Fundering De 12 Apostelen blootgelegd

Zwolle – Aan de Heiligeweg in Zwolle hebben archeologen funderingen van de nootmuskaat fabriek Ten Doeschate en huizen met de naam de 12 Apostelen blootgelegd. Op de plaats van de opgraving aan de Heiligeweg, tussen de Thorbeckegracht en het Noordereiland, heeft vroeger de nootmuskaat fabriek van Ten Doeschate gestaan. Onder de fundering van de fabriek zijn verder muurtjes van de 12 Apostelen zichtbaar. De twaalf kleine huisjes stonden daar in het begin van de vorige eeuw.

26-10-2010_archeologisch_onderzoek_twaalf_apostellen_heiligeweg_3.jpg

Op de bouwplaats komt een nieuw gebouw met de naam ‘De 12 Apostelen’. Daar worden op de begane grond commerciële ruimten gevestigd, met daarboven acht appartementen. In juni 2008 is de bouwvergunning voor het appartementencomplex afgegeven. Dit complex in het oude centrum van Zwolle bevat een inpandige loggia, bergingen en parkeerplaatsen in de afgesloten parkeertuin. Het project maakt onderdeel uit van de Nieuwe Tanerij, nabij alle dagwinkels en primaire voorzieningen. Het complex genaamd ‘De 12 Apostelen’ is ontworpen door de bekende architect Jo Crepain, en gelegen in een historische omgeving met monumentale en karakteristieke herenhuizen, met Theater ‘De Spiegel’ als herkenbaar middelpunt. De begane grond zal worden ingevuld door "Due Donna" een winkel in damesmode. De archeologen zullen op de locatie van de opgraving nog drie weken onderzoek verrichten.

26-10-2010_archeologisch_onderzoek_twaalf_apostellen_heiligeweg_1.jpg

26-10-2010_archeologisch_onderzoek_twaalf_apostellen_heiligeweg_2.jpg 

Zo gaat het worden:

12_apostelen.jpg

12_apostelen_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Wordt mooi toch. Vind alleen dat pak met mantelrokje minder passend bij Zwollywood. Vraag me gelijk af of dat zijn vrouw is of zijn verlengde-lunch-maitresse?


    Maak melding

  2. Alie, Dick is wat vrouwbeeld betreft blijven hangen in orthodox-christelijke denkbeelden. Volgens mij (misschien vooroordeel, maar ja) hoort de kat in het donker knijpen daarbij.;)


    Maak melding

Reageer