Deventer, Enschede en Hengelo inspireren kunstenaars

Zwolle – Vijf maanden geleden gooiden 21 amateur beeldende kunstenaars uit Overijssel een dartpijl op de stadsplattegrond van Deventer, Enschede of Hengelo. Dat was het startsein voor dARTs. De plek waar het pijltje landde vormde de inspiratiebron voor het te maken kunstwerk. Tijdens het maakproces werden de deelnemers begeleid door professionele kunstenaars. Nu is het werk klaar en zijn de resultaten vanaf 6 november te bewonderen in een expositie bij Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) in Zwolle.

Het werk bestaat uit schilderijen, keramiek, beelden en textiel. De expositie is te zien bij KCO, Kamperstraat 11-13 in Zwolle. De opening vindt plaats op 5 november om 20.00 uur. Daarna is de expositie geopend tot 27 november van dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur en op zaterdag 11.00 – 16.00 uur. De toegang is gratis.

Met het project dARTs beoogd KCO het werk van beeldende amateurkunstenaars op een artistiek hoger niveau te brengen en zichtbaar te maken voor een groter publiek. Deelnemers dARTs 2010: Herman Aarnink, Tonny van Amerongen, Cisca Anthonissen, Selma Brilstra, Gerrie ten Dam, Bep Dik, Stien Flipse, Rita Gobius du Sart, Sonia Heemstra de Groot, Lien van den Hoogen, Herma van Houte-Blonet, Margareth Leemreize, Loeki Leeuwerik, Truus Lubbers, Lies Maas, Annemarie Nijenhuis, Lucia den Ouden, Hetty Overwijk, Hennie Peters, Trix Rens, André Steghuis

Artikel delen:

Reageer