Het weer: lage bewolking

Zwolle – Dinsdagochtend begint de dag fris en lokaal met mist. Elders is het helder en zonnig, maar neemt vanuit het westen de bewolking verder toe. De westen- tot zuidwestenwind trekt in de loop van de ochtend aan en is dan matig van kracht.

25-10-2010_weerfoto_gezicht_vanaf_pannekoekendijk.jpg
Zicht vanaf de Pannenkoekendijk

Dinsdagmiddag is er steeds minder ruimte voor de zon. Er stroomt lage bewolking ons land binnen en aan het eind van de middag is er in de kustgebieden kans op wat lichte regen. De wind trekt verder aan, aan zee tijdelijk tot hard, windkracht 7. Het wordt 11 graden. In de avond en nacht is het overwegend bewolkt en maakt vooral het noorden kans op regen of motregen. De minima variëren tussen 8 graden aan zee en 3 graden in Limburg.

Woensdag gaat het hele land schuil onder de bewolking. De dag begint droog, maar al vrij snel gaat het vanuit het westen regenen. Er staat opnieuw veel wind, een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee krachtig tot hard. De middagtemperatuur ligt rond 11 graden.

Donderdag waait het wederom stevig door. Verspreid over de dag komen er buien voor. Tussen de buien door is er af en toe ruimte voor de zon. Het wordt, met maxima rond 13 graden, iets warmer.

Vrijdag wordt vanuit het zuiden nog iets zachtere lucht aangevoerd en lokaal kan het 15 graden worden. Dit gaat wel gepaard met veel bewolking en af en toe een druppel regen. De wind draait naar het zuiden en is dan meest matig van kracht.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig weer met temperaturen rond 14 graden. Er is veel bewolking en af en toe valt er lichte regen.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. @ Raymond, ken je het gezegde niet? En het antwoord op mijn retorische vraag ook niet? Die grijze (mijn mening) foeilelijke fabriek. Stel je eens voor wat voor foto we anders voorgeschoteld hadden gekregen?


    Maak melding

  2. persoonlijk vind ik die fabriek op die plaats wel wat hebben.

    Mooi is niet het juist woord maar ik waardeer het pand wel, ben erg bang voor wat er komen gaat 🙁


    Maak melding

Reageer