Editie Spoolde van Zwolsch Historisch Tijdschrift

Zwolle – In het buurthuis van Spoolde, Eben Haëzer aan de Nilantsweg, werd vrijdagmiddag een speciale editie van het Zwolsch Historisch Tijdschrift gepresenteerd. Het betrof een editie over buurtschap Spoolde.

22-10-2010_zwols_historisch_tijdschrift_voor_weth_van_as_2.jpg

De editie van het Tijdschrift betreft een aflevering met het onderwerp ‘Speuren naar Spoolde’ met historische verhalen over het bijzondere buurtschap. De verhalen zijn geschreven door Pier Karenbeld. Wethouder Filip van As nam het eerste exemplaar in ontvangst.

22-10-2010_zwols_historisch_tijdschrift_voor_weth_van_as_5.jpg

22-10-2010_zwols_historisch_tijdschrift_voor_weth_van_as_1.jpg
 Auteur Pier Karenbeld geeft een historische terugblik…

22-10-2010_zwols_historisch_tijdschrift_voor_weth_van_as_3.jpg
 Dhr. Ben Kam (86), dokter en historicus, luistert aandachtig toe…

22-10-2010_zwols_historisch_tijdschrift_voor_weth_van_as_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ja zusenzo zeker een vitale man die dr Ben Kam ben wel eens bij zijn huiscaan het werk geweest en is ook een hele gastvrije persoonlijkheid.Ondanks zijn leeftijd zet deze heer zich veel in voor de historie van de stad Zwolle.Zijn vrouw is eveneens een aardige lieve vrouw en je komt er nooit ongelegen heb ik ervaren als ik daar werkte


  Maak melding

 2. Wat dacht je van Pier Karenbelt die heeft het n.l geschreven.ook nog een vitale man die veel voor de geschiedenis van Spoolde betekend.Het kostuum wat hij aan heeft ken ik nog uit de tijd dat we een revue speelden in Spoolde ik meen met het 90 jaar bestaan,toen speelde hij burgemeester en dat had hij in het echt maar zo kunnen zijn voor Spoolde .Een geweldige man.Ik zie dacht ik Willem v d Veen ook nog zitten oud journalist en schrijver van vele Zwolse revues.Jammer dat ik zelf moest spelen had er graag bij willen zijn


  Maak melding

 3. Bijzonder hoe Pier Karenbeld vol vuur de geschiedenis levend weet te houden. Zowel op schrift als op het toneel. Onder andere doordat hij de geschiedenis beziet vanuit persoonlijke levens. Dit maakt het laagdrempelig en toegankelijk. Een aanrader!


  Maak melding

 4. Beste mensen het Zwols Historisch [Tijdschrift ligt gewoon in de boekwinkels bij Waanders de roltrap op bij Westerhof weet ik de plek niet.


  Maak melding

Reageer