Algemeen Log 190

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 191 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 252
 1. Allen dank; het was een heftige strijd*, en was blij dat Bernard even de tijd nam.

  *ook bij vorige algblogovergangen geconstateerd dat er tussen de aankondiging dat het oude blog is afgesloten en de opening van het nieuwe, tergend veel seconden voorbij tikken….


  Maak melding

 2. Het valt dit keer mee.
  Meestal als er een algemeen log wordt gestart gaan de eerste 20 berichten over wie de eerste was die op dat log kon aanvallen.
  Dan is er een soort top 10 van de hitmakers en daarna komen er nog wat naweeën en uiteindelijk mag er een algemeen log starten.

  Ik gun iedereen zijn/haar lol, maar bij een nieuw log weet ik al dat het met flauwekul begint.
  Dat is dus een vast kliekje en het gaat uiteindelijk nergens over.

  Het is overigens wel een goede oefening voor straks in het bejaardentehuis.  Maak melding

 3. Ach Hans2, ik mag nog even van de nachtzuster reageren. Het is idd flauwekul, maar wel serieuze flauwekul!

  Heb jij nog wat te melden wat geen flauwekul is?


  Maak melding

 4. Weet iemand wat er aan de hand was in de binnenstad? Zag allemaal politie. Hoorde zelfs iemand schreeuwen:”op de grond”. Was er te ver vandaan om te zien wat er nu aan de hand was.


  Maak melding

 5. Hans2 00:39 Je slaat de punaise op zijn kop! Het gaat helemaal nergens over. Mooi bruggetje naar Feyenoord is dat he …. :'(


  Maak melding

 6. Bericht door Admin., op 25 oktober 2010 om 09:49
  @Plantje On Topic graag !

  Pardon?!? Ik zit in het algemene log….

  Waarom heb ik toch het idee, dat hier zich iemand illegaal voor “Admin” uitgeeft?


  Maak melding

 7. Ik moet trouwens zeggen, dat ik iedere ochtend weer positief verrast ben door de enorme hoeveelheid werk die de wegwerkers tussen Zwolle en Meppel weer verzet hebben!
  Ze werken hard en ik denk dat het reizen van en naar Zwolle voor velen een stuk prettiger zal gaan worden door al hun moeite!


  Maak melding

 8. @Ingrid Bij je reactie ben je mij vergeten, aangezien het kliekje liefhebbers zijn van lijstjes. Heb ik, om jullie een plezier te doen, ook een lijstje gemaakt.

  Marcello 1
  Hans 2
  Anti Vast Kliekje 3
  😉


  Maak melding

 9. Sorry hoor maar jij bent tegen het vaste Kliekje. Dus ik dacht daar hoef ik verder niet op te reageren. Want ik hoor daar ook bij.Weet namelijk niet wat je wil.


  Maak melding

 10. Kliek volgens Van Dale:

  1. Smadelijke naam voor een aaneengesloten (m.n. om een centrale persoon gerangschikte) groep van personen die elkaar aanhangen, voorspreken en bevoordelen of zekere denkwijs voorstaan
  2. (meest in verkleinvorm) overschot van een maaltijd;
  3. kwak, kluit

  Het lijkt mij aannemelijk dat – ondanks de toevoeging () bij punt 2, ‘anti vaste kliek’ doelt op de definitie van ‘kliek’ onder punt 1.
  Ik vrees dat de “vaste kliek” straks gaat ruzieën over wie de “centrale persoon” is. Maar alle gekheid op een stokje, ik geloof dat ik na de 3e keer dat ik wat uitgebreider en vaker reageerde op een onderwerp, al beschuldigd werd van onderdeel zijn van een kliek. Nieuwelingen worden dus niet uitgesloten, wat bij een ‘kliek’ vaak wel het geval is. Integendeel, zaterdag sprak Ingrid al verheugd over “vers bloed”, toen een nieuwe naam zich meldde. Iedereen mag en kan meediscussiëren; dat wordt juist aangemoedigd. Dat niet iedereen geïnteresseerd is in de postings over logvergrendeling of logopening, is duidelijk. Dan ben ikzelf ook niet, hoewel ik soms ook gegrepen wordt door de spanning van het winnen ervan.
  Maar anti vaste kliek, ik zou zeggen: discussieer mee over wat voor onderwerp dan ook,. Dan zul je zien dat de “vaste kliek” het zelden eens is met elkaar en dat de scheidslijnen tussen de meningen bij elk onderwerp anders lopen.


  Maak melding

 11. Bericht door Admin., op 25 oktober 2010 om 09:49
  @Plantje On Topic graag !

  Pardon?!? Ik zit in het algemene log….

  Waarom heb ik toch het idee, dat hier zich iemand illegaal voor “Admin” uitgeeft?

  ==========

  Dat was zeker het geval!
  Hij of zij zal dat niet meer kunnen doen 😉


  Maak melding

 12. Hoi webloggers willen jullie mijn neef helpen:
  Stem dan op hem b.v.d.
  ik heb jullie hulp nodig!

  18 dec vindt er een groot dance evenement plaats in de IJsselhallen en ik kan daar draaien….maar daar heb ik stemmen voor nodig!

  wil jij een stem uitbrengen

  ik zal je uitleggen hoe dat moet.

  Ga naar http://www.fusionofdance.nl

  – dan de linkerkant aanklikken(indoor website online)

  – de website gaat laden, daarna kun je op enter website klikken

  – bovenin staat een knop vote now, klik daar op

  -ga naar trance/hardtrance

  kies Imad-JaY en klik op vote!

  Ik hoop dat het lukt.


  Maak melding

 13. Onzin hoor. Geen klachten van mij over fusionofdance. Integendeel! Ze organiseren vooraf zelfs een informatiebijeenkomst voor omwonenden omdat ze ‘hechten aan een goede informatieuitwisseling met u als omwonende’! Hoe netjes wil je het hebben. Nog nooit meegemaakt!


  Maak melding

 14. Imad-JaY nog dik aan kop met 32%. Kan hij hier ook vertellen wat Trance/Hardtrance precies is. Klinkt mij wat occult in de oren, maar zal wel een stroming in een bepaalde muzieksoort zijn.


  Maak melding

 15. Roxy Music (met Brian Ferry) – More than this toch jetzt op radio 2?

  Zwijmel maar raak! Dé TOPDEEJEE van Zwolle: Hans Stroeve had er nu al zin in, las ik net op de mail…..we hebben hem ook onze top 3-gemaild.  Maak melding

 16. Paul is dood, nou ja ik ben er niet rouwig om ;):P

  Uiteraard wens ik de nabestaanden en de duitse/spaanse voetbalbond veel sterkte met dit verlies….


  Maak melding

 17. er gaat niets boven Groningen: maar wat betekent:

  KOVVIEVERZIEDE MET LAIDJES.?

  DVHN | Gepubliceerd op 26 oktober 2010, 13:09
  Groningen –
  Vereniging De Grunneger Sproak houdt zondag 31 oktober een kovvieverziede in het Der Aa-theater aan de A-kerkstraat in Groningen. Amusementskoor De Kaanster Vlinthippers uit Kantens treedt dan op met een selectie bekende en onbekende Grunneger laidjes.  Maak melding

 18. Beste moppen?

  Om nummer één op de lijst van de 50 beste moppen aller tijden moesten we erg lachen: Een vrouw stapt een bus in met haar baby op de arm. De buschauffeur zegt: ??Oef, dat is de lelijkste baby die ik ooit gezien heb!?? De vrouw loopt ziedend naar de achter en gaat zitten. Tegen de man naast haar zegt ze: ??De chauffeur heeft me wel zó beledigd. Zegt die man: ??Dan moet je hem gewoon een koekje van eigen deeg geven. Lopen maar, ik houd die aap wel even voor je vast.??

  Verder bewijzen de vijftig ??beste moppen?? eigenlijk alleen dat er over humor niet twisten valt. Een deel van de lijst is ronduit flauw. Veel woordspelingen, en die leveren eigenlijk nooit een echte dijenkletser op, maar de Engelsen (en Seth Gaaikema) zijn er dol op.
  Het aller-opmerkelijkste aan de lijst (die werd samengesteld door 36.000 stemmers op internet) lijkt nog te zijn dat er wel 13 grappen in staan van Tommy Cooper, de Britse komiek die in 1984 tijdens een tv-opname stierf. Wat al aangeeft dat de meeste grappen op zijn minst een beetje belegen zijn.

  Toch nog een aantal die we wel amusant vonden:
  9. Ik ben op een whiskey dieet. Ik ben al drie dagen kwijt.
  12. Mijn schoonmoeder is in een wensput gevallen, ik was stomverbaasd, ik wist niet dat die werkten.
  18. Mijn therapeut zegt dat ik een obsessie met wraak heb. Dat zullen we nog wel eens zien!
  23. Een priester, een rabbijn en een dominee komen een café binnen, zegt de barman: ??moet dit een grap voorstellen???

  Bron: The Independent  Maak melding

 19. Roda JC – NEC (1-1)

  NEC heeft vanavond de zegereeks van Roda JC doorbroken. De Nijmegenaren bleven in het Parkstad Limburg Stadion gemakkelijk op de been: 1-1. Beide doelpunten vielen na rust. Djoum zette de thuisclub op voorsprong, Björn Vleminckx bracht met zijn achtste seizoenstreffer NEC verdiend langszij.
  Vleminckx WEER: Goeie uitslag voor Ajax
  ——————————————————–
  Heracles Almelo – NAC Breda (4-1)

  Heracles Almelo heeft in eigen stadion moeiteloos gewonnen van NAC Breda: 4-1. De Tukkers stegen naar de twaalfde plaats met twaalf punten uit elf duels. NAC verzamelde een punt meer en staat elfde. Binnen een half uur stond Heracles al met 3-0 voor. De eerste twee doelpunten kwamen van Samuel Armenteros en Mark-Jan Fledderus. In de 27e minuut benutte Willie Overtoom een strafschop voor de thuisploeg. Invaller Glynor Plet maakte tien minuten voor tijd de vierde treffer voor Heracles. NAC deed nog iets terug via een vrije trap van Kees Luijckx.  Maak melding

 20. Heerlijk ingrid, kwam zaterdag ochtend spontaan op, inpakken wegwezen. Kinderen hebben het heerlijk gehad en wij ook even lekker rust geen telefoon internet ect. Lekker wezen wandelen door de bergen en bos, de oudste kon met de boer mee de dieren verzorgen. Kortom was een succes!


  Maak melding

 21. Ha Derk, als ik hier zo een tijdelijk emailadres (dankzij jou kan ik dat nu) zet, kun je mij dan je rekeningnummer of je adres geven zodat ik ?? 10 euro kan overmaken of opsturen?


  Maak melding

 22. Minirokken-verbod in Italië

  ***IST VERBOTEN!***
  Komt er zeker ook rokjeskijkende en keurende pliesie

  Rechtse burgemeester wil sexy kleding hard aanpakken
  In de Italiaanse badplaats Castellammare di Stabia, in de provincie Napels, wil de burgemeester een verbod op minirokken en andere ‘onzedelijke’ kleding invoeren.

  De Franse Niqababes die eerder deze maand in een protestvideo een link legden tussen een boerka- en minirokverbod krijgen hun gelijk op een dienblaadje geserveerd. In Italië wil een burgemeester uit veiligheidsoverwegingen minirokken verbieden.

  Het Laatste Nieuws schrijft:

  Vooral minirokjes, diep uitgesneden topjes en laaghangende jeansbroeken zullen worden geviseerd, tenminste als burgervader Luigi Bobbio zijn zin krijgt. “Het is de bedoeling om een betere samenleving te creëren,” aldus de burgemeester. “Toeristen met een ongepaste dresscode zullen beboet worden.”

  Bobbio is lid van de rechtse regeringspartij Il Popolo della Libertà (Het Volk van de Vrijheid) van premier Berlusconi. Hij voert in totaal 41 verboden in die de persoonlijke vrijheid aantasten, zoals ook een verbod op straatvoetbal. Net als andere lokale bestuurders gebruikt Bobbio een door Berlusconi uitgevaardigde wet die lokale autoriteiten ruime bevoegdheden geeft om de ‘onveiligheid’ te bestrijden.  Maak melding

 23. Ha ha 3 foto’s opgevoerd laat alleen de mooiste foto 2 keer zien. De minst en de meest sexy rok niet….maar die moet je zelf maar ff googlen:
  Vind dit een strakke actie van Hans ;):D


  Maak melding

 24. Ow ja Dame, rechts heeft 5 hobby’s: die daar nixxx mee te maken hebben. Partners moeten ook passen in die hobbydrift: geld, hun eigen ego, status, macht en aanzien.

  Tja, ze doen maar, maar zielig staat het wel. Zeker als ze op hun 85e nog een klein jongetje hun golfkar laten voortduwen en er alleen lopen om gezien te worden. Ze kunnen er geen hout van, dat hebben wij dan overigens wel weer gemeen 😉


  Maak melding

 25. rutte; nu lekker kortzichtig op alles wat jongeren betreft bezuinigen en niks nada noppes aan de jeugdwerkeloosheid doen -behalve holle frases stamelen- om er dan met zijn rechtse vriendjes op z’n 85e achter te komen dat het wel zo handig was geweest als er nog iemand zou zijn om hem te helpen eten of luier verschonen…maar ja, te laat te laat.


  Maak melding

 26. 😀 Youp van ’t Hek pakt helpdesk-hel aan (DE NIEUWE BUCKLER?)

  Cabaretier komt in actie na schandalige behandeling door T-Mobile
  Van het kastje naar de muur, van de hoorn naar de haak, van het hek naar de dam, steeds stuitte Youp van ’t Hek op het bekende afpoeierbeleid toen hij een probleem had. Woedend wendde hij zich tot Twitter en liet zijn ergernis de vrije loop. Binnen de kortste keren wilde T-Mobile hem toen wel helpen. En dat maakte Van ’t Hek pas echt boos.
  .Aanleiding? ….de column van afgelopen zaterdag JOPPUH :D:D:D


  Maak melding

 27. Mooi Derk dat jullie het zo naar je zin hebben gehad.
  @ Dick, er staat een leuk intervieuw met Youp in de Libelle (niet jou blad:)) maar misschien ligt ie bij de kapper.


  Maak melding

 28. Dan volgt hier nu ook wat voor de schaakliefhbbers:

  Ik ben bezig met de voorbereidingen van het boek
  over mijn schaakopening “PEC ZWOLLE”.
  Afgelopen zondag had ik nog contact met Gerard Welling.
  De kenners weten, dat Gerard de autoriteit in Nederland
  is op het gebied van “vreemde” openingen.

  Voor alle zekerheid nog maar even de beginzetten van
  mijn opening:

  1. h2-h3 e7-e5
  2. a2-a3 d7-d5
  3. d2-d3

  Gerard, nog bedankt voor je tips!


  Maak melding

 29. Goedemorgen allen.

  Marieke de 2e : dank voor KOVVIEVERZIEDE = koffievisite.

  kwam gister bij het zoeken dit tegen:

  “old worden is ainigste menaaier om laank te leven.”


  Maak melding

 30. @PEdV… zet ik alleen een link neer, in plaats van een bijzonder lang verhaal te knippen en plakken, is het weer niet goed… 😉

  Maar goed, hier de samenvatting: Youp gooit zn cabaretprogramma over een iets andere boeg om weer geloofwaardiger te klinken. In de link onder andere een klein voorproefje, een filmpje van zijn komende show.


  Maak melding

 31. @PE en Eva Zo zie je maar weer dat iedereen er iets anders uithaalt. Mijn samenvatting zou zijn: Youp zit in de penopauze, baalt van de sleur in zijn leven, valt 14 kilo af, besluit minder gemakzuchtig te worden en zelf aan te pakken in plaats van anderen in te huren, en blijkt uiteindelijke weer helemaal gelukkig te zijn geworden met zijn vrouw Debbie Petter. Oh ja, dat is te merken aan de inhoud van zijn programma.


  Maak melding

 32. Goede morgen!

  @Drama: ik mag mijn afkomst natuurlijk niet verloochenen 😉

  Nog iets anders; nu is het herfstvakantie. Maar het valt me op dat er weinig activiteiten voor kinderen zijn georganiseerd… jammer. Dan gaan we zelf maar een activiteit bedenken 😀


  Maak melding

 33. Goodmorning Zwolle!!

  Wat een kippenvel moment, honderden mensen bij de training en een bijna uitverkochte Kuip! Daar kan je toch alleen maar heel veel respect voor hebben?

  @ Zwolse, hoe hoog waren de kosten voor die activiteit nou precies want mijn broertje vertelde mij een bedrag (ik meen rond de 80 euro) waardoor het voor hem niet mogelijk was om mee te doen.  Maak melding

 34. Dame; maar het feit dat youp zijn beste tijd gehad heeft en links en recht inmiddels is ingehaald (denk lebbis en jansen…mensen die echt leuk zijn) kan hij niet veranderen, het is en blijft een elpee die al jarenlang in dezelfde groef blijft steken, en zijn publiek is van het soort die ook lacht om die zogenaamde grapjes van wilders, balkenende of rutte…dus tel uit je winst.

  Alles wat ertoe doet word door deze regering weggeschrapt maar youp blijft bestaan, say no more.


  Maak melding

 35. @QM Persoonlijk heb ik Youp altijd de zwakke kopie van Freek de Jonge gevonden. Beetje zelfopgeblazen mannetje. Is kennelijk nu wat lucht uit. 😉


  Maak melding

 36. Mogguh, zit pas aan de 3e bak pleur. Kom net uit de trein met 2 hele leuke (net ex-)studentes, wou bijna meerijden tot Leeuwarden, maar misschien zijn ze er morgen weer.
  ——————————————————
  En wie zong ook alweer: “Misschien kom ik je mooooorgen tegen en misschien is het wel beeeeeeter van niet” Komt toch uit JA: STIEKUM GEDANST, Trein is trouwens praktischer ivm overleg elders. Bovendien ga ik dat misschien wel heel vaak doen: beweging, naar het station
  en van het station af.

  ****

  Pfff maken ze reclame voor de VVV op de radio….door een BN-er zo te horen. Daarom is daar alles zeker zo duur
  :o:o:o Betaalde gister 1,95 voor een blauwitte mooie (welliswaar) simpele pen. Kostprijs? 30 ct in Azie?


  Maak melding

 37. Mogguh, Dame gelukkig toch dat alle smaken verschillen. De Kleurrijke Youp vind ik een toppert en dat misgunnende geneuzel: neuh heb ik dan weer NIXXX mee 😉 Het zou wat zijn als we allemaal van Hepie en Hepie hielden of van Mozart. Alle mensen zijn verschillend: dat vind ik pas fascinerend…..Knap van Youp dat ie altijd de juiste (actuele) snaar weet te raken…..En ik moet hoognodig weer eens naar een programma van hem toe: vele malen beter als op TV. Volgens mij stond ie er nu niet bij…..en uh: wat een smaak van vrouwen :-*:-*:-*
  Vind die intellectuele vrouw van domineeszoon (ook al, meerdere BN=ers zijn het) Freek veeeeeeeeeeeeeeel minder aantrekkelijk. Freek zelf is ook goed trouwens, in mijn bescheiden beleving.

  Oewwww nu op radio 2: kan ’t niet helpen”SEX BOM” van wie ook alweer?


  Maak melding

 38. @ Bericht door ingrid, op 26 oktober 2010 om 23:23 !!!!

  Bedankt, ga ik em kopen Libelle zal toch haast nixxx kosten?

  Kan me wel voorstellen dat het over huishouden gaat: interessant!  Maak melding

 39. Toen ik nog thuis woonde werd ik helemaal gek van mijn broer en zijn woord voor woord opdreunen van de cabarets van Freek de Jonge, die ik overigens VRE-SE-LIJK vind! Ik ben meer een Youp- liefhebber.

  Maar ook Youp kan mij niet altijd meer bekoren… Guido Weijers is tegenwoordig meer mijn humor…


  Maak melding

 40. @ Derk, hmmm

  @Dick toch even een 310 euro met posten bij elkaar gebracht

  Die digitale veilig moet doorgaan! Als we genoeg te veilen hebben (Harry’s kringloophal heeft jullie toch ook niet met een kluitje in het riet gestuurd? Royale vent!)

  Heeft de Stentor een columnist? Mag ie hier 1 malig een column opzetten voor 50 Euri?

  Dan is het bedrag misschien verdubbeld…..zit jouw verdubbelaar overigens ook al in die 300-plus 350 min die we tot nu toe hebben? Vallen er geen foto’s te verkopen op het draadje “WeblogZwolle bezoekers in actie voor KiKa”….bedoel de haringhappers….die 5 (van hun ouders natuurlijk 10 of 12 Euro…10 zonder de foto erbij 12-15 met foto cadeau)?

  Vind dat we nu nog wel tijd hebben…..die goede stichting blijft bestaan en deel-2 = slot kan dan volgende keer ook topic worden?
  Op deel2 meer gekochte reclame op de foto?
  Met de collectebus, wil ik nog wel doen rond, in de gemeenteraad.
  Kan iedereen er eventueel nog wat in doen en natuurlijk langs B&W. (dat moet een ander maar doen dan).

  Tja en van de Zwolse (superdraaiende middenstand) verwacht ik natuurlijk ook wat (in ruil voor vermelden van hun naam). Evenals van Wehkamp en Scania, (wiens namen al zijn vermeld).  Maak melding

 41. Gaaf evenement Zwolse! Mooie foto’s ook! Pipo Witsche, wat deed Richard W. momenteel ook alweer?

  Bedankt Eva! Voor Youp! Kijk eerst ff de Libelle-link af……

  QM gelezen?

  en zijn publiek is van het soort die ook lacht om die zogenaamde grapjes van wilders, balkenende of rutte…dus tel uit je winst.

  Wel knap een analyse van al het volk dat wekelijks van zijn column geniet, van de achterpagina op de VARA-gids en van zijn onovertroffen show’s :D:D:D


  Maak melding

 42. @ Koko, bedankt voor de zorgen, maar ik ben allergisch voor dat soort dames……grote boog. Maar ik had vanmorgen weer vette mazzel 2 hele leuke (net ex-)studentes, wou bijna meerijden tot Leeuwarden, maar misschien zijn ze er morgen weer.

  2 hele leuke (net ex-)studentes ontmoet, wou bijna meerijden tot Leeuwarden, ach ….misschien zijn ze er morgen weer. Of andere dames. Bij ons krijg je openbaar vervoer ook vergoed.

  Politie in Brabant is heel grootschalig bezig met intensief huisonderzoek in Mierlo, Geldrop en nog een plaats.
  Gestolen auto’s, drugs, belastingfraude etc.
  En maar Alaaf en Gezellig he-roeptoeteren

  Vitesse krijgt Ferrer (ex Baca) als trainerT met MENZO
  :D:D:D als assitent!  Maak melding

 43. Net bij Frits in de 2spraak: ff bij voorbaat, eens:

  2 snoeischaren (ivm bezuinigingen) zeiden tegen elkaar:
  Nanja of Manja (Vermolen?) uit Zwolle “Ik hou ervan als snoeischaren snoeihard zijn”.:D:D:D


  Maak melding

 44. Maar uh, kon me vandaag niet scheren want het scheerapp lag nog in de auto, waar moeders mee wegging 😮 Nou ja, as t maar weer glad is voor de bokavond 8)


  Maak melding

 45. Tol Hanse gister gehoord….gelijk aanbevolen aan zoonlief (omdat ie er zondag geweest is) maar die negeerde supercool BIG CITY :D:D:D

  3 J’s vanochtend ook gehoord “Hou van mij”? Goed.

  En Eros Ramessotti oid niet met Musica ?….gezellig hoor die muziek!


  Maak melding

 46. Dat is niet een handreiking maar een heel klein muizengaatje waar misschien een muizenpootje doorheen past:

  Job Cohen over een punt uit het dichtgetimmerde regeerakkoord.


  Maak melding

 47. Fokko Ebbens, schreef gister een leuk stukje in de Metro. Over Brentford-Birmingham City 4e ronde Leuque Cup. Ben zelfs benieuwd naar de uitslag (maar eens zoeken). Zit ie in Londen, Wichert? (staat nl onder zijn naam).


  Maak melding

 48. dick; als youp op toneel van die ranzige n**kbewegingen maakt…is dat dan leuk??? Dat is toch gewoon ranzig en schrijnend gebrek aan inspiratie…en dan istie ook nog zo lamlummelig om daar minutenlang mee door te gaan.
  Sorry hoor, maar bij deze koning van kleingeestigheid haak ik af, en zijn ronduit slechte nrc columns doen de rest.
  Ooit bevlogen, nu arrivé maar vind zichzelf nog steeds te goed voor in de prive (rijmt), da’s youp.Ja idd smaken verschillen maar youp is niet langer meer de ambachtsman die hij ooit was, maar een trieste klucht van zichzelf geworden, het is alleen hoog tijd dat hij er zelf eens achterkomt.

  Godzijdank geeft maarten van Rossem een oudejaarsconference…!


  Maak melding

 49. Dick, Brucht heeft die papieren volgens mij niet ,zijn afkomst is inderdaad Fries,mag geen bvo trainen.Of Fokko in Londen zit weet ik niet hoop wel dat hij er dan zaterdag weer is.Gisteravond nog telefoon gehad????


  Maak melding

 50. OM eist werkstraf om wilders-rap(bron:nu.nl)

  nou heb ik die bewuste rap eens ge-you tuupt en
  a) er is amper een woord van te verstaan
  b) het klinkt wel zodanig dat alleen een hele kleine incrowd daar blij van word, te weten 12 tot 14 jarigen

  volgens mij voelt wilders zich inmiddels overal bedreigd door.


  Maak melding

 51. Tja Derk daar moet je toch niet aan denken, eten in het restaurant, elke ochtend verse broodjes, met regelmaat een balletje, s’avonds naar de kantine, kinderen die zich vermaken met de aanwezige activiteiten.

  Mij niet gezien:P:P:P


  Maak melding

 52. pppfffff zeg dat wel, lekkere hertenbiefstuk gehad met rode kool en als nagerecht 3 soorten ijs met verse vruchten.
  Je zult met dit weer maar op de camping zitten:P:P:P


  Maak melding

 53. Maar dat is wel lekker Koko wij hadden laatst bij het Nonnetje in Harderwijk biefstuk van een ree heerlijk. Trouwens bij Bos huis drie in Speuld moet je eens de wildschotel nemen je likt je vingers er bij af ( alleen staat dat daar niet zo netjes)


  Maak melding

 54. Prijsberekening: Huur chalet (29-10-10 t/m 01-11-10)??75,00
  3 nachten Kinderbed (29-10-10 t/m 01-11-10)??6,00
  3 nachten Kinderstoel (29-10-10 t/m 01-11-10)??6,00
  Bedlinnen??20,25
  Eindschoonmaak??37,50
  Parklasten??13,20
  Administratiekosten??20,00
  Totaal:??177,95

  Is een 6 persoons challet, is dat wat koko?


  Maak melding

 55. @Dick, zeker de open brief gelezen, op zich goed.

  Jammer dat er niet iets stond met daarin dat de korpsleiding beter gaat luisteren naar Jan met de pet om daarmee onnodige frustratie te voorkomen. Als Jan met de pet eerder gehoor had gevonden bij de korpsleiding was de frustratie vast niet op deze wijze in een column terecht gekomen.
  Zoals zo vaak wordt de boodschapper aangepakt in plaats van de boodschap op te pakken……


  Maak melding

 56. (ingezonden mededeling)

  De Paarden Sex Vereniging distantieert zich van de
  ophef die is ontstaan, nadat zich in een buitenwijk
  van Rotterdam een tiental incidenten had voorgedaan.
  De vereniging stelt in een verklaring, dat zij er ook
  niets aan kon doen.


  Maak melding

 57. Dan volgt nu een verslag van de partij tussen

  PETER ERIK DE VISSER en RUBEN RUWARD

  die op woensdag 6 oktober 2010 bij mij thuis
  werd gespeeld.

  De partij werd rond het middaguur gespeeld.
  Ik heb zwart.

  1. Pc3 g6
  2. Pf3 b6
  3. g3 Lb7
  4. e4 Lg7
  5. d4 d6
  6. b3 e6
  7. a4 a5
  8. Lg2 Pe7
  9. Lb2 0-0
  10. h4 h5
  11. 0-0 (uit mijn aantekeningen blijkt,
  dat ik na mijn 10e zet remise heb aangeboden.
  De witspeler had daar geen trek in.)
  11. …. Pd7
  12. Pg5 c5
  13. Pb5 Db8
  14. Tb1 Lc6
  15. c4 Lxb5
  16. axb5 e5
  (Morgen het tweede deel.
  Ik ga nu slapen.)


  Maak melding

 58. Goedemorgen allen.

  Morgenavond in wijkcentrum de Enk (Assendorp):

  Curbstone plays Pink Floyd.

  mmv Popkoor Peppersweet.

  (tbent bijna allemoal Assendörpers, en ’t klinkt toch internationaal!)
  vanaf 21.30 uur. toegang gratis.


  Maak melding

 59. AMSTERDAM – Wesley Sneijder wordt, als hij een handtekening zet onder een nieuw vijfjarig contract bij Internazionale, de bestbetaalde voetballer van Nederland,
  De nieuwe verbintenis gaat de creatieve middenvelder vijftien miljoen euro bruto, zo??n 7,5 miljoen euro netto, per jaar opleveren, zo meldt De Telegraaf.

  —-
  Het is en blijft behelpen, want hier gaat ook nog de Yolanthe-aftrek af.


  Maak melding

 60. @ Wichert;

  niet hoop wel dat hij er dan zaterdag weer is. EENS…Gisteravond nog telefoon gehad????

  De hoorn moest er toch gisteravond naast? Gientje, ben een tijdje weggeweest en de kinderen bellen nogal via de vaste….hebben ook weinig beltegoed. Mooi: lijntjes bezet houden…..

  Maar als het over die actie met telefoonpanel gaat….had ik toch niet meegedaan. Gaf gister wat aan de zwerfster voor de C1000 en hoefde de krant niet, hoewel deze wel eens lezenswaardig is gewest. Oeps….ineens:  Maak melding

 61. Zwolle cullinair vind ik een erg leuk evenement, ben vorig jaar niet in het Deltion geweest. Maar wel 2x toen het nog in de Broerenkerk was.


  Maak melding

 62. Admins: echt petje af voor de manier waarop jullie dit weblog beheren! Allemaal vrijwilligerswerk en toch altijd de positieve insteek weten te hanteren en het voor iedereen leuk kunnen houden!

  Netjes!


  Maak melding

 63. @Drama:

  Morgenavond in wijkcentrum de Enk (Assendorp):

  Curbstone plays Pink Floyd.

  mmv Popkoor Peppersweet.

  (tbent bijna allemoal Assendörpers, en ’t klinkt toch internationaal!)
  vanaf 21.30 uur. toegang gratis.

  Begint het niet om 21u?? Tenminste, deze info was mij ter ore gekomen.
  Misschien kom ik nog even kijken 😀


  Maak melding

 64. @marieke de tweede, de Pink Floyd-cub zou oorspronkelijk in Stadshagen spelen (idd 21.00 uur), maar dat kon daar niet doorgaan. Heb net nog even op de poster gekeken: 21.30 uur in de Enk. Ik ga sowieso.


  Maak melding

 65. Vervolg van missie van collega in Haïti. Had hem al eens geïnterviewd over de vele reizen die hij ondernam in het kader van het….komtie (eigenlijk Wim-Lex’s werk) WATERMANAGEMENT ter plekke.

  Vervolg van het werkbezoek van Henk en zijn collega Margo van Stichtse Rijnlanden.
  Vandaag zijn we de naar hoofdstad Porte au Prince geweest voor overleg met Service Nationaal Resources en Eau. Hun kantoor lag in puin en ze zijn tijdelijk gehuisvest in een langwerpige iglo tent. Zeven rijen van 12 bureaus staan in de lengte van de hal, ongeveer 80 mensen zijn bezig achter beeldschermen met ieder dezelfde bureaulamp. Wel even opkijken van zoiets. Binnen lekker fris vergeleken met buitentemperatuur van 38 C. In de stad is het chaos qua verkeer, na een rit van 2 uur zit je in het centrum en dan nog weer een uur om bij het ministerie te komen.

  Om twee uur vanmiddag hebben we de GIS kaarten gekregen met de stroomgebieden van de rivieren en de risicogebieden, De grootste plaats blijkt 1 groot risicogebied te zijn. We zijn blij met de kaarten en de Canadese collega’s zijn blij verrast met het resultaat. We hebben ook luchtfoto??s van iedere gemeente geritseld, Tegen 6 uur vanavond weer “thuis”, voor 3 uur vergaderen dus 6 uur auto gereden. Vanavond hebben Margo en ik over de grote lijnen van onze rapportage gesproken,

  en morgen hebben we nog een veldbezoek voor de laatste 4 van de in totaal 14 stroomgebieden.

  We zitten in Fort Royale, dit is te vinden op google. Via de hulp organisaties die hier vrijwel dagelijks vergaderen hebben we actuele info over cholera.

  Doordat we tijdens onze bezoeken aan de hoofdstad geëscorteerd worden is het toch wel een bijzondere missie. Maar we zijn te druk om daar veel met bezig te zijn.
  Hartelijke groet Henk  Maak melding

 66. Wie heeft er trouwens nog een lekker recept voor bruine bonen soep.
  Als je op internet zoekt, zie je vele verschillende ingredieënten. Wie wel en wil zijn recept delen.


  Maak melding

 67. Ingrid.

  Bruine bonen (nacht in water laten wellen)
  Vleesribbetjes met blokje vleesbouillon en stukje gerookt spek paar uurtjes laten trekken.

  Bouillon zeven.

  Ui snijden en in boter en bloem aanfruiten.

  Vlees plukken en spek in blokjes snijden, gesneden knolselderij/prei/ ui wat peper en zout en laurierblad toevoegen en nog 20 min op laag vuur doorkoken.

  Vroeger deed men er ook wel saucijseworstjes of gehaktballetjes in om er een volle maaltijdsoep van te maken.

  Eet smakelijk.:)


  Maak melding

 68. Met boeven vang je boeven. Vraag is wie nu straks wie op de strontkar zet.
  Tubantia van afgelopen dinsdag

  Benno Schoemaker uit Hengelo richt een Burgerwacht op om de Almelose pyromaan in de kraag te kunnen grijpen. Een oproep op RTV Oost leverde inmiddels al zeventien medestanders op. Alle kandidaten komen voor een tactisch gesprek vanavond eerst bij elkaar waarna de gegadigden in groepjes worden opgedeeld.

  RTV Oost van vandaag

  De Hengeloër Schoemaker is per direct uit de Burgerwacht in Almelo gestapt. Aanleiding is het grote aantal aangiften van oplichting dat tegen hem is gedaan.

  Volgens de schrijver van een anonieme mail die op de redactie van RTV Oost is binnengekomen, zou Schoemaker een groot aantal van zijn relaties hebben opgelicht.  Maak melding

 69. Ingrid vergeet niet een kein beetje gort er in te doen voor de smaak en een hele dag laten sudderen.
  Bruine Bonen met veel Spek
  lekker goed voor een dikke nek


  Maak melding

 70. Nou misschien ben ik wel in de bonen, en zit mijn omgeving in de stank.:D. Weet nog niet of ik het dit weekend ga maken. Tis nog wel even wat werk en als het een beetje redelijk weer wordt ben ik liever nog wat buiten. Maar de komen vast nog wel wat …. dagen aan en dan kan ik me lekker uitleven.


  Maak melding

 71. Ben nu eerst met de “grote”schoonmaak bezig. Hele huis weer eens in alle hoekjes en gaatjes uitsoppen en spinwebvrij aan het maken.
  Was van de week lekker een weekje vrij, en dan “moet”dat van mezelf weer eens gebeuren.


  Maak melding

 72. Als iets lek is, ontsnapt er wat; als dit log misschien lek is ontsnappen er posts….Anders kan ik ut niet verklaren. Of zouden ze verdampt zijn? Kan haast niet met dit weer.


  Maak melding

 73. Bericht door dick, op 28 oktober 2010 om 21:55
  Weet iemand waar je een goeie nieuwe badkamer kunt kopen in Zwolle? Zag wel een adres in Nieuwleusen…

  Ligt er aan wat je wilt hebben en hoeveel je uit wiltgeven en hoe groot de oppervlakte is.


  Maak melding

 74. Klopt Derk, dat zijn ook mijn speerpunten, maar je kunt geen bedrijven noemen met een showroom hier in de buurt?
  —-
  pff veel te veel info verzameld over het onderwerp graaien en had zelf al wat verzameld dat ik zo kon uittypen. Toch MOETEN die feiten van de laatste tijd in de column ….. maar tijd kost het.


  Maak melding

 75. Eva, muziekje! Ik zit heel vaak te zoeken naar radio 2 als ik zaterdags tussen 12:00 en 14:00 badderend naar Spijkers met koppen wil luisteren. Heb ik van de week ff geïnformeerde naar een geïntegreerde radio…daar in Nieuwleusen is het goed te doen 200,= euri. Geweldige manier van relaxen: bad.


  Maak melding

 76. Bij Satink kun je kijken maar als jij een ontwerp hebt dan weet je wat je precies wilt ( en of het kan) Ohja Delta aan de kamperzeedijk die is ook goed. Moet je wel en bakje koffie komen drinken ofzo.


  Maak melding

 77. GEintegreerde radio???? Is wel duur, hoor…
  Als je nou een radiootje doet, van maar een paar euro, waarvan je het niet erg vindt, dat die door het vocht het lootje zal gaan leggen…. Uiteraard op batterijen, he…. Genoeg grappen met vocht en electra gehad, de laatste tijd!


  Maak melding

 78. Bedankt Derk, Wist dat Satink veel met keukens doet dus ook badkamers en de Kamerzeedijk ben je ook zo…Delta. Goeie tips, maar moeders is nogal efficiënt die wil in dat soort winkels nooit te lang blijven. Dus wel zien wel. Schrijf de namen ff op naast die Nieuwleusenaar. 3 = ff voldoende.

  @Eva, heb jaren gekloot gehad met goedkope radio’s die dan weer van de zender afliepen of waarvan de tuning moeilijk was. Of te oud misschien. Dacht: daar wil ik mijn badplezier niet meer door laten bederven. Maar ik zie wel.

  Trusten alvast!


  Maak melding

 79. Deze badkamerradio bevat een sensor, zodat als je binnen 3 meter van de radio komt hij automatisch aangaat. Na 5 minuten geen beweging te hebben gezien gaat hij automatisch uit.

  Hihi… dan is rustig badderen er niet meer bij… Schiet steeds die radio weer uit… hahahahahaha


  Maak melding

 80. Of ff midden in de nacht een plas…. zachtjes, anders maak je het hele huis wakker…. kom je de badkamer binnen, krijg je meteen een keiharde muziek gepresenteerd, omdat je de vorige keer de radio lekker hard had aangedaan….


  Maak melding

 81. Delta keukens aan de Kamperzeedijk??Is dat niet die zaak die eerder onder het keukengilde viel??
  Van die lui krijg ik nog drieenrwintig duizend gulden.Ooit daar een keuken gekocht zonder enige korting omdat er een geldterug garantie aan vast zat .Toen het er op aan kwam waren ze niet meer bij dat gilde aangesloten.Wel toen te veel betaald voor die keuken en ook nog een bedrag extra voor de verzekering.
  Dus die koffie heb ik betaald.


  Maak melding

 82. Wij zouden 5 jaar na aankoop het gehele bedrag terug krijgen,Dat was een actie.
  Die Delta is er goed beter aan geworden.
  Veel keukens verkocht tegen een te hoge prijs omdat het geld toch terug betaald zou worden.
  Kassa heeft daar veel aandacht aanbesteed.
  Ongeveer 7 jaar geleden zouden we het geld terug hebben moeten ontvangen.
  Jij maakt zoveel reclame voor die zaak dat ik denk dat je daar werkt ofzo.Zeg de baas maar dat hij nog geen tegeltje meer aan mij verkoopt.


  Maak melding

 83. -tjalling,
  Als het goed is dan was dat een afspraak tussen jou en het keukengilde en niet tussen jou en delta.

  Idd heeft kassa daar aandacht aan gegeven en ook toen kwam naar voren dat de keukenzaken hier niets aan konden doen en dat dit geheel een zaak was tussen keukengilde en de klant.

  Vindt het dan ook niet terecht om delta dan zo neer te zetten


  Maak melding

 84. 01 Apr 10 Toch nog een stukje hoger beroep????
  We zouden het haast vergeten, maar het hoger beroep in de eerste Keukengildezaak is nog niet helemaal afgehandeld. Er is nog geen uitspraak in dat deel van de zaak wat ziet op de aansprakelijkheid van Interkeukengilde en de directeur van Interkeukengilde, de heer Deuster.

  Ik zie dat er nog steeds rechtzaken lopen of is het hoger beroep al uitgesproken? Wel te gek dat zo’n rechtzaak meer dan 10 jaar duurt. Ons land gaat kapot aan een grenzeloze slechte organisatie, denk ik weleens, met dit soort voorbeelden en vergelijkbare uit de gezondheidszorg in mijn achterhoofd.


  Maak melding

 85. Ik kocht de keuken bij Delta en niet bij het keuken gilde.
  Eerder kocht ik bij Steenweg in Utrecht met een zelfde actie voor tien duizend gulden aparatuur.Ook zonder korting.
  Ook zij waren aangesloten bij een chasback organisatie die het liet afweten toen het er op aan kwam.
  Echter Steenweg heeft toen WEL zijn klanten uit eigen zak terug betaald.
  Delta had in iedergeval het toendertijd te veel betaalde terug moeten sorten en dat was zeker twee duizend gulden die ze ZELF extra in de zak hebben gestoken,.


  Maak melding

 86. oke je hebt de keuken gekocht bij delta, echter de voorwaarden van geld terug na zoveel jaren is overeen gekomen met keukengilde en niet met delta.
  De actie ging uit van keukengilde en niet van delta of één van die andere keukenzaken.
  Staat toch duidelijk in de “kleine lettertjes”

  Wel netjes dat de ene zaak het terug betaald maar zijn ze niet verplicht.


  Maak melding

Reageer