CSV ’28 laat zich de kaas van het brood eten

Swifterband – Zaterdag, 23 oktober 2010, geteisterd door hevige slagregens en een zeer strakke wind, heeft CSV ’28 in het bekertoernooi een onnodige nederlaag geleden tegen Swift ’64. CSV ’28 begon in Swifterbant voortvarend aan het bekerduel tegen Swift ’64. Beide teams misten enkele basispelers, maar dat belette trainer Arnie Pot niet om zijn team vanaf het eerste fluitsignaal vol op de aanval te laten spelen. Dat resulteerde al direct in doelpogingen van Lauwand Suleiman (via keeper Telgen hoekschop) en Peter Bruintjes (kopbal net over).

Aan de andere kant trad keeper Ronald van Bekkum bekwaam op bij een doelpoging van Cemil Sahintürk, die door mistasten van de CSV verdediging een vrije schietkans kreeg. Nadat Matthijs Kremer eerst nog een voorzet van Mayken Stolte rakelings miste, was het de volgende minuut raak. Via een door Willem te Vogt opgezette aanval kwam de bal bij Peter Bruintjes die Lauwand Suleiman keurig in stelling bracht. De vleugelspeler rondde beheerst af (0-1). Ook in het vervolg was CSV heer en meester en het wachten was min of meer op een verdubbeling van de voorsprong, die echter niet kwam. Mogelijkheden waren er wel, maar zowel Leon Steenbergen als Yavuz Özdemir misten in kansrijke positie het vijandelijke doel.

Na de thee kwam Swift al vrij snel op gelijke hoogte, toen een vrije trap van Christiaan Koopman door iedereen werd gemist om, buiten bereik van de verdediging, in het doel te “hobbelen” (1-1). Swift kreeg nieuwe moed maar doelpunten vielen er aanvankelijk niet, omdat eerst Willem te Vogt een doelpoging van Meloudi Zaki blokkeerde en daarna Ronald van Bekkum een vrije trap van Roderick Cosijnse op vakkundige wijze onschadelijk maakte. Na 20 minuten gaf de verdediging van CSV de bal op een presenteerblaadje aan Meloudi Zaki, maar deze geroutineerde speler schoot te gehaast en daardoor onzuiver. CSV drong in deze fase van de strijd erg aan, maar was bij de afronding niet erg gelukkig. Ook een “vliegend” schot van Fikret Akin werd door keeper Telgen bekwaam gepareerd. Aan de andere kant was het Swift dat loerde op de counter. De ploeg was erg snel in de omschakeling en dat had na ruim een half uur succes, toen Kees ten Kate aan het eind van zo ’n snelle uitbraak stond. De verdediger rondde het bekwaam af door aan de ene kant te dreigen en aan de andere kant te schieten (2-1). In blessuretijd scoorde Koopman zijn 2e treffer voor Swift en bracht de eindstand op 3-1.

Gezien het spelverloop en het veldoverwicht van CSV ’28 in de eerste helft van het duel, een enigszins geflatteerde overwinning voor de polderploeg.

Door Maurits Vermeulen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer