Lezingen over verjonging van organisaties

Zwolle – Kreatieve Industrie Zwolle (KIZ) en VUconnected bieden op de Dag van de Duurzaamheid, donderdag 11 november 2010, in het Ecodrome in Zwolle een interessant en gratis toegankelijk lezingenprogramma aan over de verjonging van organisaties.

Vergrijzing en ‘Het Nieuwe Werken’ zijn twee actuele redenen voor organisaties om te verjongen en in te spelen op de markt van morgen. Zijn organisaties klaar voor de aanstormende nieuwe generatie werknemers? Hoe binden en boeien organisaties jonge én oudere medewerkers? Organisatiepsycholoog Aart Bontekoning en businessconsultant Eric Koenen gaan op de Dag van de Duurzaamheid met lezingen in op het vraagstuk rond de vergrijzing, de ontgroening en het verjongen van de organisatie.

Programma
De lezingen zijn openbaar en gratis toegankelijk en maken deel uit van de Markt van morgen, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Zwolle, de Provincie Overijssel, Greenwish, Agentschap.nl, Kreatieve Industrie Zwolle, VUconnected en Natuur & Milieu Overijssel.

14.45 uur: Ontvangst in het Ecodrome in Zwolle
15.15 uur: Lezing Aart Bontekoning over de kracht van generaties
16.00 uur: Pauze, napraten, ontvangst tweede lezing
17.00 uur: Lezing Eric Koenen over de KUNST van leiderschap
18.00 uur: Napraten en netwerkborrel

Het generatieraadsel
‘Veel managers en werknemers beseffen niet dat generaties cultuurvernieuwers zijn. Dat zij iedere levensfase opnieuw een essentiële bijdrage leveren aan de sociale evolutie en ontwikkeling van organisaties en van de samenleving’, stelt Aart Bontekoning. Hij spreekt over zijn onderzoek en meest recente boek: ‘Het generatieraadsel. Ontdek de kracht van generaties’. Bontekoning benadrukt de kracht van generaties, een betere samenwerking tussen generaties en duurzaam cultuur veranderen.

De KUNST van leiderschap
Eric Koenen verbindt in deze visuele presentatie kunstwerken uit de kunstgeschiedenis met de meest essentiële dilemma’s waar leiders vandaag mee worstelen bij veranderingsprocessen in de organisatie. Dit doet hij aan de hand van zijn boek: ‘De kunst van leiderschap in tijden van verandering’. Koenen inspireert de aanwezigen om een eigen visie te ontwikkelen op het leiderschap van de 21e eeuw. Koenen is businessconsultant bij Kessels & Smit. Eerder schreef hij het boek: ‘De winst van verschil’.

Aanmelding voor de lezingen is mogelijk via de website van KIZ: www.kiz-zwolle.nl. Hier vindt u ook het volledige programma van de Markt voor morgen.

Artikel delen:

Reageer