Topstuk gevonden bij Tussen Kunst & Kitsch in Zwolle

Zwolle – Naar een opnamedag gaan van Tussen Kunst & Kitsch en dan een waardering voor je schilderij van zeker meer dan 100.000 euro, dat is waar sommigen van dromen. Het overkwam een moeder en zoon op 29 maart j.l. bij de opnamedag van het AVRO-programma in Museum De Fundatie in Zwolle. Het is de duurste vondst in het 25-jarig bestaan van het goedbekeken tv-programma.

29-03-2010_tussen_k_en_k_in_de_fundatie_11.jpg

Tussen Kunst & Kitsch expert John Hoogsteder beoordeelde het schilderij die dag in maart, maar vond het interessant genoeg om het nader te onderzoeken. Afgelopen maandag bleek in het Haagse museum Escher dat het een zeer waardevol schilderij van schilder Joost van Geel (1631-1698) betreft. Het schilderij, de eigenaren en de exacte waarde zal de AVRO in februari 2011 op tv onthullen. Tot die tijd wordt die informatie strikt geheim gehouden. Weblog Zwolle heeft de primeur met de foto van het vermoedelijke schilderij en de eigenaren die in Zwolle genomen is.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. @ Vetplantje, hoe gaan ze dat bij kunst &kitsch dan doen bij de uitzending. Ook een balkje over het gezicht.Denk als je aan dit programma mee doet, dat je weet dat het uitgezonden kan worden. En dit laten ze zeker niet schiten.


    Maak melding

  2. @ikke , ik denk dat WLZ wel goed zit:

    “Het schilderij, de eigenaren en de exacte waarde zal de AVRO in februari 2011 op tv onthullen. Tot die tijd wordt die informatie strikt geheim gehouden. Weblog Zwolle heeft de primeur met de foto van het vermoedelijke schilderij en de eigenaren die in Zwolle genomen is.”

    Nog effe wachten tot feb-’11. De hierboven gebruikte foto lijkt me een sfeerplaatje van K&K.    Maak melding

Reageer