Overijssel lanceert website 1000 jongerenplan

Zwolle – De speciale website voor het Overijssels project 1000 jongerenplan is vanaf nu online: www.1000jongeren.nl. Met het 1000-jongerenplan investeert de provincie Overijssel extra om werkloze jongeren in Overijssel aan een baan te helpen en te begeleiden. De site biedt informatie over het project voor jongeren, werkgevers en zorginstellingen.

De provincie Overijssel investeert samen met de jeugdzorginstellingen Jarabee, Trias Jeugdhulp en Pactum Jeugdzorg & Educatie en diverse andere partijen in de arbeidsmarktkansen voor kwetsbare jongeren. Deze jongeren willen en kunnen werken, maar werken niet en gaan door allerlei problemen niet meer naar school. Op dit moment zijn al 93 jongeren aan een baan geholpen.

Werkgevers die een werkplek beschikbaar hebben kunnen zich melden via de site. Zij krijgen toegang tot het ‘Bedrijventerrein’, de internetomgeving voor bedrijven die kwetsbare jongeren in dienst (willen) nemen. Vacatures en vragen kunnen via de site worden uitgezet. De zogenoemde Individueel Trajectbegeleiders van de jongeren plaatsen hier curriculum vitae’s. En zo kunnen vraag en aanbod worden gekoppeld. Ook de jongeren zelf kunnen via de site onderling hun ervaringen uitwisselen.

Deelnemende bedrijven ontvangen een bijdrage van (maximaal) € 10.000,–  van de provincie. Het bedrag is bedoeld voor de begeleiding van een jongere op de werkplek voor de duur van een jaar. Ook moet het bedrijf de jongere scholingsmogelijkheden bieden, die ervoor zorgen dat de jongere een beroepskwalificatie kan halen. Het project loopt tot 2015.

Artikel delen:

Reageer