vasthouden aan de ??urennorm?? en een verplichte maatschappelijke stage. Alle drie leiden ze aantoonbaar niet tot kwaliteitsverhoging. Die wil de minister nu bereiken met prestatieloon voor leraren. Maar wat is presteren: hoge cijfers voor middelmatige leerlingen? Weinig zittenblijvers? Niet-frontaal lesgeven? Gehoorzamen aan de schoolleiding? Zo worden leraren nog meer overgeleverd aan werkgevers voor wie kwaliteit een hinderpaal vormt.
  Investeren in vakkundige, hoogopgeleide leraren, dat is de enige ingreep waarvan vaststaat dat het niveau erdoor omhoog schiet; elke euro investering daarin loont. Het nieuwe kabinet heeft de mond vol van ??onderwijskwaliteit?? en ??kenniseconomie?? maar het mag geen stuiver kosten. Weer vier jaar wachten.  ⚠️ Meld

 64. Bericht door dick, op 26 oktober 2010 om 21:18
  @ Dame: voornamen: Schrijf het dan met een D, GerD Leers mag ook.

  Ach Dick, de tijd dat ik me daarmee bezig moest houden is voorbij…


  ⚠️ Meld

 65. Vind het zo mooi, dat je met 1 letter iets heel anders neer kunt zetten. Dacht ook dat jij dat een beetje bedoelt met die naam Geert. What’s in a name idd en idd wij hoeven ook geen kinderen meer een naam te geven.


  ⚠️ Meld

 66. ROFL (zo’n heerlijke roffel uit het Engelse Parlement!) voor Kereltje:

  D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold verwijt het CDA ,,politieke hypocrisie” omdat de partij zich ,,heeft uitgeleverd” aan de PVV van Geert Wilders, een partij die volgens Pechtold het gelijkheidsbeginsel uit artikel 1 van de grondwet ,,stelselmatig” ontkent.

  Pechtold maakte dat zware verwijt dinsdag in het debat over de regeringsverklaring. CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma had net betoogd dat het regeerakkoord tussen VVD en CDA pal staat voor de ,,rechten en vrijheden die voor het CDA zo belangrijk zijn. Vrijheden die niet kunnen zonder verantwoordelijkheden.”

  Oog

  ,,Hoe kun je dat met droge ogen uitspreken? Misschien als je je rechteroog dichthoudt”, zei Pechtold in een verwijzing naar de samenwerking tussen de regeringspartijen VVD en CDA met Wilders, ,,de portier van de Trêveszaal”, aldus Pechtold.

  Van Haersma Buma wees Pechtold erop dat die wilde dat VVD, CDA en PVV na de ingewikkelde verkiezingsuitslag samen gingen praten over politieke samenwerking. ,,Wij nemen verantwoordelijkheid om het land door een moeilijke periode te loodsen. Dat is geen hypocrisie, dat is verantwoordelijkheid nemen.”  ⚠️ Meld

 67. QM, bedoel je dit?

  VVD en CDA voeren hervormingen in de sociale zekerheid niet uit omdat de PVV ervoor is gaan liggen. Dat betoogde PVV-leider Geert Wilders dinsdagavond tijdens het debat over de regeringsverklaring. ,,En daar zijn we beretrots op.”

  Eerder in het debat namen met name D66 en GroenLinks de coalitiepartijen onder vuur vanwege het gebrek aan hervormingen op onder meer de arbeidsmarkt. De PVV heeft zich steeds verzet tegen aanpassingen aan de WW en het ontslagrecht.

  Fantastisch

  Wilders voorspelde dat de ,,fantastische” resultaten die de PVV in het gedoogakkoord met VVD en CDA heeft bereikt, meer kiezers zullen opleveren. Hij toonde zich zeer tevreden met de maatregelen voor de gezondheidszorg, waar volgens hem 1 miljard euro meer voor wordt uitgetrokken dan de SP van plan was. SP-leider Emile Roemer hekelde de goedkeuring van de PVV voor harde ingrepen van het kabinet bij de uitkeringen voor jonggehandicapten en de bijstand en bij bezuinigingen op de zorgtoeslag.  ⚠️ Meld

 68. Dit was toch een doel in Zwolle? VVD en VVD-burgemeester maakten zich er KEIHARD voor???????
  Rutte: Burgerinspraak aan banden

  LIVE Debat over regeringsverklaring… Cohen: ‘PVV trekt aan touwtjes’… Halsema, Pechtold: ‘Kabinet vernietigt werk’… Roemer: ‘Regering drijft mensen in armoede’… Rutte: Crisis- en herstelwet permanent… Innovatie: kerncentrales en supersnelwegen… Zorg/Onderwijs/Inburgering: zelf betalen

  Haha Geert hoor hem nu onzinnig, procoverende teksten orakelen. Absoluut onjuist, maar dat zal het grootste deel van zijn gepeupel jeuken. Het gaat hen niet om de feiten. Ze willen vaak niets anders dan beeldspraak en tegenstellingen. De buitengewoon dankbare (eigen woorden) Job Cohen mag nu: wat een Theater!


  ⚠️ Meld

 69. D’66 en GL dus: Paars Plus wilde Rosenthal niet als minister.

  Voor PVC was het geen punt de informateur te laten installeren als minister van Buitenlandse Zaken.
  De Paars Plus onderhandelaars hebben indertijd besloten dat de informateurs Uri Rosenthal en Jacques Wallage geen minister mochten worden in het nieuwe kabinet.

  Dat meldt Trouw. GroenLinks en D66 hadden in eerste instantie bezwaar tegen de benoeming van een PvdA en een VVD-informateur, omdat zij vreesden voor een-tweetjes van PvdA en VVD. Liever hadden zij gezien dat één apolitieke informateur was benoemd. Uiteindelijk ging iedereen akkoord met het compromis-voorstel van Alexander Pechtold om akkoord te gaan met de twee informateurs, mits zij geen ministerspost zouden krijgen.
  .


  ⚠️ Meld

 70. Tweet van de dag

  Deze dus ook QM

  di 26 oktober 2010
  Rutte kon kiezen: ‘Snoeien om te groeien’ of ‘De omgekeerde Robin Hood, omdat het moet’… Hij vond het eerste beter klinken.

  Guido Weijers  ⚠️ Meld

 71. ‘Belgische kleilagen niet geschikt voor kernafvalopslag’

  Greenpeace liet wetenschapper onderzoek doen naar Belgisch plan voor opslag kernafval aan de Nederlandse grens
  De Boomse kleilagen in de Belgische Kempen, vlakbij de Nederlandse grens, zijn ongeschikt voor de opslag van kernafval. Dat concludeert Greenpeace op basis van wetenschappelijk onderzoek. De klei voldoet niet aan de door Europa gestelde criteria. De vrees dat de opslag van kernafval een bedreiging vormt voor het Brabants drinkwater lijkt hiermee terecht. Greenpeace presenteert deze conclusie vandaag op informatiebijeenkomsten voor politici en verontruste bewoners in Turnhout en Tilburg.

  NIRAS, de Belgische instelling voor radioactief afval, koos eerder dit jaar in het ??Ontwerp Afvalplan?? voor een definitieve opslag van kernafval in klei. Hydrogeoloog Willy Weyns heeft in opdracht van Greenpeace onderzocht of de aangewezen kleilaag voldoet aan door Europa gestelde criteria. Op een aantal belangrijke punten voldoet de kleilaag niet. Zo is de kleilaag niet dik genoeg waardoor radioactief materiaal sneller in aangrenzende bodemlagen terecht komt. Ook is de klei niet homogeen maar bestaat uit afwisselende grondlagen met scheuren en breuken. Grondwater dat in contact is geweest met het afval kan door breuken gemakkelijker naar andere grondlagen migreren. De aangrenzende bodemlagen bevatten grondwater dat gebruikt wordt als drinkwater in België en Nederland.
  Binnenkort bespreekt de Tweede Kamer een nieuwe Europese richtlijn die vereist dat lidstaten een plan opstellen voor hun radioactief afval. Nederlands kernafval wordt nu tijdelijk bovengronds opgeslagen. Op termijn wil de overheid het ondergronds opslaan in kleilagen of zoutkoepels maar onderzoek hiernaar is niet ver gevorderd. Het is niet duidelijk of de Nederlandse kleilagen wel aan de Europese eisen voldoen. Ike Teuling, campagneleider kernenergie bij Greenpeace:

  Nergens ter wereld is een oplossing voor het kernafvalprobleem, ook in Nederland niet. En toch blijven we doorgaan met het produceren van dit levensgevaarlijke afval. Wat als we de oplossing nooit vinden? Dan mogen de kleinkinderen van onze kleinkinderen voor altijd ons afval bewaken. Het is de hoogste tijd dat we dit probleem bij de bron aanpakken. We moeten kernenergie vaarwel zeggen en de overstap naar duurzame, schone energie maken.  ⚠️ Meld

 72. Geert W. wenst HMdK uit de regering (uiteraard na uitvoerig overleg met z’n achterban?)
  Maar gelukkig:

  “Na Linda de Mol en Youp van ’t Hek krijgt nu ook Geert Wilders een eigen glossy. Een journalistencollectief gaat het magazine maken.”  ⚠️ Meld

 73. Dick; kennelijjk vind je het nodig mij ter verantwoording te roepen, omdat ik volgens jou vooringenomen ben over de PVDA. Welnu dat is onzin! Ik heb alleen geconstateerd dat jouw grote roerganger (Cohen) nogal stil was de afgelopen weken, erg jammer. Gisteren heeft hij het, net als de rest van de oppositie prima gedaan en wat mij betreft pakken ze Rutte, Verhagen en Geertje W. nog veel harder aan. Verder beweer je dat ik niet weer waar ik NU voor moet zijn. Ook onzin! Ik ben in ieder geval TEGEN dit minderheidskabinet, ik heb dit al meerdere keren aangegeven. Ik ben het alleen niet altijd met jou eens, dat mag toch? Niemand van ons heeft de wijsheid in pacht, dat pretendeer ik ook helemaal niet. Maar als je hier niet links genoeg bent, dan wordt je meteen in een hoek gezet. Heel apart….


  ⚠️ Meld

 74. Stadshagenees, wéér met je eens- ‘kweet het, het word saai- maar in vergelijking met Roemer stak Cohen nogal bleekjes af, idd. Maargoed, ik hoor nog liever Job dan die vre se lijke een- tweetjes tussen pechie en geertje, we weten nu wel dat ze elkaar in de tweede kamer niet mogen maar erbuiten rustig een ‘skuimertje’ (dankjewel dick) met elkander gaan drinken…;D


  ⚠️ Meld

 75. En die stomme fleur met d’r boek, wat een dedain, over mijn ergernis gesproken… wil iemand deze winny-de-jong incognito heel snel een trap onder daarwaardezonnietschijnt geven, want heel veel nuttelozer zul je ze in den Haag niet vinden.


  ⚠️ Meld

 76. @ Stadshagenees, PARDON “ter verantwoording roepen”? Het is hier geen rechtbank, noch schrijven wij hier in de stijlloze of voor jou herkenbaren Willem’s forum stijl. Maak jezelf dus nixxx wijs. Haha als ik al een grote roerganger had, was het zeker geen politicus. Heb ook nog nooit op hem gestemd trouwens, stem meestal Hans Spekman, dit heb ik hier regelmatig gemeld. Zou wat zijn als iedereen het met elkaar eens was: bloedsaai en geen discussie meer. Niemand van ons heeft de wijsheid in pacht, dat pretendeer ik ook helemaal niet.
  Je hebt nog geen nieuwe partij gevonden dus?

  Je laatste regel komt over of je spoken ziet, je mag hier alles schrijven en alles zeggen.
  Als je dat niet doet, of een ander niet is dat je eigen schuld. Als je de Admin verwijt dat ie partij kiest, moet je eens precies aangeven waar dan wel. Nogmaals: anders stop je toch op dat andere draadje, daar kom je nl nooit verder en focus je je op slechts 1 podium?

  Gezellige avond, ik ga wat anders doen.


  ⚠️ Meld

 77. Graaiers Deutsche Bank overtreffen nu Goldman Sachs
  Bankiers-elite verhoogt eigen salarissen ondanks verslechterde markt
  De grootste bank van Duitsland, Deutsche Bank, reserveert nu meer geld voor bonussen en salarissen per employee dan Goldman Sachs, de Amrikaanse bank die tot nu de koning was van de exorbitante graaicultuur in de financiële wereld.

  Deutsche Bank betaalde over de eerste negen maanden van dit jaar gemiddeld 285.352 euro per employee, tegenover 286.569 euro per medewerker bij Goldman Sachs. De gemiddelde bedragen maskeren overigens grote beloningsverschillen. Zo vullen topmensen hun zakken met miljoenen euro’s tegelijk terwijl laag geplaatste medewerkers gewone salarissen ontvangen. Dat meldt de Britse krant The Independent.  ⚠️ Meld

 78. Telegraaf opent via krant en omroep aanval op Kathleen Ferrier

  Kabinetskrant wil dissident geluid nu al smoren
  De Telegraaf opent vanochtend mediabreed de aanval op Kathleen Ferrier, een van de CDA-kamerleden die openlijk kritiek hebben op de gedoogcoalitie met de PVV. Met louter anonieme bronnen probeert de krant het imago van het met voorkeurstemmen gekozen parlementslid te beschadigen.

  De krant opent de voorpagina met een kop in de gebruikelijke chocoladeletters: ‘CDA’ers zijn Ferrier spuugzat’. Vervolgens worden louter anonieme ‘bronnen’ aangehaald. Zo laat de krant een niet nader genoemd collega CDA-Kamerlid ‘sneren’: “Ze is narcistisch. Ze was extra vroeg in de Kamer in een poging om recht achter Van Haersma Buma te kunnen zitten. Voor de aandacht.”

  Op pagina 3 van de rechtse ochtendkrant wordt de karaktermoord voortgezet. ‘Kathleen Ferrier is ongeleid projectiel’, kopt de krant. Overigens wordt nergens in het artikel inhoudelijke kritiek aangevoerd. Het in rancune gedrenkte verhaal eindigt met:

  Ferrier wekte tijdens de formatie wrevel door steeds haantje-de-voorste te willen zijn bij het uitventen van kritiek op de onderhandelingen met de PVV. Bij gesprekken met de pers onderbrak zij haar mededissident Koppejan regelmatig. Ook nam ze op het live uitgezonden CDA-congres tot ergernis van de partij meer spreektijd dan meer voorname tegenstanders zoals Ab Klink, Ernst Hirsch Ballin en oud-premier Dries van Agt.

  Via de eigen omroep WNL zet de krant de aanval ook op de publieke televisie voort. Daar wordt gesuggereerd dat ze ‘gefrustreerd’ is. ‘Wij stonden met onze oren te klapperen’, zegt de verontwaardigde Telegraaf-commentator Paul Jansen in het programma Ochtendspits. Zijn woorden worden overigens gestoord door het geluid van een mobiele telefoon die de televisie-amateur is vergeten uit te zetten. Jansen zegt met teleurstelling in zijn stem dat het moeilijk is om Ferrier ‘kalt te stellen’ De presentator van het programma, die oogt alsof hij zojuist teruggekeerd is van de leeuwenjacht, stuurt het gesprek verder richting ravijn voor Ferrier.

  mevrouw Ferrier (met een grote Surinaamse achterban)

  ondertussen hot-news bij de TeleTroepToeTerT en gerelateerden


  ⚠️ Meld

 79. Derk; niet moeilijk hoor…Telegraaf-hetze tegen mevr Ferrier….en je weet hoe het met de km-heffing is afgelopen. Je zou denken laat grote-Sjuul maar schuiven…..maar dat zie ik liever niet voor me.


  ⚠️ Meld

 80. Dick, ik beweer nergens dat de admin hier linkse voorkeuren heeft. Mijn nieuwe partij zal voortaan links van het midden zijn, vooralsnog is Rutte helaas zonder kleerscheuren door zijn wittebroodsdagen gekomen. Het nivo van debatteren en van revolutionaire ideeën van die rechtse extremist Wilders was ook bedroevend. Hij zegt namens “het volk” te spreken, nou niet namens mij! Ik heb alweer fraaie laffe staaltjes van dhr. Wilders gehoord en gezien. Geen motie van wantrouwen indienen tegen onze Zweedse staatsscretaris, de koningin moet weg als hoofd van de regering, dat daarvoor en passant “even” de grondwet gewijzigd moet worden was hij gemakshalve vergeten. Werkelijk ongelofelijk dat zijn PVV zo groot geworden is, op basis van alleen maar gebakken lucht! Waar is de rest van die politieke beweging eigenlijk? Ze dienen nu als bekleding voor de kamerzetels, gezichten hebben ze, hun stem zijn ze zoals gewoonlijk kwijt. Wordt tijd voor een burn-out van die extreem-rechtse gedoger…..


  ⚠️ Meld

 81. Bedankt Dame, die ga ik morgen zeker lezen. Wist dat ie kwam maar had wat gezelligers te doen. Dat debat met die uberarrogate Pino interesseerde me ook niet…..mooi cadeautje voor morgen.

  Trusten


  ⚠️ Meld

 82. Stadshagenees, waar schrijf ik hierover: linkse voorkeuren admin? Dit

  Als je de Admin verwijt dat ie partij kiest, moet je eens precies aangeven waar dan wel.

  Nou ja het zal wel weer handelen over iets wat anders bedoeld is. Zonde van de energie en tijd en let wel: Voel je daar niet persoonlijk door aangesproken. Teksten (vooral lange) van een tijd geleden zijn lastig om op te regeren. Het mooiste is een direct gesprek. En dan ook nog onder 4 ogen. Als je nog wat niet beantwoord acht, hoor ik t graag.

  Rutte heeft wel degelijk kleerschreuren: dubbele paspoort fiasco en google maar eens op mevr Ferrrier hoe die getreiterd wordt. En sneue adjudant Jort Kelder….is niet alleen Mark’s maat maar schrijft ook mee, zo werd gezegd….te gek voor woorden toch!

  Dit vind ik ook (op zijn minst GEK) en ik heb er volgens mij nixxx over gehoord:

  Vreemd dat Ben Knapen staatssecretaris werd. Ooit begonnen als hoofdredacteur, toen voor tonnen voorlichter bij Philips en daarna in de directie van uitgever PCM, waar zijn zwakke beslissingen het bedrijf zowat de nek omdraaiden. Hij kreeg een gouden handdruk van anderhalf miljoen euro. Later concludeerde een rapport dat de falende bestuurders de bonussen terug zouden moeten geven.
  Maar Knapen hield de poen. Als Knapens benoeming symbolisch is voor dit kabinet, weten wij tenminste voor welke idealen het staat. Voor: zoveel mogelijk je zakken vullen.

  Goed verwoord en helemaal eens:

  Geen motie van wantrouwen indienen tegen onze Zweedse staatsscretaris, de koningin moet weg als hoofd van de regering, dat daarvoor en passant “even” de grondwet gewijzigd moet worden was hij gemakshalve vergeten. Werkelijk ongelofelijk dat zijn PVV zo groot geworden is, op basis van alleen maar gebakken lucht!

  Wat is MACHT dan toch voor velen belangrijk als ze gewoon hun ziel aan Geert verkopen, skijt aan de parijt hebben en schijnbaar enkel aan zichzelf denken.

  Zag je het gezicht vol ongeloof en ingehouden woede toe het Zweden-wel en Turkije niet verhaal werd gebracht? HUFTERIG vind ik het.


  ⚠️ Meld

 83. Het mooiste is een direct gesprek. En dan ook nog onder 4 ogen.

  Dan ben je op dit weblog toch aan het verkeerde adres, Dick. Geen direct gesprek en je weet nooit hoeveel ogen meekijken.:)


  ⚠️ Meld

 84. dick; ‘voor zoveel mogenlijk je zakken vullen’…DAT is toch de reden om geen vvd/ cda te stemmen…en anders was die vrééééselijke zelfgenoegzaamheid van kelder bij dwdd wel veelzeggend genoeg.En dat is nou precies wat mij tegenstaat; met de mond allerlei goeds belijden maar zelf overal te goed voor zijn, tenzij het dik betaald…dat is typisch vvd/cda.Verklaart ook waarom mantelzorg in stand word gehouden, op een incidenteel dik betaald optreden bij stichting de zonnebloem na, doen vvd’ers en cda’ers er verder helemaal niks aan.
  Vandaar dat die partijen ook alleen maar gevuld zijn met prehistorische figuren, de oudsten nog op sterk water ook (wiegel, van agt…)


  ⚠️ Meld

 85. @ Dame, meekijkende ogen zijn prima. Heb nixxx te verbergen. Dit is idd mindere communicatie als je perse met 1 persoon wilt spreken….Maar hier berijk je zoveel mensen tegelijk. Op de ene tekst reageert de 1 op de ander de ander….zodat je zo een leuk gesprek hebt. Mooiste vorm van sociaal internetten vind ik. Bovendien blijf je op de hoogte van de zaken in Zwolle. Ondersteund door geweldige foto’s.

  Maar dame, mijn top 3 van communicatie:
  1. Goed gesprek onder 4 ogen
  2. Goed live gesprek met meerdere mensen
  3. Mailen
  4. Internet…..jij?

  ——

  Oewwww Pat Bannater —Lover is a battlefield nu :D:D;D

  Uit de tijd dat 50% van mijn favo-communicatiemiddelen dus nog niet bestonden. En waarom deze volgorde? Hoe machtig anders kun je je voordoen op internet en via de mail? Eerlijkheid voorop in het leven, zeker ook in de communicatie….maandag weer beginnen met lesgeven;)


  ⚠️ Meld

 86. Aso’ s aan de macht;

  Kabinet bezuinigt 1,4 miljard extra in 2011
  DEN HAAG – Het nieuwe kabinet heeft vrijdag de begroting van volgend jaar aangepast om 1,4 miljard euro aan extra bezuinigingen te kunnen doorvoeren. Vicepremier Maxime Verhagen meldde de wijziging van de begroting vrijdag na de ministerraad.

  Mark Rutte, Maxime Verhagen en Jan Kees de Jager voor aanvang van het debat over de regeringsverklaring. ANP Het bedrag van 1,4 miljard euro komt bovenop de bezuinigingen van 1,4 miljard die het vorige kabinet van CDA en ChristenUnie bij Prinsjesdag al had ingeboekt voor 2011. Het nieuwe kabinet van VVD en CDA bezuinigt voor volgend jaar nog eens extra op onder meer subsidies (170 miljoen), ontwikkelingshulp (340 miljoen) en ambtenarensalarissen (800 miljoen).

  Subsidies waarin nu al gesneden gaat worden, zijn die op de podiumkunsten, elders in de cultuursector en op innovatie. Bij ontwikkelingssamenwerking wordt het budget verlaagd van 0,8 procent van het bruto binnenlands product naar 0,7 procent. Voor volgend jaar betekent dat een verlaging van rond de 340 miljoen euro. Het kabinet wil vasthouden aan de ‘nullijn’ bij de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ambtenaren. (ANP)

  Hoera; er wordt 340 miljoen extra bezuinigd op ontwikkelingshulp volgend jaar, om je kapot te schamen. Die Gristelijke minister van Financiën maar glimmen van trots. 800 miljoen bezuinigen op de ambtenarensalarissen, zullen de vuilnismannen, agenten en andere ambtenaren ook vast met gejuich ontvangen deze briljante bezuiniging. Ze zijn lekker bezig daar in Den Haag, tegenstellingen worden groter en groter (arm/rijk, moslim/niet-moslim) en in het buitenland mogen de heren op keer uitleggen dat gedoogsteun van de PVV echt niet erg is….Welkom in NEEderland!


  ⚠️ Meld

 87. Derk.

  Ik lees wel degelijk verder dan alleen de kop,alleen daarom al is het TE beschamend dat die gasten zich hier mee bezighouden,of is het een teken aan de wand dat ECHTE zaken te moeilijk voor die gasten is?

  Net als die malloot Hero Brinkman die zich spiegeld aan Don Quichot en ook tegen windmolens wil strijden?  ⚠️ Meld

 88. Bericht door Zwolse, op 28 oktober 2010 om 10:46
  Er zullen er heel wat gedesillusioneerd zijn, nu ze erachter gaan komen dat ze gekozen hebben om hun eigen portemonnee op slot te gooien. http://www.telegraaf.nl/binnen…html?p=5,1

  De voornaamste oorzaak is het tekort van ??3,4 miljard in het Zorgverzekeringsfonds van de overheid. “De overheid heeft de zorgkosten de afgelopen jaren lager ingeschat dan ze werkelijk waren. Hierdoor moeten alle verzekeraars de premie verhogen”, legt directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite uit.

  @Zwolse, in dat artikel stond dat we die verhogingen nog te danken hebben aan onze voorgaande regeringen.  ⚠️ Meld

 89. Als het afschaffen van de wintertijd beter is voor de gezondheid van de bevolking dan ben ik er voor. Misschien kunnen de zorgpremies dan minder hard stijgen.


  ⚠️ Meld

 90. Citaat van de dag Stadshagenees

  Hoera; er wordt 340 miljoen extra bezuinigd op ontwikkelingshulp volgend jaar, om je kapot te schamen. Die Gristelijke minister van Financiën maar glimmen van trots.  ⚠️ Meld

 91. Turkije vraagt zich terecht af (bij uber-rat) Verhagen, waarom dat wat onze MP gister zei over 2 paspoorten….geen discrimineren is 😮

  Maxima en vrouw Wilders worden in deze non-discussie vakkunig buiten spel gehouden….druk maken om paspoorten als je onze identiteit niet eens kunt beschrijven. Als je negeert dat we in een multi-cultisamenleving leven; hoeveel waarde heeft die 2 paspoorten onzin dan?


  ⚠️ Meld

 92. Paspoort-affair deel VI of VII gister Assie. Turkse medelanders met 2 paspoorten werden geschoffeerd. Als mij dat was overkomen had ik me beklaagd bij de Turkse ambassade…..bij deze discriminerende regering beklagen bleek gister geen zin te hebben.


  ⚠️ Meld

 93. Laatste nieuws:

  Kabinet wil geen overzicht Nederlandse geschiedenis
  Er komt geen Nationaal Historisch Museum

  Dus ook geen kanon….ze zullen zich wel teveel schamen voor sommige overeenkomsten met vrogger 😮


  ⚠️ Meld

 94. Bericht door dick, op 29 oktober 2010 om 22:21
  Paspoort-affair deel VI of VII gister Assie. Turkse medelanders met 2 paspoorten werden geschoffeerd. Als mij dat was overkomen had ik me beklaagd bij de Turkse ambassade…..bij deze discriminerende regering beklagen bleek gister geen zin te hebben.

  Bericht door Assendörper, op 29 oktober 2010 om 22:17
  Waar bemoeien die Turken zich mee? Ze kunnen zich beter bezig houden met wat daar allemaal mis is  ⚠️ Meld

 95. Bericht door dick, op 29 oktober 2010 om 22:22
  Laatste nieuws:

  Kabinet wil geen overzicht Nederlandse geschiedenis
  Er komt geen Nationaal Historisch Museum

  Dus ook geen kanon….ze zullen zich wel teveel schamen voor sommige overeenkomsten met vrogger

  Zou het onze V.O.C mentaliteit zijn geweest?


  ⚠️ Meld

 96. Bericht door dick, op 29 oktober 2010 om 22:15
  @ Dame, op 22 oktober 2010 om 23:13

  Ben wel redelijk-gelukkig getrouwd. Als het nog mag.

  Dat is fijn voor je Dick, hoewel er wat mij betreft een woord teveel in staat.
  Als je de discussie – die je die dag kennelijk ook niet kon volgen – wilt begrijpen moet je beginnen met de post van Assie van 22:58 en 23:00 uur. Daar reageer ik op, daarna Assie weer met citaat over getrouwd zijn.
  P.S. En kom nu niet weer aan dat je geen zin hebt om de discussie terug te lezen: dan moet je het zelf niet opnieuw oprakelen.


  ⚠️ Meld

 97. 😮 =18690&tx_ttnews[backPid]=116&cHash=78ad049899e85691807acc7ad7a712be]Wat erg! Wat verwoordt Ramse Nasr e.e.a. goed vooral vwb “AANMOEDIGING DOOR POLITIEK….heerlijk over Twitter ook. Linkse hobby, grachtengordelelitie, ben ik niet te vertrouwen omdat mijn vader toevallig moslim was en moeders Katholiek.

  Meneer Blok er komt cultuur aan nu :D:D:D…..

  Ga de 7 coupletten nu wel ff op zijn site kijken……Toppie Joppie, Nasr!!!
  Schenk je het beeld van Mark met zijn duimen.


  ⚠️ Meld

 98. Wow wat een goed gedicht van heer Nasr! 7 coupletten. In de link slechts 2. Vanavond hoorde ik nog iets heel treffends en logisch (heb het ook al eens geschreven): hoe meer een mens vernederd en uitgekotst wordt….hoe onsympatieker en radicaler ie wordt. Maar da’s waarschijnlijk niet interessant voor de klovenscheppers :(:'(


  ⚠️ Meld

 99. Ow 1:05 was dit

  U heeft van mij een protestmoslima gemaakt?
  [Video] De Turks-Nederlandse Telegraaf columniste Funda M?jde dient Martin Bosma van repliek.
  In Pauw &Witteman was PVV-kamerlid Martin Bosma te gast om te praten over zijn boek. Ook aanwezig was Telegraaf-columniste Funda M?jde, die met hem in discussie ging.

  Ze waarschuwde tegen het wantrouwen dat spreekt uit de woorden van Bosma en Wilders als ze het over moslims hebben:

  Ik ben bang dat het een self fufilling prophecy wordt. Voorheen heb ik me nooit met de islam beziggehouden, nu om een weerwoord te kunnen geven ben ik de koran gaan lezen. Ik ben een protestmoslima geworden, door u!

  Funda M?jde was bovendien niet te spreken over wat het effect van de PVV is op de rest van de bevolking:

  U maakt het leven zuur van zoveel mensen. Heeft u nooit schuldgevoel over de angst die u zoveel mensen aanpraat?

  Dat had Bosma niet. Het voorstel dat M?jde deed om als PVV de gematigde molsims op te zoeken om zich met zijn allen tegen de fanatici uit te spreken, kon op meer instemming van Bosma rekenen. Hij vertelde er alleen niet bij hoe hij dat wilde rijmen met zijn eerder geuite wantrouwen tegen gematigde moslims, van wie je nooit kan weten of ze geen Taqiyya plegen.
  .

  Met Linkje ook nog nooit Schuldgevoel…gewoon verzetten tegen Islamisering: waar wanneer en hoe verzetten? Laama Luister maar een naar je vrouw Martin!!! Da’s namelijk Tuurlijk man en vrouw is vaak heel anders, maar zo extreem anders over fundamentele zaken en erger: andere mensen denken?
  Oh ja Wim van Helsen zat er ook in, ff kijken of die al online is (of terugkijk tv) Die is goed! Morgen weer in Spijkers met Koppen.  ⚠️ Meld

 100. Vraag me zowiezo al af of die PVV bestuurders het begrip geweten wel snappen ,laat staan bezitten.

  Griezelig en vooral een eng gevoel heb ik bij deze gasten,vergelijk ze al met geprogrammeerde robots die allemaal hun monotone riedeltje afdraaien,gevoeloos,met een eeuwige boze blik en zonder enig mededogen.


  ⚠️ Meld

 101. ‘De bevlekte toga van Moszkowicz’

  Nieuwe Revu ging aan de slag met Bram Moszkowicz. Hij wentelt zich behaaglijk in de schijnwerpers van het Wilders-proces; hij lijkt wel een mooi vakantiekleurtje te krijgen van de lampen van al die talkshows. Maar hoe gaat het eigenlijk met zijn praktijk, bedoelt Revu. Lopen de grote klanten niet liever naar andere kantoren? Revu wil graag achterhalen of, en in welke mate, zijn reputatie schade heeft opgelopen. Maar verder dan de constatering dat ‘de toga bevlekt’ is geraakt komt het niet.

  ‘Een advocaat met toeters en bellen’, dat is Bram Moszkowicz veel meer dan de gebroeders Anker, die in principe de media schuwen: ‘wij verschijnen vóór de openbare zitting niet bij de De Wereld Draait Door’. Vandaar misschien dat Geert Wilders na aanvankelijk contact met de Ankers uitkwam bij Moszkowicz.
  Een imago-deskundige over het vlekje op de toga: ‘Cliënten nemen nu eenmaal eerder een strafpleiter die niet zélf onderwerp van discussie is en zo regelmatig in de media verschijnt.’ Of natuurlijk zélf teveel voorkomt in strafdossiers, al sms’end met de zus van Dino Soerel, of op gesprek bij de Criminele Inlichtingeneenheid.

  Bedankt Jort Kelder, met je ‘maffiamaatje’, zou Bram kunnen denken. Maar ja, zocht hij het niet zelf op? Twee keer lag hij onder vuur wegens belangensverstrengeling: in de zaak-Brunswijk (en die van een koerierster) en in de zaak Kolbak waarin hij zowel Holleeder als Endstra bijstond.

  En als je dan gaat glijden kan je beter stilzitten en wachten tot je geschoren bent, meent collega Peter Plasman. Niet op een persconferentie tranentrekken rond kwalificaties als ‘abject en infaam’. Heb ik daar mijn goeie geld aan uitgegeven hoor je Holleeder denken. In dat verband: confr?re Jan Boone is ook even bij Revu aangeschoven voor een ontboezeming:

  ‘Ik zou mijn portemonnee zo uitlenen aan een advocaat als Stijn Franken [nu de advocaat van Holleeder – cs]. Met Bram weet ik het niet.’

  Maar goed.

  En nu ook nog kastekorten bij de firma? Boone: ‘De familie Moszkowicz is verre van onbemiddeld. Echt zorgen maken over Bram lijkt me dus niet nodig.’

  Nee, zorgen maken over Bram lijkt ons niet nodig. Ook twee ex-en van Moszkowicz komen aan het woord in de Revu. ‘Katja Schuurman was echt zijn trofee.’ De dames ‘erkennen graag’ in Eva Jinek hun ‘meerdere’: ‘hij houdt het best lang vol’.

  Bram zelf werkte niet mee met de Revu: als je geschoren wordt moet je stilzitten, dacht hij wellicht.


  ⚠️ Meld

 102. @ Zwolse, InHolland ja, die vervalsingsclub waar (VVD-er ook van de NZ-lijn) Geert Dales ook zijn handen in onschuld waste.

  En die 60 verzwegen doden…misleidending lijkt me. Daar zal toch de CU-minister wel van geweten hebben?


  ⚠️ Meld

 103. Klaas van Eerden besteft hoe goed hij het heeft:

  “Bij Gom Schoonhouden heb ik een hele groep mensen leren kennen, waar ik nu nooit meer mee in aanraking kom. Die schoonmakers die laatst allemaal in het nieuws waren met de stakingen. Mensen die ‘ochtends om 4 uur al beginnen het WTC schoon te maken, om 10 uur klaar zijn en dan om één uur foldertjes gaan rondbrengen. ’s Avonds hebben ze nog ergens een baantje. En dat elke dag! Nu verdien ik met één optreden evenveel als zij in een maand”.


  ⚠️ Meld

 104. In iedere oorlog vallen slachtoffers en iedere oorlog is er 1 teveel, ik vind dat wij als burgers van ieder detail op de hoogte moeten zijn. Nu ook weer die grote woorden over verzwijging van dit incident. Het lijkt me zinvoller dat het nieuwe, rechtse beleid wordt aangepakt. Die hele discussie over dat incident in Afghanistan is spijkers op laag water zoeken.


  ⚠️ Meld

 105. En hoeveel oude koeien blijven we hier uit de sloot halen? Achteraf lullen is altijd makkelijk. Van links en rechts vallen er genoeg schandalen en schandaaltjes te vinden. Graaigedrag is van alle tijden en van alle gezindten. Daarmee praat ik het niet goed, maar het is wel een gegeven. Hier alleen maar rechtse mensen in de hoek zetten is me te makkelijk. En eigenlijk boeit het me ook niet. Er zijn belangrijkere zaken die duidelijkheid verdienen, zoals de aanpak van de problemen door ons gedoogkabinet.


  ⚠️ Meld

 106. De Hond peilt (vgl TK2010): vvd 33 (+2) pvv 31 (+7) pvda 18 (-12) cda 17 (-4) sp 16 (+1) d66 14 (+4) gl 13 (+3) cu 5 sgp 2 dieren 1 (-1).

  PvdA zakt dramatisch weg.


  ⚠️ Meld

 107. Ach Marcello, dat viel te verwachten. Veel mensen noemen als eerste de naam van de partijen die het meest in het nieuws staan. Dat zijn nu de coalitie- en gedoogpartijen. Er is ook hoop dat het nieuwe kabinet alles wat fout is (en dat is veel in de ogen van sommigen) zal goedmaken.
  Ik vrees dat na de eerste daden zal blijken dat velen onverwacht de prijs zullen moeten betalen voor het in zeer korte tijd terugbrengen van het financieringstekort. De verkiezingen voor provinciale staten in maart 2011 zijn een eerste testcase voor dit kabinet.


  ⚠️ Meld

 108. Amerika demonstreert tegen haatzaaiers en hufters

  De ‘doe toch weer eens normaal’-demonstratie wil einde aan polarisatie ?? Progressief tv-programma Daily Show organiseert protest tegen Fox News propaganda

  De Rally to Restore Sanity noemen ze het, een grote demonstratie tegen de opkomst van de Tea Party en de doorgeslagen politieke retoriek. De manifestatie in Washington en tal van andere steden (en zelfs in andere landen) is het progressieve antwoord op een onlangs door een Fox News presentator georganiseerde protestbijeenkomst tegen Obama.

  Wat er vandaag te zien zal zijn is tot op het laatste moment geheim gehouden.

  Net als in Nederland probeert rechts daar de reguliere media onder controle te krijgen door ze te permanent te beschuldigen van ‘linkse vooringenomenheid’, een van de tactieken waartegen de immens populaire organisator/presentator Jon Stewart protesteert. Niet iedereen durft dat.

  NRC Handelsblad schrijft:

  Verschillende Amerikaanse media vrezen dat ze beschuldigd zullen worden van progressieve vooringenomenheid als ze morgen verslag doen van de betoging van Stewart. Ze wringen zich soms in vreemde bochten om de schijn van partijdigheid te vermijden.
  Sommige media gaan daarin behoorlijk ver. Zo zouden onder andere The Washington Post, The New York Times, ABC, en NBC News hun werknemers adviseren niet deel te nemen aan de demonstratie.

  Verslag van de rally bij The Washington Post  ⚠️ Meld

 109. PVV’er weert Jan Marijnissen uit P&W

  Bosma weigerde aan zelfde tafel te zitten met SP-voorzitter
  De redactie van Pauw & Witteman heeft Jan Marijnissen ondanks eerdere afspraken en een persoonlijke toezegging van Paul Witteman vrijdagavond afgevoerd van de line-up voor vrijdagavond. De redactie gaf daarmee gehoor aan een eis van PVV-Kamerlid Martin Bosma.

  Jan Marijnissen meldt dat in zijn column op de SP-site. Hij werd aanvankelijk door Paul Witteman zelf benaderd om commentaar te geven op het belsuit geen Nationaal Historisch Museum te bouwen:

  Om 16.00 uur maakte het kabinet zijn besluit bekend, en binnen een half uur stonden er tien SMS-jes op mijn schermpje en hadden vijftien journalisten de moeite genomen mijn voice-mail in te spreken. Onder hen waren een redacteur van het TV-programma Pauw en Witteman en Paul Witteman zelf, beiden met het dringende verzoek aanwezig te zijn in het programma om als initiatiefnemer van het museum te reageren op het kabinetsbesluit. ??We willen je graag hebben. We willen desnoods een gast afzeggen en een andere keer uitnodigen.??

  Ik besloot ??ja?? te zeggen en had me al neergelegd bij het feit dat ik mijn avond niet kon wijden aan het uitwerken van een interview dat ik had met Arnold Heertje, maar aan een reis naar de hoofdstad.

  Maar die reis bleek uiteindelijk toch niet nodig. Bosma, kamerlid van de PVV, en ook gast in de uitzending, had tegen de redactie en de presentatoren gezegd: ??Als Marijnissen komt, kom ik niet??, aldus een mededeling van een van de redacteuren. De programmamakers: dan zeggen we Marijnissen af.

  Bosma is de hypemeister van de PVV die er zorg voor moet dragen dat de agenda en standpunten van de partij door de media worden overgenomen. Saillant in verband met het onderwerp Nationaal Historisch Museum is dat Bosma juist probeert de geschiedenis te herschrijven ten behoeve van zijn eigen ideologie. Recent publiceerde hij een boek waarin hij onder meer beweert dat H*tler onderdeel was van de ‘linkse kerk’.  ⚠️ Meld

 110. Het moet niet gekker worden in Nederland! Wie denken ze bij de PVV wel dat ze zijn? Ik wil uit die hoek ook nooit meer horen dat de Publieke Omroep een “linkse hobby” is. De redactie van P&W moet zich helemaal de ogen uit de kop schamen, met de twee presentatoren erbij! Echt ongelofelijk om een gerespecteerd oud-politicus als Marijnissen zo te behandelen. De term onbeschoft vind ik eerlijk gezegd nog te netjes. Is de publieke omroep soms een propaganda-zender voor de PVV geworden? Wie is die Bosma eigenlijk, een gesjeesde journalist die nu lekker goedkoop wil scoren in de media, dat belooft nog wat te worden de komende jaren. Ik adviseer de media de PVV en alles wat er mee samenhangt voorgoed te negeren, kijken of ze dan nog arrogant zijn. Rechtse stemmingmakers!


  ⚠️ Meld

 111. @ Stadshagenees, op 31 oktober 2010 om 16:02, als het ware chanteren ze P&W volgens mij. Als ze geen PVV-ers als gast hebben, is het een vuile gore linkse kerk-clan. Als ze er wel komen, moet de hele entourage worden aangepast. En ondertussen gaat Geert zelf met niemand in discussie. Van der Laan wou toen graag en met hem zovelen. Zo kan ie lekker blijven skoppen en krijgt ie geen moeilijke vragen. Hij wordt ook altijd kwaad als er iets gekscherends over hem gezegd/geschreven wordt….zoals die ambassadeur laatst: moet gelijk op het matje komen en vriend Maxime moet het oplossen. ‘T is net een klein kind.


  ⚠️ Meld

 112. Stadshageneers

  Wie is die Bosma eigenlijk

  De PVV’er, linksmens en het Geheim van Bosma
  Geplaatst op: dinsdag 5 oktober 2010
  Door: Gerard Driehuis
  Categorie: Politiek
  Bron: Vrij Nederland
  Zij hebben gelukkig geen geweten, zoals enge christenen. Dat zijn gluiperds, dat is algemeen bekend. Maar hypocrisie mag wel. Dat is gewoon nog modern. Lees wat Harm Ede Botje van Vrij Nederland meldt:
  PVV??er Martin Bosma beheerste vorige week de media vanwege zijn boek De schijn-élite van de valse munters. Over één ding wilde hij niet praten: zijn gezinsleven. Wie even zoekt, weet waarom.

  Bosma??s partner Gertie Schouten, aan wie hij zijn boek opdraagt, zou als voormalig medewerker van Trouw en De Wereldomroep door de PVV-aanhang vast worden weggezet als lid van de linkse kerk. In 1998 won zij
  rest niet meer oproepbaar….  ⚠️ Meld

 113. De PVV richt wat aan. Werd kort geleden de eenheid van het CDA nog op de proef gesteld. Nu lijkt Groenlinks in de problemen te komen. Groenlinks wil af van PVV-bestrijders Danen en Rabbae[/url]
  Probleem is vooral dat methoden als: boycot, rechtszaak, verboden, niet is wat Groenlinks voorstaat. Maar dat het Groenlinks wel gaat aankleven.


  ⚠️ Meld

 114. Een hele leuke site dick.

  Op die site staat ook dat GroenLinks af wil van PVV-bestrijders Danen en Rabbae.

  Femke Halsema zegt: ik heb nog nooit iemand voor fascist uitgemaakt, mijn collega’s ook niet. Ik ken ook geen rechtse politici die het gebruiken.


  ⚠️ Meld

 115. Overigens wil ik het nu al weer wat nuanceren. Femke en Dibi hebben volgens mij nooit geschreven dat ze van Danen en Rabbae af willen, maar zijn het alleen niet eens met hun methoden. Met een stevige discussie is niets mis.

  Laatste tweet van Dibi Tofik: Aardige en redelijke discussie. Dank daarvoor. Laat maar weer eens zien dat verdeeldheid meest effectief met open debat bestreden wordt.


  ⚠️ Meld

 116. @ bernard, mooi dat open debat. Tuurlijk zijn er wel eens mensen binnen een groep/politiek partij die het oneens zijn met elkaar. Als het in achterkamertjes wordt besproken schreeuwt iedeen ineens moord en brand…..Tot ze zelf aan de beurt komen….CDA-teksten in de aanloop naar dit Kabinet werden voortdurend gedownplayed en de founders van de partij werden bijna voor seniel uitgemaakt. Ook de Jeugdafdeling werd niet serieus genomen…Hoeveel mensen zijn er ook “bewerkt”. En nog eens en nog eens (Ab Klink) dit had natuurlijk nixxx met een open debat te maken. VVD kende ook mensen die bijvoorbeeld niet met Geert wilden samenwerken (er verschenen er een stuk of 5 in de media). Die konden niet meer op een ministerspost rekenen maar ze moesten maar gewoon doen wat ze wouden. Die wethouder is toen opgestapt. Maar de discussie ontbrak….de VRIJE discussie. Die er destijds wel was (met Rita en Mark) ik heb genoten die zaterdag. Al moest ik wel erg opschieten (bij WVF) om de live-uitzending mee te krijgen. De Wiegel-Bolkesteyn clash. Heerlijk…Met als resultaat: er vielen besluiten. In menig andere partij is er ook regelmatig discussie. Maar de VVD lijkt zo bang te zijn geworden stemmers aan de PVV te verliezen.

  En de PVV zelf? Geen discussie, de leider bepaalt alles. Niet eens een democratische partij. We hebben het over een lijst…lijst Geert trekt hier aan de touwtjes op een (op zijn minst) autoritaire wijze.

  Turkije mag terecht zeggen dat de 2-paspoortenaffaire discriminerend is (Zweden wel en Turken niet). Fascistisch lijkt me wat te ver gaan. Maar er moet altijd overal over gepraat kunnen worden.


  ⚠️ Meld

 117. Een doorgaans betrouwbare en goed-geïnformeerde site. Naar een jongen genoemd, zou heel goed naar Den Uyl kunnen zijn genoemd:

  GroenLinks wil af van PVV-bestrijders Danen en Rabbae
  Halsema twittert Rabbae van zich af ?? Dibi wil dat Danen partij verlaat
  GroenLinks-leider Femke Halsema en -kamerlid Tofik Dibi hebben dit weekend de aanval geopend op partijgenoten Mohammed Rabbae en René Danen, voormannen van het harde verzet tegen de PVV.

  Mohammed Rabbae riep de toorn van de GroenLinks-leider over zich af tijdens een manifestatie tegen vreemdelingenhaat in Amsterdam. Bij het beeld van de Dokwerker, symbool voor het verzet van een deel van de Nederlanders tegen de jodenvervolging in WOII, zei Rabbae, voormalig lijsttrekker van GroenLinks, zaterdag onder meer: ”De strijd tegen het fascisme is vandaag begonnen.”

  Halsema twitterde daarop:

  Soms word ik wat ongemakkelijk van de toevoeging oud-groenlinkskamerlid: Rabbae doet zijn uitspraken bepaald niet namens ons. #pers

  In de daarop volgende tweets stelde ze zich te willen distantiëren van Rabbae en van de manifestatie. Ze verwees naar de Amerikaanse demonstratie Rally for Sanity die zich keert tegen haatzaaien en twitterde naar regisseur en zelfverklaard VVD-stemmer Eddy Terstall:

  ik heb nog nooit iemand voor fascist uitgemaakt, mijn collega’s ook niet. Ik ken ook geen rechtse politici die het gebruiken.

  Tofik Dibi twitterde zaterdag op zijn beurt:

  Rene Danen. Zucht. Kan die man geen eigen partij oprichten?

  In een latere tweet verklaarde hij ‘veel respect’ te hebben voor Rabbae. In een toelichting in Trouw zegt Dibi:

  “Rene is van de verboden, van de boycots en van de rechtszaken. Wij staan juist voor het voeren van een open debat. Je kunt niet iedereen met wie je het niet eens bent de mond snoeren.”

  Danen en Rabbae zijn tevens de drijvende krachten achter het proces tegen Geert Wilders, een andere doorn in het oog van de GroenLinks-leiding die het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting als speerpunt heeft.

  ——–

  Zielig dat getwitter: bel elkaar dan. Maar nee, ze moeten zoveel mogelijk volgers hebben. Kan geen andere reden bedenken.


  ⚠️ Meld

 118. Zielig dat getwitter: bel elkaar dan. Maar nee, ze moeten zoveel mogelijk volgers hebben. Kan geen andere reden bedenken.

  Helemaal mee eens dus de tweet van de dag ook maar weg?


  ⚠️ Meld

 119. Tweet van de dag, derk, is als een quote van de dag op een site. Een door door die site uitgekozen quote van de dag. Die zet ik er elke dag wel op, maar alleen als ik het een toffe kreet vind. Vind dat volgen en gevolgd worden 100x keer nixxx. Zelf kom ik er niet.


  ⚠️ Meld

 120. Die mensen blijft ook weinig bespaard:

  Cholera waart door het verwoeste Haïti

  —330 doden, meer dan 4700 besmettingen

  Op Haïti zijn inmiddels 330 doden gevallen bij een cholera-epidemie. Meer dan 4700 mensen zijn besmet.

  Dat meldt het AD. Doordat meer dan 1 miljoen mensen na de aardbeving nog steeds in zeer onhygiënische omstandigheden in tentenkampen leven, wordt gevreesd dat het aantal besmettingen nog veel verder kan oplopen.  ⚠️ Meld

 121. Tja, de kans op een uitglijder is wel heeeeeeel er groot, vooralsnog gaat inderdaad het aantal volgers en dus het eigen ego boven alles (mijn mening dan 🙂 ). Ik denk dat het een kwestie is van een incident krijgen en dan worden de vangrails wel iets verder naar binnen gezet binnen de gevoelige groepen.


  ⚠️ Meld

 122. Zeker met

  vooralsnog gaat inderdaad het aantal volgers en dus het eigen ego boven alles

  eens, 1st cobra. Met de rest ook, maar ik wilde het eerstgenoemde er ff uitlichten 😉


  ⚠️ Meld

 123. @bernard ; nee, niets nieuws ; vaak een systeemfout genoemd. Maar hoe komen we er van af?
  Stel (ik zeg: stel) dat mij een dergelijk salaris geboden werd, zei ik geen nee. Maar diegenen die de salarissen vaststellen, zouden dat wel kunnen veranderen, maar die roepen dan al gauw zoiets als marktconform en bedrijfsleven etc.


  ⚠️ Meld

 124. @Dick:
  maandag 25 oktober 2010 http://www.nieuwsblad.be

  De regering van president René Préval reageert net zo achteloos op de uitbraak van cholera als de onwetende bevolking. ‘De regering staat erbij en kijkt ernaar’, zegt Matton. ‘Over een maand zijn er presidentsverkiezingen. Kennelijk denkt de uittredende regering dat het aan de opvolgers is om werk te maken van de cholera. Sowieso worden er in deze pre-electorale tijd weinig of geen grote beslissingen genomen.’
  Wie wel in actie schiet, zijn de internationale hulpverleners. … Maar negen maanden na de aardbeving zijn er nog zo goed als geen noodwoningen gebouwd. Dus blijven de daklozen in de kampen zitten wachten. In de grotere kampen zitten tienduizenden mensen opeengepakt, in tentjes die vlak tegen elkaar staan met daartussen geultjes waarin alle afvalwater wordt afgevoerd.’

  Medisch materiaal is er wel
  … ‘Voor de hulpverleners is het niet langer de vraag óf de hoofdstad zal worden getroffen door de cholera maar wel wanneer. … Gelukkig werden er na de aardbeving behoorlijk grote stocks aan infusen, antibiotica en ander hulpmateriaal aangelegd. Dat is het enig positieve aspect aan de huidige situatie die dreigt uit te monden in een nieuwe ramp.’

  en wie moet wie er nu op aanspreken?


  ⚠️ Meld

 125. @Drama: Goeie vraag: Hoe komen we er van af.
  Ik weet het niet. Volgens mij kun je regels creëren wat je wilt. Er zullen altijd mazen te vinden zijn om toch een hoger salaris te geven dan de bedoeling en nodig is. Tja waarom ze dat doen… Het blijkt dus ook nog ten koste van de kwaliteit te gaan die zo’n instelling levert.


  ⚠️ Meld

 126. @1stcobra:

  en wie moet wie er nu op aanspreken?

  Toch echt de regering in Haiti. De hulporganisaties hebben middelen genoeg om wat te kunnen doen. Maar worden gefrustreerd door bureaucratische regels.


  ⚠️ Meld

 127. bureaucratische regels

  dat waren we toch wel gewend van de UN maar ik begrijp dat dit een nog ergere versie is van -eigen machtshebbers hachje- eerst. Wat een dramatische kortzichtige leiders die gewoon de hele bevolking aan gort helpen (en dus zichzelf ook).


  ⚠️ Meld

 128. @ 1stcobra…tja als er 1 keer veel doden vallen kijkt iedereen elkaar aan als het om verantwoordelijkheid gaat. Denk dat wij te weinig weten om er over te oordelen. Feit is dat het gevaar bekend is waar vele hulpbehoevende mensen bij elkaar zijn. Het lijkt me nu zaak daar zsm wat aan te doen. Jij citeerde

  De regering van president René Préval reageert net zo achteloos op de uitbraak van cholera als de onwetende bevolking. ‘De regering staat erbij en kijkt ernaar’, zegt Matton. ‘Over een maand zijn er presidentsverkiezingen. Kennelijk denkt de uittredende regering dat het aan de opvolgers is om werk te maken van de cholera. Sowieso worden er in deze pre-electorale tijd weinig of geen grote beslissingen genomen.’
  Wie wel in actie schiet, zijn de internationale hulpverleners. … Maar negen maanden na de aardbeving zijn er nog zo goed als geen noodwoningen gebouwd. Dus blijven de daklozen in de kampen zitten wachten. In de grotere kampen zitten tienduizenden mensen opeengepakt, in tentjes die vlak tegen elkaar staan met daartussen geultjes waarin alle afvalwater wordt afgevoerd.’

  Medisch materiaal is er wel
  … ‘Voor de hulpverleners is het niet langer de vraag óf de hoofdstad zal worden getroffen door de cholera maar wel wanneer. … Gelukkig werden er na de aardbeving behoorlijk grote stocks aan infusen, antibiotica en ander hulpmateriaal aangelegd. Dat is het enig positieve aspect aan de huidige situatie die dreigt uit te monden in een nieuwe ramp.’

  ‘De regering staat erbij en kijkt ernaar’—er zijn snel verkiezingen—laat de opvolgers het maar oplossen: ERG!

  in tentjes die vlak tegen elkaar staan met daartussen geultjes waarin alle afvalwater wordt afgevoerd.’

  Mijn collega is daar nu met een groep, eens kijken of daar nog nieuws vandaan komt. Hij weet wel wat van afvalwater….

  Een nieuwe ramp idd als

  ‘Voor de hulpverleners is het niet langer de vraag óf de hoofdstad zal worden getroffen door de cholera maar wel WANNEER .

  Bedankt voor de info.


  ⚠️ Meld

 129. Onze Sivio kan alles maken:

  Berlusconi loog tegen politie over ‘diner’ met 17-jarige

  * Marokkaans buikdanseresje kreeg 7000 euro toegestopt van Italiaanse premier

  De rechtse Italiaanse premier Silvio Berlusconi loog tegen de politie om een meisje vrij te krijgen dat eerder aanwezig was bij een van zijn exclusieve ‘diners’. Deze diners, in de Italiaanse ‘bunga bunga’ party’s genoemd, zouden vaak na het toetje ontaarden in orgiën.

  Berlusconi maakte de politie wijs dat het meisje in kwestie, dat was gearresteerd op verdenking van diefstal, de kleindochter was van president Hosni Mubarak van Egypte.

  De Volkskrant schrijft:

  Berlusconi zorgde ervoor dat het meisje, ene Ruby, mee mocht gaan met Nicole Minetti. Dat is de voormalige mondhygiëniste van Berlusconi die hij inmiddels in het parlement van de regio Lombardije heeft laten kiezen. De minderjarige Ruby heeft tegen journalisten gezegd dat zij zelf geen seks heeft gehad met Berlusconi.

  Berlusconi komt door de nieuwe affaire steeds meer onder vuur te liggen. De voorzitster van de Italiaanse werkgevers, Emma Marcegaglia, waarschuwde zaterdag dat de Italiaanse politiek haar ‘waardigheid’ heeft verloren. Het land komt er door de schandalen niet aan toe de echte problemen op te lossen.

  Volgens de Britse krant The Guardian gaat het om een 17-jarig meisje van Marokkaanse afkomst met de artiestennaam Ruby Rubacuori. Die achternaam betekent in het Italiaans ‘hartendief’.

  Ruby zou vaker te gast geweest zijn op de feestjes van Berlusconi. Hij trachtte haar te lozen toen hij ontdekte dat ze geen 24 jaar oud was maar 17. De 74-jarige premier zei tegen Ruby dat hij al genoeg problemen had gehad met een minderjarig meisje en gaf haar een envelop met 7000 euro.

  De onthullingen vormen voor de oppositie de zoveelste reden om het aftreden van de premier te eisen. Zijn populariteit is tanende na een conflict met zijn coalitiepartner, de voormalige fascist Fini, een groeiende werkloosheid en de terugkeer van het vuilnisprobleem in Napels. Dat laatste langslepende en nijpende probleem had hij volgens eigen zeggen vorig jaar ‘opgelost’.

  === Ook Vaticaanstad is in dat land op ff afstand van NL gevestigd.
  Hoeveel paspoorten zou de 17-jarige Marokkaanse hebben? Tja, elk land zijn problemen.  ⚠️ Meld

 130. @ Derk, wat bedoel je met

  Bericht door Derk, op 29 oktober 2010 om 23:17 een foto Bericht door Derk, op 29 oktober 2010 om 23:19
  struis+vogel+politiek= ……………..

  ?


  ⚠️ Meld

 131. “Kop in het zand steken” Dick, doen ze nu toch? Moet je eens kijken waar ze mee aankomen zomertijd moet blijven ect ect Echt regeren is er nog niet bij.


  ⚠️ Meld

 132. Ja dat kop in ’t zand steken begreep ik, maar niet waar dat betrekking op had. Op onze regering dus: ja 2e paspoort en daarna gelijk een uitglijer: leg maar eens aan Turkije uit dat Turken geen 2e paspoort mogen en Zweden en Argentijnen en de vrouw van Geert wel.  ⚠️ Meld

 133. Leefbaar Rotterdam-raadslid Anton Molenaar steunt de motie, maar noemde deze wel een beetje zwak. ⤸Er wordt niet over geld gesproken. We willen het college een kans geven, maar als er geld bij moet, zullen we ons feller opstellen. We praten niet over miljoenen, eerder circa 150.000 euro.⤝


  ⚠️ Meld

 134. Bij gebrek aan echt politiek beleid komt de PVV met het zoveelste onzin-voorstel en dat binnen 1 week tijd, kunnen we het Guiness Book of Records alvast gaan informeren over de meeste, zinloze bijdragen aan de parlementaire democratie? Wat een droeftoeters zeg bij die Politieke BEWEGING….

  Uit het AD van vandaag;

  ROTTERDAM – De PVV en het Koninklijk huis lijken bepaald geen goed huwelijk. Nadat eerder fractieleider Geert Wilders opperde om de koningin uit de regering te zetten, komt de partij nu met het plan om te bezuinigen op de Oranjes.

  PVV-kamerlid Roland van Vliet. FOTO ANP De PVV wil dat doen door het belastingvoordeel dat Beatrix en haar gevolg hebben af te schaffen. PVV-kamerlid Roland van Vliet vindt de ontheffing van schenkbelasting, waarvan het Koninklijk huis geniet, niet meer van deze tijd. ,,Wat mij betreft wordt deze belastingvrijstelling voor de hele koninklijke familie geschrapt”, zegt Van Vliet in De Telegraaf.

  Hij wil zijn pijlen binnenkort ook richten op andere ‘subjectieve’ belastingvrijstellingen van het Koninklijk Huis, zoals bijvoorbeeld de vrijstelling op erfbelasting.

  PVV-acties worden in Den Haag in verband gebracht met de rol van Beatrix in de formatie, toen zij tegen de wens van de Kamer informateurs benoemde die zeer kritisch stonden tegenover de Partij voor de Vrijheid.

  Het Amerikaanse zakenblad Forbes schatte het vermogen van koningin Beatrix onlangs op 300 miljoen dollar. Daarmee zou ze één van de rijkste vrouwen ter wereld zijn. (BVDL)  ⚠️ Meld

 135. Balkenende I sluist 2 miljard belastinggeld naar kolencentrale

  Vanaf 2013 gaat de overheid 80 procent van de emissierechten van grote bedrijven vergoeden

  Gedurende kabinetsperiode Balkenende I hebben negen grote bedrijven in het geheim een overeenkomst gesloten met de overheid om zo min mogelijk te betalen voor hun CO2 uitstoot. Dat meldt Een Vandaag. De overheid gaat tien jaar lang een vervuilende kolencentrale subsidiëren waarvoor 2 miljard belastinggeld is weggelegd.

  In de Europese richtlijn staat dat er wordt gestreefd om 80 procent van de emissierechten van de bedrijven te vergoeden. Tot die bedrijven behoren onder andere Tata Steel, DSM en Akzo. GroenLinks europarlementariër Bas Eickhout zegt in Een Vandaag dat het het systeem van emissierechten wordt ‘uitgehold’. “Bedrijven zeggen dat emissierechten hen geld kosten, maar ze hebben juist geld verdiend.”

  De energie die opgewekt wordt door de vervuilende kolencentrale Maasvlakte Powerplant 3 gaat jaarlijks net zoveel CO2 uitstoten als 2 miljoen auto’s. Greenpeace noemt de subsidiëring van de nieuwe kolencentrale ‘gekkenwerk’. Verantwoordelijk minister onder Balkenende I is CDA’er Joop Wijn, nu werkzaam bij ABN. Hij wil geen reactie geven omdat hij niet meer werkzaam is in de politiek. Maxim Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wil pas op het verhaal ingaan wanneer hij zich eerst heeft ingelezen in de ‘ingewikkelde’ materie.
  ======================
  Dit lijkt me toch super kwalijk rentmeesterschap van het CDA
  ======================

  PJ Hagens


  ⚠️ Meld

 136. En wat te denken van het gezeur over het inzetten van internet door de Publieke Omroep. Wonderlijke argumentatie om dit te stoppen; De kranten zouden er teveel last van hebben waar het gaat om oneerlijke concurrentie. Ik heb hier eens over nagedacht en hoe vaker ik dat deed hoe harder ik begon te lachen of te huilen. Het slaat helemaal nergens op. Ten eerste leven we niet meer in het stenen tijdperk en kunnen we niet eens meer zonder internet. Herhalingen van programma’s van de publieke omroep op internet zijn totaal geen probleem volgens de staatssecretaris, want dat behoort tot de kerntaken. Maar het mees lachwekkende of trieste is nog dat de PO oneerlijke concurrentie bedrijft, waarom is dat triest? Welnu, het vorige kabinet heeft Wakker Nederland (WNL, vet gesponsord door De TELEGRAAF) en Powned (Eigendom danwel ook vet gesponsord door De TELEGRAAF) een machtiging gegeven om een PUBLIEKE OMROEP te worden. Omroepen dus die worden gefinancierd met GEMEENSCHAPSGELD en dan durft die nieuwlichtster van de VVD te reppen over oneerlijke concurrentie door de PO? De wereld op zijn kop en volstrekt onwenselijk, ik val met dit nieuwe kabinet van de ene verbazing in de andere, vanochtend ook weer een andere VVD’er horen oreren waarom het een goed idee is dat Terre des Hommes geen rijkssubsidie meer krijgt. Ik mag hopen dat de beste man eens aan die kinderen uit gaat leggen, face to face, dat zijn partij diezelfde kinderen wil laten verrekken. Doet ie niet, want daar is ie te laf voor. Overigens was die VVD’er in debat met een dame van de PVDA die doodleuk wist te melden dat deze bezuiniging een gevolg was van de bezuinigingen die ingezet waren door haar partijgenoot Bertje Koenders, dit liet mij in de auto met stomme verbijstering achter. Dat uitgerekend de PVDA in het vorige kabinet het kennelijk ook een goed idee vond dat er bezuinigd moest gaan worden op ontwikkelingshulp. En zo verdwijnt de ene na de andere zekerheid in Polderlandschap van de Nederlandse Politiek. Wat mij betreft wordt er namelijk NOOIT bezuinigd op ontwikkelingshulp. Tenzij de armoede uit de wereld is!


  ⚠️ Meld

 137. Ach gut, Louis Bontes van de PVV mag ook eindelijk wat zeggen, het roeptoeteren gaat maar door;

  PVV overweegt referendum over EU-verdrag DEN HAAG – Als het voorstel voor een wijziging van het Verdrag van Lissabon niet naar de zin van de PVV is, overweegt de partij hierover een referendum in Nederland te houden. Dat heeft Tweede Kamerlid Louis Bontes van deze gedoogpartner van regeringspartijen VVD en CDA dinsdag aangekondigd.

  De EU-leiders hebben vorige week tijdens een top in Brussel afgesproken dat het vorig jaar ondertekende verdrag waarschijnlijk weer wordt aangepast. Dat is nodig om het tijdelijke noodfonds voor de euro een permanent karakter te geven.

  Bontes, die namens de PVV over Europese Zaken gaat, zal de kwestie dinsdagavond aankaarten tijdens een debat met premier Mark Rutte over de afgelopen EU-top. De PVV zal de precieze voorstellen voor een verdragswijziging, die nog niet bekend zijn, eerst beoordelen. Die gaan onder meer over aangescherpte sancties voor lidstaten die de EU-begrotingsregels aan hun laars lappen en de mogelijk verplichte steun aan eurolanden die hun schulden niet meer kunnen betalen, aldus Bontes.

  Als de PVV de voorstellen niet goed vindt, denkt de partij eraan aan Nederlanders te vragen wat zij ervan vinden. ⤸Dan zullen we burgers bijvoorbeeld vragen of ze bereid zijn een verplichting op te leggen om landen als Griekenland en Spanje financieel te helpen⤝, zei Bontes.

  Het noodfonds voor de euro, dat momenteel in totaal 750 miljard euro bevat, dient om eurolanden te steunen die hun schulden niet meer kunnen betalen en daardoor de Europese eenheidsmunt in gevaar brengen.  ⚠️ Meld

 138. @stadshagenees; het verbaasd je toch niks dat een vvd’er Terres des Hommes geen geld meer wil toekennen…het komt van zo een volgegeten manneke met een iq van 40 die zelf zijn kinderen op een eliteschool heeft zitten, deze mensen zijn zo ver van de werkelijkheid afgedreven en weten bij god niet meer wat armoede is!:o


  ⚠️ Meld

 139. De Koningin en haar familie vieren volgend jaar Koninginnedag in Limburg….Ik zeg; hoog tijd voor een motie van de PVV om deze verkwisting van gemeenschapsgeld tot staan te brengen!


  ⚠️ Meld

 140. ‘Links veel gevaarlijker dan rechts’

  DEN HAAG – De dreiging die uitgaat van rechts-extremisten is ?nagenoeg verdwenen?. Dit stelt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in een gisteren gepresenteerd rapport. Daarentegen komt de echte dreiging vanuit extreemlinkse organisaties, zoals de Anti-Fascistische Aktie (AFA) en het Kollektief Anti-Fascistisch en Kapitalistisch Archief (KAFKA), aldus de geheime dienst.

  Volgens de dienst hanteren deze linkse clubs methoden die “indruisen tegen de democratische rechtsorde⤝.

  De geheime dienst typeert AFA en KAFKA ronduit als gevaarlijk: “AFA is bereid het recht in eigen hand te nemen tegen racisme en fascisme en al dan niet met geweld confrontaties aan te gaan. Zo komt AFA in actie waar de overheid ??verzuimt op te treden?? door bijvoorbeeld rechts-extremistische manifestaties door te laten gaan. Wanneer dergelijke demonstraties plaatsvinden, treedt AFA regelmatig zelf met geweld op, of laat anderen dan doen. Dit geweld wordt vervolgens toegeschreven aan de rechtse demonstranten en door AFA gebruikt als argument om demonstraties te laten verbieden”, aldus de AIVD.

  Allochtonen

  Een bekende tactiek van links-extremisten is het ophitsen van allochtone jeugd om rechtse demonstraties met geweld te verstoren, maakte de geheime dienst eerder bekend. Ook worden plaatselijke politici onder druk gezet om rechtse demonstraties te verbieden.

  Onderzoeksgroep KAFKA wordt door de geheime dienst neergezet als dubieus: “De groep streeft er met AFA naar alles wat als rechts wordt beschouwd te weren uit de publieke ruimte. Bij dit antidemocratische streven gebruiken beide groeperingen ondemocratische methoden, zoals geweld, het aanzetten tot geweld, intimidatie en het verhullen van de eigen identiteit en de ware intenties.”

  Dat de werkelijke dreiging die uitgaat vanuit rechtse hoek veel minder groot is dan vaak wordt gedacht, komt volgens de geheime dienst door de beeldvorming die AFA en KAFKA cultiveren. Volgens de dienst overdrijven zij bewust het gevaar van extreemrechts.

  “Ze ontlenen hun bestaansrecht aan de dreiging die hiervan uitgaat en cultiveren het beeld dat deze groot is en groeit”, stelt de AIVD, die dat beeld nadrukkelijk bestrijdt. Het aantal actieve rechts-extremisten daalt, zo blijkt uit AIVD-cijfers. Drie jaar geleden werd hun aantal nog op zeshonderd geschat, inmiddels ligt hun aantal op minder dan driehonderd.

  Schade

  Begin dit jaar waarschuwde de inlichtingendienst in een brief alle burgemeester voor de praktijken van AFA, die onder valse voorwendselen lokale bestuurders probeert te dwingen partijbijeenkomsten te verbieden van in hun ogen ??rechtse?? partijen. “Wanneer AFA kennis heeft van een geplande demonstratie door rechts, worden gemeenten en zaaleigenaren benaderd en gewaarschuwd voor materiële schade die het gevolg kan zijn van dergelijke demonstraties. Schade is in de regel echter juist het gevolg van AFA??s tegendemonstraties”, aldus de geheime dienst.


  ⚠️ Meld

 141. Laat ze de dreiging van hooligans en georganiseerde bendes maar eens meenemen, als ze toch willen weten waar de dreiging in de maatschappij vandaan komt Aan onvolledige gegevens hebben we nixx.
  Polariserende gegevens geen oplossingsgerichte ook. TeletroeptoeterT zeker?

  Idd QM (goeienmorgen overigens) Derk zet nergens meer een bron bij.


  ⚠️ Meld

 142. Democraten houden meerderheid in senaat (Arnie krijgt een Domocratische opvolger). De Republikeinen hebben de macht overgenomen in het Huis van Afgevaardigden in de VS. Dat voorspellen diverse Amerikaanse nieuwszenders, onder meer CNN en MSNBC.

  Bron Nos.nl


  ⚠️ Meld

 143. goeiie morgen… we vrezen hier met vreze nu zoveel Obama stemmers hun ware gezicht laten zien, maargoed de meeste blijven maar vervelende schreeuwerds en dwarsliggers en zullen nooit president worden, dus valt het altijd wel weer mee.

  P&w nog gezien? Ik haakte pas na zapservice in …leuk om te zien dat pvv’ers tot vara meubilair zijn gedegradeerd, het zat er maar en deed geen mond open.Nou ja, wel zo rustig…


  ⚠️ Meld

 144. Wilders prototype van de hedendaagse fascist’
  Cultuurfilosoof Rob Riemen: ‘Partijen die met hem samenwerken zijn medeplichtig’

  Morgen valt bij alle Kamerleden en bewindslieden het boek De eeuwige terugkeer van het fascisme in de bus, geschreven door cultuurfilosoof Rob Riemen. Dat meldt Nieuwsuur dinsdagavond. In het boek concludeert Riemen dat Geert Wilders een fascistische beweging leidt en dat de partij een logisch gevolg is van een nihilistische maatschappij waar alle Nederlanders verantwoordelijk voor zijn. Het boek wil de samenleving een spiegel voorhouden.

  Riemen

  “Geert Wilders en zijn beweging zijn het prototype van hedendaags fascisme. En daarmee zijn zij niets anders dan de logische politieke consequentie van een maatschappij waar wij allen verantwoordelijk voor zijn. Dit hedendaags fascisme is opnieuw het gevolg van politieke partijen die hun eigen gedachtegoed verloochenen, intellectuelen die een gemakzuchtig nihilisme cultiveren, universiteiten die deze naam niet waardig zijn, de geldzucht van de zakenwereld en de massamedia die liever de buikspreker ván dan een kritische spiegel vóór het volk zijn. Dit zijn de gecorrumpeerde elites die de geestelijke leegte cultiveren waarin het fascisme weer groot kan worden.”

  Rob Riemen is essayist en oprichter-directeur van het Nexus Instituut in Tilburg. (weet nog dat ie met Cohen in duiscussie wat bij Buitenhof)In Nieuwsuur gaat hij in debat met historicus en oud-Kamerlid voor de VVD Arend Jan Boekestein. (de man van de opgenomen zeer negatieve uitlaten over leider Mark) …..tegen Maarten van R.

  Heftig

  vergelijken met hoe het begonnen is. niet waar het op uitgelopen is


  ⚠️ Meld

 145. ‘Leers Bulgaars project is besmet’

  Hoogleraren: Minister van Immigratie en Asiel schendt ministercode
  Twee hoogleraren vinden dat Gerd Leers, minister van Immigratie en Asiel de ministercode schendt. Met het aanhouden van zijn bestuursfunctie in zijn Bulgaarse Stichting Fiducia Trajectu behartigt hij als zakelijke belangen naast zijn ministerpost. Daarmee schendt hij de richtlijn uit 2002 die stelt dat ministers de zeggenschap over hun belangen volledig moeten afstaan.

  Hoogleraar Ondernemingsrecht Steef Bartman en hoogleraar staats- en bestuursrecht Margriet Overkleeft keken naar de afwikkeling van de Bulgaarse villa-affaire die er toe leidde dat Leers moest aftreden als burgemeester van Maastricht.

  De wetenschappers ontdekten dat de minister nog steeds verwikkeld zit in zakelijke belangen met zijn Bulgaarse stichting. Leers is voorzitter van Fiducia Trajectu en heeft gekozen voor de constructie om zelf zijn bestuursleden te kiezen en te kunnen ontslaan. Overkleeft noemt die ‘handelswijze’ niet verstandig in De Limburger. “Het Bulgaarse project is besmet. Dat kan zo weer gaan spelen als je het niet goed op afstand zet, zeker met zijn portefeuille.”

  Ook ontvangt Leers 270.000 euro van het Bulgaarse bedrijf dat zijn vakantievilla bouwde.??

  Rutte laat via zijn woordvoerder weten dat het alleen belangrijk is dat Leers zijn belang ‘op afstand’ zet. “Hoe dat gebeurt, is de verantwoordelijkheid van de minister zelf”

  De Limburger: ‘Leers schendt ministercode’

  XXXX

  Wim-Lex en Maxima zetten hun verbouw plannen wel in de ijskast.  ⚠️ Meld

Reageer