Tiende cursus Zwolse taal en cultuur

Zwolle – Op dinsdagavond 23 november geeft cultuurwethouder Nelleke Vedelaar het startsein voor de tiende editie van de cursus Zwolse Taal en Cultuur. Deze cursus beslaat acht achtereenvolgende dinsdagavonden met een onderbreking eind december en wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur in het Deltion College aan de Bagijnesingel in Zwolle.

Ook deze keer is Minke Kraijer de docente en wordt de cursus georganiseerd door de IJsselacademie in samenwerking met het Deltion College. Deelnamekosten zijn € 57,50, inclusief cursusmap en alle bijkomende activiteiten. De eerste helft van iedere lesavond wordt besteed aan de Zwolse taal, de andere helft aan de cultuur. Gastdocenten voor dit onderdeel zijn: Albert Bartelds, over streektaal in het algemeen en streektaal in de zorg; Bert Dijkink: Zwolle Hanzestad, de Gouden Eeuw voor Zwolle; Jaap Hagedoorn: Joden in Zwolle; Marcel Overbeek: Gevelstenen in de binnenstad; Edward Otten: Oerbos in Mastenbroeker polder en Stadshagen; Jan van de Wetering: De Zwollenaar; Dick en Coleta Hogenkamp: De jaren ’50, ’60, ’70 in Zwolle, en stadsgids Albert Veld over de Diezerstraat.

Aanstaande cursisten kunnen zich opgeven bij de IJsselacademie, tijdens kantooruren (038) 3315235, of bij Minke Kraijer, (038) 4652301, of mailen naar: abartelds@ijsselacademie.nl / minkekraijer@hetnet.nl

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Daar lijkt het op.
  Maar waarom moeten we er voor betalen???

  Ik zal proberen een Marokkaans paspoort te bemachtigen, dan is het vast wel gratis en krijg ik ook reiskosten vergoed.  Maak melding

 2. Ach ingrid, populaire opmerking van Hans2? hmm zielig vind ik hem eerder.
  Ik denk echt wel dat er mensen zijn die het Zwols taal en cultuur gebruik willen leren kennen en die paar centen er voor over hebben.


  Maak melding

Reageer