Weblog Zwolle ondersteunt Niels Horst naar de top!

Zwolle – Hij is een jongeman van 21 jaar, ziet er goed, sportief en gezond uit, maar helaas, de buitenkant zegt niet altijd alles. Niels Horst heeft al heel wat zorgen achter zich liggen. Met zijn motto "Veni, vidi, fietsie" ("Ik kwam, ik zag en ik fiets"), geniet Zwollenaar Niels Horst, na een zware, vervelende periode, op dit moment weer van het leven.

niels_horst_overhandiging_6200_470.jpg
Niels Horst (rechts) krijgt cheque overhandigt door Harry Plantinga (Weblog Zwolle)

Hij woont in Zwolle-Zuid en kwam zaterdagmorgen jl rond half twaalf op de afgesproken lokatie een ondersteuning van Weblog Zwolle in ontvangst nemen. Een ondersteuning, in zijn voornemen onder de vlag van de Stichting Alpe d’HuZes op 9 juni 2011 met in totaal 3500 deelnemers zes maal de Alpe d’Huez in de Franse Alpen te beklimmen. Hiermee wil hij de beproevingen van een van de grote en bekendste bergen in het profwielerspektakel, de Tour de France, ondergaan. Zijn doel is, gezamenlijk een zo groot mogelijk bedrag t.b.v. het KWF Kankerbestrijding bij elkaar te fietsen. Met een gemiddeld stijgingspercentage van rond de 8,1% is het vooral in de eerste lange rechte stukken van de berg, tussen de eerste bochten, niet gemakkelijk. Daarna komt er meer regelmaat in het stijgingspectage. "Waarom doet hij dat?" vraagt u zich af. Niels Horst is ex-kankerpatiënt en heeft, op zijn jonge leeftijd, tot tweemaal toe te kampen gehad met deze ernstige ziekte. Op dit moment gaat het weer goed met hem.

Met toppers als Lance Armstrong en Thomas Zijlma als zijn grote voorbeelden, wil hij deze voor hem nieuwe uitdaging, in combinatie met zijn passie voor het wielrennen, aangaan. De Stichting Alpe d’HuZes biedt in 2011 groepen en individuen voor de 6e keer de mogelijkheid onder haar vlag de Alpe d’Huez te beklimmen. Van de individuele deelnemers wordt echter wel verwacht dat zij voor deze beklimming minimaal gesponsord worden met een bedrag van € 2500,00. Alpe d’HuZes heeft één grote missie, de strijd tegen kanker te winnen, zodat kanker als een chronische ziekte wordt gezien en niet meer als een dodelijke. Vanaf de eerste editie in 2006, waar 66 wielrenners aan deelnamen en meer dan 370.000 euro bij elkaar werd gefietst, is het evenement in 2010 uitgegroeid tot een deelnemersveld van 2800 en een recordopbrengst van € 12.117.999,34.

niels_horst_overhandiging_6219_470.jpg
Niels Horst
In 2011 hopen 3499 deelnemers samen met Niels aan de voet van de berg te verschijnen en het recordbedrag van 2010 minimaal te evenaren. Zwollenaar Niels Horst, sportman in hart en nieren en doelman van het tweede team van SV Zwolle, is pas enkele weken bezig met het binnenhalen van sponsoringen en heeft op dit moment rond de € 2400,00 bij elkaar gesprokkeld. Niet mis, als je weet dat 9 juni 2011 nog maanden te gaan is. Zowel particulieren als bedrijven staan op zijn sponsorlijstje, waarbij een van de sponsoren heeft aangegeven, dat, indien Niels zijn € 2500,00 binnenhaald, hij/zij dit zal vermeerderen met € 1000,00. Dat zijn de binnenkomertjes van de week. Naast voetballer is Niels, het kan haast niet anders, een gepassionneerd wielrenner en lid van het team Stappenbelt. Samen met zijn vader heeft hij in september jl al enige ervaring met het beklimmen van een big mountain opgedaan. In Toscane, Italië, werd de San Pellegrino bedwongen. Deze beklimming heeft hem uiteindelijk op het idee gebracht zich aan te melden bij de Alpe d’HuZes. Op de vraag wat hij liever doet, fietsen of voetballen, weet Niels niet direct een keuze te maken. Hij doet beide sporten even graag, aangezien het ook twee verschillende sporten zijn en ze niet met elkaar te vergelijken zijn. Niels doet niet aan mountainbiken en heeft 1 fiets, daar moet hij het mee doen. Mocht er tijdens de beklimming iets gebeuren met zijn fiets, dan rekent hij op de organisatie van het evenement. 8 juni 2011 zullen de familie Horst, Niels, vader, moeder, broer, zus en waarschijnlijk enkele vrienden de reis naar het zuiden aanvaarden. Zij zullen dan neerstrijken op een camping, 8 km van de Alpe d´Huez, om Niels een dag later te zien schitteren op de hellingen van de beroemde en beruchte Alpenreus. Weblog Zwolle heeft diep respect voor de wijze waarop Niels Horst is teruggekomen uit het diepe dal waarin hij zich tot tweemaal toe heeft bevonden. Om dit respect smoel te geven heeft Weblog Zwolle gemeend een geldelijke bijdrage te moeten leveren aan het voornemen van Niels op 9 juni 2011 met een gesponsord bedrag de Alpe d’Huez te beklimmen en steun te geven aan het KWF Kankerbestrijding. Zaterdagmorgen kreeg Niels Horst dan ook een cheque van € 250,00 overhandigd door de voorzitter van de Stichting Internetmedia Zwolle en eindredacteur van Weblog Zwolle, Harry Plantinga. Weblog Zwolle wenst Niels Horst veel succes en kracht om deze beproeving op de voor hem juiste wijze af te ronden. In de toekomst zullen we zien hoe Weblog Zwolle ook andere initiatieven met een Zwols karakter op gepaste wijze kan steunen.

Wilt u meer weten? Kijk dan op de onderstaande websites.
Voor het verhaal van Niels Horst KLIK HIER
Voor de Stichting Alpe d’HuZes KLIK HIER

 

Artikel delen:
Reacties 8

Reageer