Vitaliteit student en docent centraal

Zwolle – Een eigen fitnessruimte, weerbaarheidstrainingen, pendelfietsen op locatie. In het kader van het fitbeleid werd voor de 1200 studenten en 70 medewerkers van Landstede MBO aan het Dokterspad het afgelopen jaar van alles geregeld. Volgende week op maandag 1 november wordt op twee locaties, aan het Dokterspad en op Sportpark de Marslanden, een uitgebreid programma aan sportclinics georganiseerd.

Aan het Dokterspad worden clinics basketbal-, badminton en zelfverdediging gegeven. De basketbalclinic wordt verzorgd door de spelers van eredivisionist Landstede Basketbal, de clinic zelfverdediging door het Korps Mariniers. Hier worden onder andere technieken gebruikt uit de Israëlische vechtsport Krav Maga.

Op de andere locatie, Sportpark Marslanden, worden de clinics georganiseerd in samenwerking met de verschillende sportverenigingen die daar hun thuishaven hebben. Zo kan de voetbalclinic worden gevolgd onder begeleiding van SV Zwolle, de rugbyclinic in samenwerking met Rugby Zwolle, de survivalrun met THOR Zwolle, de tennisclinic met PAF en de hockeyclinic met hockeyvereniging Tempo. De clinics vinden plaats van 13.00 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.30 uur. Het sportpark ligt tegenover Doepark Nooterhof en naast Landstede aan de Fuchsiastraat.

Landstede MBO biedt op het Dokterspad mbo-opleidingen aan in de landschappen Handel & Commercie, Veilig & Beschermd, Office & Management en ICT & Technologie. Het merendeel van de studierichtingen leidt op voor beroepen waarin je normaal gesproken niet heel veel met je fysieke conditie bezig bent. De visie van de directie op deze locatie is, dat je juist in die beroepen – en dus ook in de opleiding daarvoor – tot veel betere prestaties komt, als je ook regelmatig aan je fysieke conditie werkt.

Op deze Landstede locatie opent naar verwachting in september 2011 een volledig verbouwde school haar deuren. De directie van de betreffende school streeft ernaar om dan het predikaat MBO gezonde school te hebben. Dit traject is een jaar geleden in gang gezet.

Artikel delen:

Reageer