Het weer: kouder

Zwolle – Zaterdagochtend nadert er een koufront over de Noordzee. De wind draait daarbij naar zuid en trekt aan tot matig, soms vrij krachtig boven land. Aan zee gaat het krachtig tot hard waaien (6-7 Bft.) In het oosten is het nog droog, met zelfs nog even kans op wat zon. In het westen heeft de zon geen kans en kan er al wat regen vallen.

22-10-2010_weerfoto_sterrenwacht_bij_de_nooterhof.jpg
Koepel sterrenwacht Doepark Nooterhof

In het begin van de middag trekt vanuit het westen een regengebied over. De regen is buiig en onregelmatig van karakter en kan gepaard gaan met windstoten. Achter het koufront is het met 9 graden een stuk frisser dan vrijdag. Zaterdagavond gaat de regen over in losse buien. In de nacht naar zondag wordt het geleidelijk wat droger. Naast een paar losse buien in de kustgebieden zijn er dan ook opklaringen. De minima komen uit rond een graad of 5.

Zondag neemt de bewolking weer toe en komen er overdag weer fikse buien voor. Bij deze buien komen opnieuw windstoten voor en is er ook kans op een klap onweer. In de middag draait de wind van west naar noordwest. In het binnenland waait het meest matig, windkracht 4, in de kustgebieden (vrij) krachtig tot hard, windkracht 5-7. Op de westelijke Wadden kan de wind zelfs tijdelijk aantrekken tot stormachtig, windkracht 8.

Maandag hebben we met een noordwestelijke aanvoer verspreid over de dag losse buien vanaf de Noordzee. Met een koele bovenlucht over het relatief warme water van de Noordzee vormen dan in hoog tempo buien. Het wordt ongeveer 10 graden en de wind zwakt gedurende de dag af.

De rest van de komende week is het niet zo herfstachtig als dit weekend, maar het blijft licht wisselvallig.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik moet zeggen dat ik vanaf de marsweg gezien het een lelijk gebouw vind met die koepel erop.Het past na mijn mening helemaal niet in zo,n mooi parkje jammer


    ⚠️ Meld

  2. Het gebouw zelf kan ik wel mee leven (als de bomen zo hoog blijven) maar waarom heb ik het gevoel alsof ik op de landingsbaan op schiphol aan het rijden ben met al die zwart-wiite gebouwtjes??
    Dat moet wel een hele goede reden hebben??


    ⚠️ Meld

Reageer