Nieuwe ronde Wijkbudgetten Zwolle

Zwolle – Inwoners van de wijken Binnenstad, Hanzeland, Veerallee en Stadshagen (m.u.v. Schoonhorst en Pad en Tuin) hebben nog tot 31 oktober 2010 de tijd om hun ideeën voor de Wijkbudgetten in te dienen. Ideeën die na die datum worden ingeleverd, kunnen niet worden gehonoreerd.

In totaal is er een bedrag van € 255.165,- beschikbaar voor de realisatie van de ideeën. Dit bedrag wordt over de vier wijken verdeeld. Professionals beoordelen of de ingediende ideeën aan de spelregels voldoen. Eind februari, begin maart volgend jaar kiezen medewijkbewoners tijdens een verkiezingsavond de ideeën die uitgevoerd gaan worden. Het winnende idee moet voor eind 2011 uitgevoerd zijn.

Ideeën kunnen ingediend worden via www.wijkbudgetten.zwolle.nl of via de antwoordkaart. Deze antwoordkaart zit bij de folder die inwoners van de vier wijken in september en oktober thuis hebben ontvangen.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Dick heel belangrijk ald je een goed idee hebt .Gisteren gezien hoe een speeltuintje is opgeknapt in Westenholte en nog belangrijker hoeveel er gebruik van wordt gemaakt.Zelf plukken we er elke week ook de vruchten van .We hebben al 25 ouderen die di en do middag biljarten in Het Anker.Jeu de (hele)boel vereniging enz enz.Goed initiatief van de gemeente.


  Maak melding

 2. Graag wel duurzame bestedingen doen.

  Een speeltuin is er zo een, een trapveldje ook. Een wijkfestival wat 15.000 euro kost voor 1 dag niet.


  Maak melding

 3. nogmaals kom met ideeen en kom niet alleen zeuren hoe het niet moet.Ik heb in Westenholte aktie gevoerd voor mijn idee voor ouderen en daar kan vervolgens op gekozen worden ,dus mensen ga je gang.Als je een goed idee hebt voor je wijk doe er dan wat voor ,het komt allemaal niet van zelf


  Maak melding

 4. Helemaal eens Wichert

  Dick heel belangrijk als je een goed idee hebt .Gisteren gezien hoe een speeltuintje is opgeknapt in Westenholte en nog belangrijker hoeveel er gebruik van wordt gemaakt.Zelf plukken we er elke week ook de vruchten van .We hebben al 25 ouderen die di en do middag biljarten in Het Anker.Jeu de (hele)boel vereniging enz enz.Goed initiatief van de gemeente.  Maak melding

 5. @Zwolleinthuus en Miriam
  Volgens mij zijn jullie abuis. Voorzover mij bekend kunnen voor de wijkbudgetten ideeën worden ingediend waarover de wijkbewoners vervolgens stemmen. Dat betekent dat een wijkfestival alleen uit het wijkbudget bekostigd wordt als er voldoende wijkbewoners op stemmen. Jullie hebben het dus zelf in de hand.


  Maak melding

Reageer