Herbezinning samenwerking kerken hard nodig

Zwolle – Donderdagavond 4 november organiseert het Podium van Kerken een open en informele bijeenkomst voor kerken en christelijke organisaties in Zwolle. Doel van de avond is te praten over verdere samenwerking tussen kerken en christelijke organisaties in de stad. Mede gericht op het Collegeprogramma waarin wordt gesproken over wijkgericht werken en samenwerking met kerken.

Een afvaardiging van de kerken heeft binnenkort een gesprek met wethouder Vedelaar over een eventuele samenwerking tussen de gemeente Zwolle en de kerken. Voordat dit gesprek plaats zal vinden is het Podium van Kerken benieuwd naar hoe de kerken aankijken tegen deze samenwerking met de gemeente en hoe de kerken aankijken tegen meer onderlinge samenwerking . Nog niet alle kerken maken deel uit van het Podium van Kerken, vandaar dat het Podium 4 november ook zal uitleggen hoe zij haar rol ziet naar de kerken en samenleving toe. Op dit moment werken veel kerken al samen met diverse christelijke organisaties zoals Stichting Present, De Bres, The Mall en Dorcas.

Christelijke organisaties(ook de politieke) worden daarom ook van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Mochten mensen de Dag van de Dialoog bezoeken, u bent ook na de pauze van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur met koffie/thee, het programma start om 20.00 uur en eindigt zo rond 21.30 uur. De avond vindt plaats in het gebouw van het Leger des Heils, Geert Grootestraat 9. Opgave voor deze avond kan bij d.verloop@hetnet.nl

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Zéker hard nodig: samen 1 god. Maar al die verschillende draadjes houden zo ernstig aan hun principes vast. Hoorde laatst: “In de bijbel staat dat God een vrouw voor een man heeft geschapen, oid” En daarom homos*xualiteit streng afkeuren.

  Toen wij nog ombeurgen in De Grote-, de Behlehems- en de Broerenkerk kerkten…Ok soms ook in Sendorp (we kamen nog wel eens ergens) hadden we een heel aasprekende dominiee. Ging zelfs soms nog wel eens naar catechesatie omdat de man innemend was
  en alle vragen oprecht beantwoordde. Hij ging al heerlijk de discussie aan. Ineens moest dominee (kan zijn naam ook niet helpen) Geluk weg…..men vermoedde homosexuele (misschien alleen al gedachten?) Hij was voorzitter van de Hervomde synode oid en mocht dat niet meer zijn. Het is natuurlijk nooit bewezen en hij is inmiddels getrouwd met kinderen.
  In Stadshagen was De Open Kring de kerk voor de “Samen op Weg mensen” Vanaf 2000 (volgens mij het begin) participeerde Katholiek Nederland hier in…..Kom er ook af en toe met iemand. Helaas, voor dat de nieuwe kerk (naast het Zonnehuis) in gebruik werd genomen had het Bisdom geen geld meer. Zoals ik het begreep trokken de Katholieken eruit.

  Wat is er eigenlijk precies tegen ‘op een Open Kring gelovigen? Wellicht 1 in de maand met Joodse invloeden en bijvoorbeeld 1x in de maand met invloede van de Islam? Geloof echt dat ze allemaal dezelfde God/Allah/Jaweh dienen?’

  Maar, ik schrijf het toch even op…..hoe CDA-Christenen o.a. tegen Moslims aankijken, zie de kabinetsformatie; zal het wel een eutopie blijven.

  Misschien zien ze e.e.a. ook als het kwaad? Op dezelfde lijn als ongelovigen? Dan wil ik daar zeker niet bijhoren. Alleen al niet om mijn gezinssituatie. Gelukkig staat in Stadshagen bij de Open Kring, 2 hele lieve, vredevolle, meelevende dominees met een groot hart en daarmee wil ik niemand tekort doen. GELOOF dat het daar wel goed gaat komen.
  ====================================================

  4 november donderdagavond begint om 19.30 uur met koffie/thee, het programma start om 20.00 uur en eindigt zo rond 21.30 uur.


  Maak melding

Reageer