Briljanten bruiloft voor echtpaar Rotman-Vinke

Zwolle – Maandagmorgen bracht wethouder Gerrit Piek een bezoek aan het echtpaar Rotman-Vinke ter gelegenheid van hun 65 jarig huwelijk. Het echtpaar viert hun trouwdag thuis, aan de Zijpe te Zwolle. Als cadeau kreeg het echtpaar een aantal VVV-bonnen.

25-10-2010_echtpaar_rotman_vinke_65jr_getrouwd.jpg

De heer Gerrit Rotman is geboren op 9 maart 1922 te Sleen (Drenthe). Mevrouw Annigje Vinke werd geboren op 11 januari 1924 te Nieuw-Amsterdam (gemeente Emmen). De heer en mevrouw Rotman hebben elkaar ontmoet op een dansavond op tweede Kerstdag in 1940 (het was liefde op het eerste gezicht). De heer Rotman werd begin mei 1943 ingelijfd door de Duitsers als dwangarbeider. Twee jaar lang moest hij werken in de ertsmijn  “Hilfe Gottes” in Bad Grund in de Harz. Toen hij na de oorlog weer thuis kwam zijn ze op 25 oktober 1945 met elkaar getrouwd in Emmen. De heer en mevrouw Rotman kregen 3 kinderen (een zoon en 2 dochters) en  4 kleinkinderen. Inmiddels zijn ze de trotse overgrootouders van 4 achterkleinkinderen, waarvan de jongste onlangs op 2 oktober is geboren.

De heer Rotman trad in oktober 1945 in dienst bij de Nederlandse Spoorwegen met standplaats Coevorden. Later werd hij overgeplaatst naar Hoogeveen. Hier hebben ze tot 1960 gewoond. Toen kreeg Gerrit een andere baan kreeg bij de Nederlandse Spoorwegen in Zwolle zijn ze daar ook gaan wonen. De laatste jaren voor zijn pensioen heeft hij nog op het hoofdkantoor van NS in Utrecht gewerkt. Al die tijd deed mevrouw Rotman het huishouden en zorgde voor de kinderen.

De heer Rotman heeft enige jaren geleden een hartoperatie en daarna nog een heupoperatie ondergaan. Mevrouw Rotman heeft last van hartritme stoornissen en een lekkende hartklep. Bovendien heeft ze ouderdomsdiabetes.

Beiden wonen nu in een redelijk goede gezondheid al sinds 2004 zelfstandig in een aanleunwoning in de Rivierenhof te Zwolle .

Het 65-jarig huwelijksfeest wordt met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen het weekend voorafgaand aan de officiële 65-jarige huwelijksdag (25 oktober 2010) gevierd in een hotel in Garderen.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer