VV Berkum ontsnapt in Dalfsen

Dalfsen – VV Berkum heeft de eerste wedstrijd in de ‘knock-outfase’ van het toernooi om de Districtsbeker Oost overleefd, maar had daar wel het nodige geluk voor nodig. Tegen tweedeklasser ASC ’62 werd het in een slechte wedstrijd 2-2, nadat de Dalfsenaren zelfs met 2-0 voor hadden gestaan, maar Berkum was vervolgens net iets beter in de strafschoppenserie en mag dus door in het toernooi.

Berkum-coach Michel van Oostrum moest improviseren omdat veel vaste krachten ontbraken. Middenvelders Frank Hoolsema en Bas Bouwhuis waren nog geblesseerd, maar nu kon ook verdediger Kees Dorgelo niet meedoen vanwege fysieke problemen. Aanvaller Jeffrey van der Vlist ontbrak door een enkelblessure, terwijl Chris van der Meulen door vakantie afwezig was. Wel deed Pascal Diender, lang geblesseerd, een helft mee en ook keeper Mathijs Bouwhuis was weer terug. Allle veranderingen in de opstelling kwamen het Berkum-spel niet ten goede en het was niet aan de verrichtingen in het veld te zien dat er twee klassen verschil zitten tussen de twee ploegen. ASC-middenvelder Bert-Jan Kragt gaf na bijna 10 minuten zijn visitekaartje af toen hij vrij kwam voor de Berkum-goal en zijn schot kon maar net naast kon worden getikt door Mathijs Bouwhuis. In de 18e minuut was het echter wel raak toen de bal na een corner slecht werd weggewerkt door de Berkum-verdediging en Kragt kon profiteren: 1-0.

Vijf minuten later was het opnieuw prijs toen een voorzet van Johan Lindeboom met een fraaie kopbal van, alweer, Kragt werd afgerond en de Dalfsenaren zo op 2-0 kwamen. Berkum kwam slechts enkele minuten later wat terug nadat Onno Tammeling in het strafschopgebied van ASC onderuit werd gehaald. Aanvoerder Marc van der Meulen had geen moeite om de toegekende penalty te verzilveren en zo de achterstand tot een wat acceptabeler 2-1 terug te brengen. Daar bleef het in de eerste helft echter bij en Berkum bleef matig voetballen. Bij Berkum kwamen in de tweede helft Georgie Huisman en Felix Hermsen in de plaats van Pascal Diender en Bart Pleijsier. Berkum zette meer druk en ASC beperkte zich veelal tot verdedigen, wat af en toe met een behoorlijke fysieke inzet gebeurde. In de 52e minuut wist Berkum de achterstand weg te werken. Jeffrey Pohowainjaan, die als één van de weinigen zijn gebruikelijke niveau haalde, gaf een goede voorzet van links en Onno Tammeling zorgde koppend voor de 2-2.

Daarna bleef Berkum weliswaar de bovenliggende partij, maar aanvallend kon er geen vuist worden gemaakt. Dat werd er niet beter op toen Roy Supèr in de 83e minuut met een blessure naar de kant moest. Omdat er al drie keer was gewisseld, Jeroen Horstman was even eerder in de plaats van Bram Roelofs gekomen, moest Berkum verder met 10 man. Beide ploegen waren daarna niet bij machte om in de reguliere speeltijd nog te scoren. Tot opluchting van de weinige toeschouwers op het natte en kille Sportpark Gerner kwam er geen verlenging maar werd de wedstrijd beslist door strafschoppen, waarvan er liefst 14 moesten worden genomen. Uiteindelijk miste Jan Ewoud ten Brinke, in het verleden actief in de Berkum-jeugd en daarna bij WVF, zijn penalty. Hiro Gnanapragassam liet zien dat hij over sterke zenuwen beschikt door de beslissende strafschop vervolgens achter ASC-keeper Jan Westerman te schieten.

Artikel delen:

Reageer