Straattennis als promotie voor de tennissport

Zwolle – Woensdagmiddag vond op de parkeerplaats bij winkelcentrum De Dobbe het sportive evenement REAAL Straattennis plaats. De befaamde tenniscontainer met speelmuur, verschillende tennisveldjes en het Freestyle Court stond bij het winkelcentrum in de Aa-landen uitgestald. Kinderen van 5 tot 12 jaar konden gratis meedoen met het Straattennis.

27-10-2010_straattennis_de_dobbe_2.jpg

Wat is REAAL Straattennis? REAAL Straattennis maakt geen jacht op de nieuwe nummer 1 van de wereld. Het is wel een kennismaking met de tennissport! Tijdens het straattennis ontdekten kinderen op een speelse manier hoe leuk tennis is. Een professioneel straattennisteam dat ondersteuning kreeg van de Pelikaan trainers Floor en Evert, had rackets en ballen beschikbaar voor alle kinderen die wilden straattennissen. Voor tennisvereniging ZTC De Pelikaan was dit een mooie gelegenheid zich te laten zien bij de jeugd in de nabijgelegen wijk Aa-landen.

27-10-2010_straattennis_de_dobbe_1.jpg

27-10-2010_straattennis_de_dobbe_3.jpg

De basisbeginselen van het tennis leren de kinderen al snel op de uitgezette tennisvelden. Maar er is meer! Het straattennisteam leert de kinderen binnen mum van tijd allerlei leuke trucs met de bal en het racket. Uiteraard geven ze ook even een show weg van stoere freestyle tennisbewegingen. Tegen de tenniscontainer kan naar hartenlust een bal geslagen worden. Op ons verzoek is in het REAAL straattennis-programma ook ruimte gemaakt voor rolstoeltennissers. Voor deze doelgroep hebben wij immers een aanbod gecreëerd binnen onze tennisvereniging.

Waarom REAAL Straattennis? Straattennis is een mooie manier voor jonge kinderen om in de wijk kennis te maken met de tennissport. REAAL Verzekeringen is als hoofdsponsor van het Nederlandse tennis nauw betrokken bij de KNLTB en de aangesloten tennisverenigingen. Als hoofdsponsor van het tennis draagt REAAL op deze manier een steentje bij aan de ontwikkeling van tennis in de volle breedte. Hoe meer kinderen in aanraking komen met tennis, hoe beter het is voor de sport.

Het REAAL Straattennis is een initiatief van de KNLTB en wordt mede mogelijk gemaakt door de NOC*NSF proeftuin-status van de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan, waar onze tennisvereniging deel vanuit maakt.

Artikel delen:

Reageer