Spannende wedstrijd voor Be Quick

Zwolle – Afgelopen vrijdag speelden de basketballers van Be Quick een uitwedstrijd tegen de Green Shooting Stars in Elburg. Of ook wel G.S. Stars. Of ook wel Bossini G.S. Stars. Nou ja, in ieder geval de ploeg uit Elburg. Het werd een taaie wedstrijd waarbij pas twee minuten voor het eindsignaal het verschil definitief werd gemaakt.

Be Quick begon de wedstrijd afwachtend en liep al snel tegen enkele persoonlijke fouten op. De scheidsrechters floten dus strak, en hierdoor kregen de Zwollenaren het met name verdedigend erg lastig. De lange mannen van G.S. Stars konden namelijk gemakkelijk onder het bord hun scores laten noteren. Toch sloot Be Quick dit eerste kwart winnend door enkele afstandschoten van forward Post. (23-26) In het tweede kwart bleef de thuisploeg makkelijke scores maken en Be Quick had hierop nog geen antwoord. De voorsprong was inmiddels geslonken naar 45-46.

In de tweede helft kon coach Lohuis nog steeds niet de vinger op de zere plek leggen en moest het toezien hoe G.S.Stars telkens twee à drie punten voorsprong behield. De wedstrijd was taai en beide ploegen waren niet van plan de overwinning uit handen te geven. Tegen het einde van de wedstrijd leek het verschil gemaakt door de Elburgers want na een onsportieve fout aan de zijde van Be Quick was het momentum duidelijk in handen van de thuisploeg. Echter vochten de Zwollenaren zich langzij en na enkele vrijeworpen was er voor het eerst in de wedstrijd een gat van vier punten in het voordeel van Be Quick. (76-80).

Met nog twee minuten te gaan was de spanning te snijden in sporthal ’t Huiken, maar was het de gastploeg die het beste het hoofd koel kon houden. Want na een driepunter van forward Baars liet vervolgens "Man of the Match" forward Post zien wie er nu eigenlijk een "shooting star" is, door met een laatste driepunter de wedstrijd op slot te gooien. Be Quick wint met 79-92 en is na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen. Over twee weken wachten de Snipers uit Zeewolde.

Artikel delen:

Reageer